Teraz jest 07 wrz 2025, 06:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 827 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Następna strona
Wybory prezydenta RP 2010 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Wybory prezydenta RP 2010
Gratuluję chłopaki dobrego gustu  :wysmiewacz:
Dzięki takim "pasjonatom" jak Wy mamy w tym kraju to co mamy, i jak na razie nic nie wskazuje na to żeby sytuacja się uległa zmianie. Mamy mądrego Premiera, i jeszcze mądrzejszego Prezydenta. A jacy pracowici!  :dokuczacz:
Rozumiem chłopaki, że Wam w naszym kraju żyje się dobrze, jesteście zadowoleni z pracy i płacy. Niczego nie chcielibyście zmieniać. Zamrożenie płac i restrukturyzacja zatrudnienia w skarbówce w ogóle Was nie rusza, to pikuś?!
Bo nie można przecież być jednocześnie ZA i PRZECIW  :P

14 wrz 2010, 15:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
to, że z dwóch finalistów wygrał ten pierwszy może i dobrze.
Prezydent gówno może, więc bym tak nie wypatrywał lepszej przyszłości , a to, że obiecywał ?
Dobrze , że nie obiecywał w języku rosyjskim, bo byłoby śmiesznie.

14 wrz 2010, 16:01
Zawodowiec

POSTY        3598
ronin123
Może tak, może nie, może dobrze, może źle
Ta sobie gdybamy już od 20 lat, i doprowadziliśmy do tego co jest w tym kraju, swoimi własnymi rękami zresztą. :stop:
Może czas zacząć mówić zdecydowanie NIE: nie ma mowy, na pewno nie. Albo zdecydowanie TAK :brawa:
Być może wtedy uda się nam coś zmienić  :piwo:

14 wrz 2010, 17:21
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Maksiu                    

Maxer2007                    

Moim zdaniem wybory wygrał lepszy kandydat - co wcale nie oznacza, że jest to dobry kandydat. (....)
Tak więc powodów do radości nie ma, gdyż wygrał lepszy z dwojga złych....

Nic dodać, nic ująć.   :brawa:

A ja mam co dodać.
To tragiczne, że większość Polaków nie ma na kogo oddać głosu z pełnym przekonaniem.
To tragiczne, że Polacy muszą zawsze wybierać mniejsze zło i głosować przeciw komuś. Zamiast na kogoś.
Kiedy to się zmieni?  :unsure:  :wacko:

14 wrz 2010, 18:20
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Tragiczne jest też to, że wielu Polaków głosuje na tego czy owego kandydata, bo.... ładnie wygląda. Nie interesuje ich program, dokonania lub zamierzenia, ale właśnie wygląd. Tacy "obywatele" nie zasługują na prawo do głosowania  :(

14 wrz 2010, 19:12
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Tadeo74                    

Tragiczne jest też to, że wielu Polaków głosuje na tego czy owego kandydata, bo.... ładnie wygląda. Nie interesuje ich program, dokonania lub zamierzenia, ale właśnie wygląd...  :(

Sam znam takich osobiście. A raczej "takie". Bo to są panie. Kiedyś Kwaśniewski zaimponował im krawatem, teraz Komorowski... wąsami :D
Czym Kaczyński mógłby im zaimponować? Ani jednym, ani drugim  <_<

14 wrz 2010, 19:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
nadir                    

A ja mam co dodać.
To tragiczne, że większość Polaków nie ma na kogo oddać głosu z pełnym przekonaniem.
To tragiczne, że Polacy muszą zawsze wybierać mniejsze zło i głosować przeciw komuś. Zamiast na kogoś.
Kiedy to się zmieni?  :unsure:  :wacko:

Podzielam opinię, że tragiczne jest to, że Polacy wybierają mniejsze zło zamiast lepszego z dobrych. Dodam też, że Prezydent nie ma żadnych realnych kompetencji a jego urząd jest bardzo rozbudowany (ponad 300 etatów) i kosztowny.
W tej sytuacji powtórzę swoją wcześniejszą wypowiedź, że jestem za likwidacją ZBĘDNEGO urzędu Prezydenta RP, a jego wybów w wyborach powszechnych to już kompletna paranoja.
Na szczęście Komor nie jest paranoikiem, czego nie można powiedzieć o jego kontrkandydacie  <_<

15 wrz 2010, 13:25
Zawodowiec

POSTY        3598
maxer2007
A czego konsekwencje mamy aktualnie w naszym kraju? Paranoi czy głupoty i niekompetecji? Chyba co do odpowiedzi na to pytanie będziemy zgodni (...)
Co jest więc gorsze?
Czasami warto dmuchać na zimne i dwa razy się zastanowić, zanim jeden raz się coś zrobi.

15 wrz 2010, 13:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
silniczek                    

maxer2007
A czego konsekwencje mamy aktualnie w naszym kraju? Paranoi czy głupoty i niekompetecji? Chyba co do odpowiedzi na to pytanie będziemy zgodni (...)
Co jest więc gorsze?
Czasami warto dmuchać na zimne i dwa razy się zastanowić, zanim jeden raz się coś zrobi.

W mojej ocenie Komor jest słabym prezydentem - jednak przewidywalnym. Jego kontrkandydat Kaczyński jest nieprzewidywalny, a wobec członków PiSu jest tyranem i dożywotnim wodzem. Tylko dlatego cieszę się - o ile tak można powiedzieć - że nie został on prezydentem.
Zgadzam się z tym, że Komor popełnił szereg błędów - jednak w mojej ocenie, nie są to błędy rażące. Jednak jeśli uważasz, że Kaczyńki jest od niego lepszy, że ma jakieś zalety to postaraj się to uzasadnić - dopiero wtedy będziemy mogli racjonalnie polemizować.

16 wrz 2010, 12:58
Zawodowiec

POSTY        3598
maxer2007
Nie wypada mi krytykować ostro urzędującego Prezydenta (bo to nie patriotyczne), więc ograniczę się:
- przeczytaj artykuł powyżej, i taki moim zdaniem będzie ciąg dalszy Prezydentury (1x minus)
- erudycja, elokwencja, wykształcenie (3x minus)
- charyzma, sposób zachowania (który po wygranych wyborach znacznie się zmienił), sposób wypowiedzi też. Teraz Prezydent się nie wysila (3x minus)
- konsekwentne działanie i brak jakiegokolwiek dialogu społecznego - krzyż przed Pałacem i tablica przed Pałacem  (2x minus)
- brak jakichkolwiek wypowiedzi, na jakikolwiek temat, był wzywany do tablicy, nie przemówił (1x minus)
- niczego nie robi sam, nie decyduje, nie mówi, nie podejmuje decyzji (3x minus)
- twierdzisz, że jest przewidywalny, moim zdaniem właśnie nie. Jesteś pewny co zrobi, bo ja nie, ponieważ kompletnie nie ma własnego zdania, lub boi się mieć po "wpadkach", a Kancelaria nas zaskakuje, niemile zresztą (1x minus)
Jak Prezydent się wypowiada na uroczystościach, przełączam kanał. Nie dlatego, że mam jakiś uraz osobisty, ale moje nerwy tego nie wytrzymują.

To tyle na szybko, co do urzędującego Prezydenta. Kaczyński w drugiej turze.

16 wrz 2010, 14:15
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
silniczek                    

Nie wypada mi krytykować ostro urzędującego Prezydenta (bo to nie patriotyczne), więc ograniczę się:
- kompletnie nie ma własnego zdania, lub boi się mieć po "wpadkach"
Jak Prezydent się wypowiada na uroczystościach, przełączam kanał.

Może to i lepiej że się nie wypowiada. Bo każdy taki występ kończy się kolejnym "bonmotem" po którym można tylko  :rotfl:

16 wrz 2010, 14:23
Zawodowiec

POSTY        3598
maxer2007 c.d.

- Kaczyński na pewno nie jest leniwy (1x plus). Bezdyskusyjne
- erudycja, elokwencja, wykształcenie (3x plus). Każdy punkt lepszy od urzędującego Prezydenta
- charyzma, sposób zachowania, sposób wypowiedzi (3x plus). To, że czasami mówi to co myśli to nie jest wada, i że używa skrótów myślowych też nie. B. Komorowski zaliczył nie takie wpadki.
- konsekwentne działanie i dialog społeczny (2x plus) - rozmawiał z pielęgniarkami, które okupowały gabinet, nie usunął ich siłą, pomimo, że złamały prawo
- brak jakichkolwiek wypowiedzi, na jakikolwiek temat, był wzywany do tablicy, nie przemówił (1x plus)
Gdyby Kaczyński był Prezydentem z pewnością byłoby odwrotnie
- niczego nie robi sam, nie decyduje, nie mówi, nie podejmuje decyzji (3x plus). Tego nie muszę uzasadniać
- twierdzisz, że Kaczyński nie jest jest przewidywalny, moim zdaniem właśnie jest (1x plus). Nie znam go osobiście, a moge przewidzieć jego stanowisko w bardzo wielu sprawach.  
Jak Kaczyński się wypowiada na uroczystościach, to słucham go chętniej niż urzędującego Prezydenta, bo z reguły ma coś do powiedzenia.
Gdyby 100 medialnych polityków z różnych partii przepuścić przez wykrywacz kłamstw myślę, że tylko Kaczyński miałby szanse zaliczyć tę maszynkę (może jeszcze ewentualnie Gowin z PO, ale za mało go znam, żeby twierdzić z dużym prawdopodobieństwem)
I uważam, iż dobrze się stało, że Kaczyński tych wyborów nie wygrał. Dlaczego, samo się wyjaśni za rok.
Jeżeli wyborcom nie pasował Kaczyński, trzeba było wybrać Napieralskiego. Nie wybiera się Prezydenta z tej samej partii co rząd. Właśnie dlatego, że to już było. Strzeliliśmy sobie gola do własnej bramki

16 wrz 2010, 16:45
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
Do Silniczka

Teraz mam pewność, że jesteś zauroczony Kaczyńskim. Moim zdaniem jest to wyjątkowo niesympatyczna, butna, zarozumiała, złośliwa i bezkompromisowa osoba - co wielokrotnie pokazał. Taka osoba nie nadaje sie na prezydenta demokratycznego kraju, a raczej na tyrana - czym zresztą jest w swojej "prywatnej" partii.
Z ww.powodów nie podzielam Twojego zachwytu Kaczyńskim oraz nie darzę go sympatią i zaufaniem, jak zdecydowana większość naszego społeczeństwa.
Mogę Ciebie zapewnić, że nie prędko - a najprawdopodobniej już nigdy - Kaczyński nie będzie Premierem jak też Prezydentem. Uważam że PiS pod jego przewodnictwem stacza się i marginalizuje, a z pewnością nie ma zdolności do zawarcia kolaicji z kimkolwiek. Przypomnij sobie co Kaczyński zrobił swoim byłym koalicjantom ...
Myślę, że podałem racjonalne argumenty.

16 wrz 2010, 19:15
Zawodowiec

POSTY        3598

maxer2007
(...) Moim zdaniem jest to wyjątkowo niesympatyczna, butna, zarozumiała, złośliwa i bezkompromisowa osoba - co wielokrotnie pokazał. Taka osoba nie nadaje sie na prezydenta demokratycznego kraju, a raczej na tyrana - czym zresztą jest w swojej "prywatnej" partii.
Z ww.powodów nie podzielam Twojego zachwytu Kaczyńskim oraz nie darzę go sympatią i zaufaniem, jak zdecydowana większość naszego społeczeństwa.
Mogę Ciebie zapewnić, że nie prędko - a najprawdopodobniej już nigdy - Kaczyński nie będzie Premierem jak też Prezydentem. Uważam że PiS pod jego przewodnictwem stacza się i marginalizuje, a z pewnością nie ma zdolności do zawarcia kolaicji z kimkolwiek. Przypomnij sobie co Kaczyński zrobił swoim byłym koalicjantom ...

Bardzo, czym udowodniłeś, że jesteś dokładnie taki sam jak (...) Kaczyński z Twojego opisu.
Co się zaś tyczy Samoobrony i LPR, to, o ile sobie przypominasz, to akurat za nokaut tych dwóch partii wszyscy Kaczyńskiemu byli wdzięczni (zarówno PO, SLD jak i PSL)

Zacytuję Ci fragment pewnego artykułu:  

(...) oprócz PO, żadna inny partia nie używała CBA do wewnętrznej rozgrywki politycznej. PiS użył CBA, ale nie po to, żeby Kaczyński utrzymał się na stołku, bo Kaczmarek, czy Lipiec zagrażał pozycji prezesa. PiS użył CBA ideowo, odstrzelił płocie na pokaz, fajerwerk jak z nadmuchaną żabą. Pan Donald Palikot poszedł dalej, czyści sobie PO przy pomocy CBA, na razie w wersji ?łagodnego komunikatu?. Oczywistym jest, że wywalenie Kamińskiego, które się zbiegło z nalotem na przygłupa z Biłgoraja i teraz Drzewieckiego, to żaden przypadek. Chociaż nie jest to taka prosta rozgrywka jak odstrzelenie trockistów, tu jest operacja bardziej skomplikowana.

Głupek z Biłgoraja dostał sygnał z powodu własnych zamiarów, ja akurat nie wierzę w koronkową akcję pod tytułem robimy lewe skrzydło PO, kosimy SLD w układzie Tusk-przygłup. Polska polityka to topór, zatem takie akcje, które wymagają wysiłku i ryzyka są li tylko sferą publicystycznych analiz. Tusk jest za dużym tchórzem, aby się bawić w takie misteria. Zatem przygłup dostał sygnał za swoje, a Miro Drzewiecki za Schetynę. I ni wykluczone, że przygłupa ściga Schetyna swoimi ludźmi z CBA, a Mira Tusk ze swoimi ludźmi. Plotka niesie, że po spotkaniu w Zakopanem, Schetynę należy odstrzelić, to znaczy takie są zapędy, tylko jeszcze nie wiadomo jak to zrobić. Tusk jest bardziej sprytnym intrygantem niż Kaczyński, Kaczor rzuciłby się od razu na Schetynę, tak jak sponiewierał Dorna. Tusk to talent leninowski, on zaczyna od odstrzelenia pomniejszych wrogów partii, aby na końcu osamotnionego lidera buntu kopać sobie dla zabawy, na przykład tak poszedł Rokita. Dzieje się w PO jak radzieckiej przewodniej sile narodu, ale odzew jest praktycznie żaden. Oficjalne odstrzelenie Jakubiak wypełniło czołówki na trzy dni, numer jaki kreci Tusk, numer poniżej najbardziej politycznych i policyjnych standardów PiS, jak zwykle przedstawiany jest jako ciekawostka. Owszem telewizje podjęły temat, ale bez żadnych metafor, bez hiperboli, ot po prostu, korek na Marszałkowskiej, garncarz z Malborka, no i CBA u Drzewieckiego.

Tymczasem moi Rodacy, to jest naprawdę jazda bez trzymanki, to pokazuje jak silnie jest zakorzeniony w polskiej polityce rdzeń peerelowski. To jest szkoła dawnej epoki, zmienia się tylko oprawa medialna, natomiast technika pozostaje ta sama. I o paradoksie, takiego przygłupa z Biłgoraja, czy Drzewieckiego oczywiście jest z czego trzepać, ja wiem, że wielu nie lubi takich rzucanych na wiatr oskarżeń, ale Drzewiecki i przygłup to ścisła złodziejska czołówka w PO. Myk polega na tym kiedy się ich trzepie? Wtedy gdy się ich wydoiło i oni upomnieli się o swoje. Nie wtedy gdy kradli i dzielili się z partią. Cóż z tego, że każdy wie o co chodzi, skoro niewielu się chce odzywać. Część zaraz zacznie narzekać, że znowu o tym samym, druga część, że chociaż ?dają pracę i płacą podatki? ostatnia, że i tak nie ma alternatywy. Kilkadziesiąt razy zadawałem pytanie, gdzie jest granica bezczelności, złodziejstwa, przekrętu i bumelanctwa Donalda Palikota, za którą wyborca powie: ?dość??
(...)
polecam całość artykułu

Artykuł jest na stronie głównej, i nosi tytuł: A jednak za Albanią. O tym jak właściwie i demokratycznie używać CBA!
http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... le_id=4671

16 wrz 2010, 19:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 827 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Następna strona