Teraz jest 06 wrz 2025, 17:27

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 141 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Zatrudnienie minus 10%. Kto? Może tych ze średnim wykształceniem? 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Zatrudnienie minus 10%. Kto? Może tych ze średnim wykształceniem?
izdebka                    

Uszatek                    

mają mniej korzystnie rozliczany czas pracy niż pracownicy (za pracę w sobotę nie należy się im czas wolny - czyli nie mają wolnych sobót!
A Ci pozostali (pracownicy) to wszystko mają? Bzdura

Ściślej: w ogóle nie oddają nam (tj. usc) żadnych nadgodzin, nie tylko sobót. Innym powinni, jeżeli nie - łamią prawo.

i nie mogą prowadzić działalności gospodarczej bez zgody kierownika Urzędu.
A pracownicy mogą BZDURA

Ściślej: USC w ogóle bez zgody nie mogą dorabiać, pracownicy mogą poza stosunkiem pracy.

Między innymi właśnie te niedogodności miały być rekompensowane dodatkiem dla USC... Dlatego też ma się dodatkowe dni urlopu...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

13 wrz 2010, 06:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2010, 08:00

POSTY        5
Us_nip                    

Jak słyszę, że ludzie ze średnim wykształceniem są gorsi od "mgr" to szlak mnie trafia. Wiele razy chętniej przyjąłbym do pracy "średniaka" niż "mgr".

Kryteria ewentualnej redukcji powinny być zupełnie inne niż wykształcenie, wiek itp. :excl:  :excl:  :excl:

Pisze się SZLAG a nie SZLAK! I wybaczcie, ale żeby to wiedzieć nie jest mi potrzebne wyższe wykształcenie! Jestem w trakcie jego robienia, i powiem szczerze, że to tylko papierek, niczego mądrego mnie tam nie uczą.

13 wrz 2010, 07:09
Site Admin

POSTY        705
Chinczyczek                    

Us_nip                    

Jak słyszę, że ludzie ze średnim wykształceniem są gorsi od "mgr" to szlak mnie trafia. Wiele razy chętniej przyjąłbym do pracy "średniaka" niż "mgr".

Kryteria ewentualnej redukcji powinny być zupełnie inne niż wykształcenie, wiek itp. :excl:  :excl:  :excl:

Pisze się SZLAG a nie SZLAK! I wybaczcie, ale żeby to wiedzieć nie jest mi potrzebne wyższe wykształcenie! Jestem w trakcie jego robienia, i powiem szczerze, że to tylko papierek, niczego mądrego mnie tam nie uczą.

Chińczyczku... Pisze się i SZLAK i SZLAG... wszystko zależy od kontekstu. Ale może właśnie na tym uzupełnianiu wykształcenia się tego nauczysz. W tym akurat wypadku powinno być SZLAG. Ale to nie reguła bo można na SZLAK nie trafić... :D

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

13 wrz 2010, 10:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2009, 14:04

POSTY        13
czasami się zastanawiam nad sensem istnienia tego forum,dorośli ludzie a bardzo was kręci jak jeden drugiemu dowali ,może zamiast ukrywać się pod psełdonimami lepiej się przedstawcie i tak poleizujcie bo tym co piszecie to mozecie na pw rozmawiac "jaki ja jestem mądry,może warto by się zastanowić, bo czy mamy sobie dokopywać wzajeminie

13 wrz 2010, 12:04
Site Admin

POSTY        705
julka18                    

czasami się zastanawiam nad sensem istnienia tego forum,dorośli ludzie a bardzo was kręci jak jeden drugiemu dowali ,może zamiast ukrywać się pod psełdonimami lepiej się przedstawcie i tak poleizujcie bo tym co piszecie to mozecie na pw rozmawiac "jaki ja jestem mądry,może warto by się zastanowić, bo czy mamy sobie dokopywać wzajeminie

Jeżeli nie jesteś tzw osobą decydującą - w sprawie istnienie forum - to nie męcz sobie główki. Nie pasuje Ci? Nikt Cię tu nie trzyma. Chociaż mnie również nie podoba się dowalanie sobie wzajemnie - i tego w zasadzie dotyczyła moja wypowiedź, pod którą się raczyłaś pokojowo odezwać. Wolę pisać na forum pod "psełdonimem" i tak "poleizować" - bo czytać to mogą osoby, które nie powinny wiedzieć, że ja to właśnie ja a nie ona... Wróg nie śpi! Jak już mnie wywalą z roboty to przedstawię się oficjalnie i powiem co o tym wszystkim myślę - oficjalnie. A póki co "psełdonim" to fajna rzecz.
No i poza tym życzę Ci odrobiny dystansu i więcej poczucia humoru... Bo nie wszystko co czytasz to dowalanie sobie - czasami to żart  :wysmiewacz:

13 wrz 2010, 13:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 07:46

POSTY        9
Prosta sprawa bez żadnych kombinacji i straszenia. Poprostu pracującym emerytom umożliwić zasłużony wypoczynek, zlikwidować tzw. służbę cywilną (oszczędności niewymierne no i demokracja w urlopach wypoczynkowych) i zamrozić na rok lub dwa zatrudnianie, w tym po znajomościach, coś za coś i tym podobnych.

13 wrz 2010, 17:58

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Czemy nikt nie pomyśli, że niektórzy chcą zjeść ciastko i mieć ciastko. Skoro pracując w US czy IS ktoś odszedł na emeryturę, bowiem miał takie prawo, to pobiera już od Skarbu Państwa świadczenie. Jeśli po układach wrócił do pracy, to zajmuje miejce młodym (a tych brakuje, tworzy się duża luka, brak kadr) lub tak jak w dzisiejszych czasach spowoduje, że młodym nie przedłuży się umowy i wyśle się ich na bezrobocie. Nie czarujmy się - Ci emeryci mają przeważnie maksymalne wynagrodzenie (ze względu na max.wysługę lat, wyższy lub najwyższy stopień zawodowy -st.komisarz lub stanowisko kierownicze).
Ponawiam apel do ZZ - wystąpcie do MF o dane o ilości takich emerytów i ich średniej mediany zarobków. Na bank wyjdzie, że 100% młodych więcej można by za te pieniądze zatrudnić oraz nie redukować ich na bezrobocie.

13 wrz 2010, 18:15
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Moim skromnym zdaniem - te 10% zwalnianych to powinni być pracownicy mianowani - jak takie orły to niech wzlatują i swoją wiedzą dzielą się wśród szarych obywateli. Korzyść dla Min.Fin. - nie trzeba płacić dodatków i większego urlopu. Następnie pod młotek wszyscy po podyplomówkach - trochę mniejsze orłych ale niech lecą. W US-ach pozostaną przeciętni pracownicy i będą zapier..lać aby wyrobić nałozone normy :)

13 wrz 2010, 21:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
WEKSEL - od dzisiaj zostaję Twoją Wielbicielką !!! Już zapewne nie cichą, ale jednak... :rolleyes:

13 wrz 2010, 21:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Może powiem coś niepopularnego, ale... To, że powinniśmy mieć wyższe wykształcenie wiadome jest nie od dziś. Jak dobrze pamiętam to już ustawa o służbie cywilnej z 1996 dawała do myślenia tym, którzy mają średnie wykształcenie. A więc lekko licząc mieliśmy 14 lat na uzupełnienie wykształcenia. Znam bardzo dużo osób (w różnym wieku) które przez ten czas uzupełniły wykształcenie przynajmiej do poziomu licencjatu (fakt - często korzystając z kredytu na opłacenie studiów). Ale znam też osoby, które nic w tym kierunku nie zrobiły (i to wcale nie ze względów finansowych).
Dlaczego tak "pastwimy się" nad urzędnikami? Czy dostali coś za darmo? Sami zapracowali na wyższe wynagrodzenie. Przecież wymagało to od nich w wielu przypadkach własnego wkładu finansowego (kursy, szkolenia, egzaminy) i przyłożenia się do nauki. Nie ma czego zazdrościć - każdy może do tego dojść. I tyle.

13 wrz 2010, 23:05
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Internet to niesamowity wynalazek. Będąc anonimowym tworzy sie listy proskrypcyjne osób do zwolnienia w swoim urzędzie (emeryci, osoby bez studiów, z podyplomówką, urzędnicy sc itp.). Może zróbcie inne kryteria osób do zwolnienia - aryjskość, kształt nosa, rysy twarzy.
Opamiętajcie się   :nonono:
Przecież te osoby, które tu zwalniacie, to wasi koledzy z firmy. Jak możecie z nimi rozmawiać i patrzec im w twarze w życiu realnym i knuć za ich plecami w necie?

14 wrz 2010, 06:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Mam prośbę o podanie chociaż trzech powodów, dla których osoba ze średnim wykształceniem jest gorszym Skarbowcem od osoby z wyższym wykształceniem.
Ja mógłbym podać dziesiątki powodów, dlaczego wolę współpracę z osobami ze średnim wykształceniem.

14 wrz 2010, 07:18

REJESTRACJA13 gru 2006, 12:17

POSTY        119
Nowe kryteria obowiązujące zgodnie z Rozporządzeniem nr ...... z dnia ..... Ministra do spraw wszelakich:
1. PLECY,
2. WAZELINA.

Kto się nie łapie, ten do zwolnienia.
I może się wtedy okazać że zatrudnienie minus 90% wyjdzie.

14 wrz 2010, 07:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lut 2008, 16:12

POSTY        24
Ronin123                    

Mam prośbę o podanie chociaż trzech powodów, dla których osoba ze średnim wykształceniem jest gorszym Skarbowcem od osoby z wyższym wykształceniem.
Ja mógłbym podać dziesiątki powodów, dlaczego wolę współpracę z osobami ze średnim wykształceniem.

Z innej beczki a dlaczego prezydenci, premierzy, ministrowie nie muszą go mieć?
A jak mają to nie w tym kierunku co potrzeba.
Bo taki jest chory system, że ten co na dole musi się okazać najwyższymi kwalifikacjami.
A są też takie sytuacje w których jeżeli masz wyższe wykształecenia/kwalifikacje niż twój szf to jesteś dla niego zagrożeniem.
Więc nic nam nie pozostaje tylko protestować i to zmienić.

14 wrz 2010, 08:08
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 141 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona