Teraz jest 06 wrz 2025, 13:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Praca w uks 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Praca w uks
rtoip83                    

3 lata pracy w uks-ie stanowisko referendarz, cały czas oczywiście bez awansu i podwyżki  ;) pensja (łącznie) 1 700 na rękę zawsze może być gorzej, do tego premie ok 600 zł na kwartał + 13stka.
trzeba przyznać że praca jest ciekawa i wymagająca, ludzie jak ludzie zależy w jakim wydziale się pracuje  :huh: ale ogólnie nie można za bardzo marudzić  :D zawsze można przejść na drugą stronę mocy :D

Z przykrością stwierdzam, że zarabiasz gorzej ode mnie...Wymiarowiec w średnim urzędzie...to przykre, bo masz o wiele cięższą pracę...tak uważam prywatnie...aha aby nie było...7 lat stażu...

21 sie 2010, 12:42
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 sie 2010, 17:33

POSTY        7
Post Praca w uks
Czy mógłby mi ktoś rzeczowo odpowiedzieć na mój powyższy post dotyczący zarobków starszego referenta w UKS??

22 sie 2010, 11:45
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Praca w uks
kate1982                    

Czy mógłby mi ktoś rzeczowo odpowiedzieć na mój powyższy post dotyczący zarobków starszego referenta w UKS??

Najlepiej zapytaj w swoim UKS-ie. Zarobki nie powinny być tajne.
W moim nie ma takiego stanowiska - najniżej z merytorycznych jest referendarz. Na początek (czyli do 5 lat) wydaje mi się że ok 2,1 -2,3 brutto brutto.

22 sie 2010, 20:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:40

POSTY        3
Post Praca w uks
W moim UKS-ie referendarz ok. 3000 brutto podstawy:)

23 sie 2010, 11:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Post Praca w uks
Wynagrodzenie w UKSach i US jest zbliżone. Jeśli jesteś osobą ambitną i dyspozycyjną, preferujesz pracę ciekawą - zatrudnij się w UKS. W US czeka na Ciebie praca monotonna, nie wiele się nauczysz aż do emerytury  :zygi:

23 sie 2010, 11:52
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Post Praca w uks
Maxer2007                    

Wynagrodzenie w UKSach i US jest zbliżone. Jeśli jesteś osobą ambitną i dyspozycyjną, preferujesz pracę ciekawą - zatrudnij się w UKS. W US czeka na Ciebie praca monotonna, nie wiele się nauczysz aż do emerytury  :zygi:

No może w UKS praca jest ciekawsza, ale spłyciłeś trochę temat odnośnie możliwości nauki w US. Myślę, że jak ktoś chce to i w UKS i US może się sporo nauczyć - pytanie tylko czy będzie od kogo i czy będzie samemu chciało się zgłębiać wiedzę (oczywiście sporo zależy też od komórki w której się pracuje np. kontrola/orzecznictwo). Jak komuś się chce i jest dociekliwy to będzie się rozwijał. A jak nie znajdzie odpowiedniego gruntu do rozwoju pomimo starań - to czy to z UKS'u czy US'u będzie się ewakuował.

23 sie 2010, 12:48
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
Post Praca w uks
Witam. Zgodnie z sugestią Supersapera zadzwoniłam dziś do UKS ZG i dowiedziałam się , że przewidywane zarobki na aplikowanym stanowisku (st.referent - kontrola skarbowa) to 2000 zasadniczej plus dod. skarbowy 300 zł. myślę że jak na początek nie jest źle....zresztą chyba zawsze można wypertraktować cos więcej, zresztą teraz nie ma co o tym myśleć tylko czekać na ewentualne na rozmowę czy testy??
no właśnie, czy każdy UKS sam sobie ustala formę postępowania rekrutacyjnego (rozmowa, testy itp.)??
pozdrawiam

czy po okresie próbnym można liczyć w UKS na jakąś podwyżkę czy raczej marne szanse??

24 sie 2010, 12:32
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 sie 2010, 09:10

POSTY        3
Post Praca w uks
Pracuje w UKS mniej  niż rok. Zarobki 2600 brutto. Praca ciekawa, wymagająca pozwalająca się wykazać. Reszta zależy od wielu czynników. U mnie z awansami jest trudno. Niektórzy już kilka latek bez podwyżki i awansu, pomimo że znają się na swojej robocie. Ale cóż....teraz każdy myśli żeby go nie zwolnili a nie żeby dostać podwyżkę - racjonalizacja Najjaśniej Nam Panującego JVR .

24 sie 2010, 15:04
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
Post Praca w uks
Kate: liczyć można... ale regułą to nie jest. Każdy UKS sam ustala sobie testy na postępowaniu kwalifikacyjnym. Powodzenia!

25 sie 2010, 07:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 cze 2009, 13:02

POSTY        9
Post Praca w uks
Hmm w sumie to ciągle nie wiadomo, jakie są te zarobki w UKS - wiadomo, że zbliżone do US, ale pracownicy UKS dodatkowo mają dodatek kontrolerski i chyba tu pojawia się różnica. Czy ktoś mógłby zdradzić w jakich granicach ten dodatek się kształtuje? Gdzieś czytałam, że ma to być 50% podstawy wynagrodzenia, czy to prawda?

25 sie 2010, 08:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2009, 19:05

POSTY        27
Post Praca w uks
moi znajomi i ja na stanowisku ref. /st.ref zarabiają ok 1 600zł-1 800zł netto, na taką kwotę składa się podstawa i dodatek od ok 150zł do 300zł oczywiście są osoby które mają więcej ok 2 500 na rękę ale są to specjalni ludzie...  :blush: oczywiście jeżeli ktoś ma odpowiedni staż pracy dostaje stażowe ale wiadomo młodzi nie mają na co liczyć :)
fakt można próbować zostać iksem i liczyć na wyższe zarobki ale na to trzeba szczęścia, wiedzy i czaaasssuu :)
ale ogólnie nie ma na co narzekać praca jak mówiłem ciekawa ludzie ok można się dużo nauczyć.

25 sie 2010, 19:47
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:18

POSTY        1
Post Praca w uks
u mnie w uksie (pomorskie) nowi pracownicy dostają na początek więcej, niż zarabiają ci  z 4 - 5 letnim stażem

26 sie 2010, 13:43
Początkujący
Własny awatar

POSTY        7
Post Praca w uks
Niebieska, a konkretnie to ile dostają np. zasadniczej i dodatku??

dziś wysłałam moje dokumenty do UKS-u...zobaczymy co z tego wyniknie:)
pozdrawiam

26 sie 2010, 19:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Post Praca w uks
Wszystko zależy jak dobrze znasz "królika" - może Ci zaproponować np 2500 a może i mniej ;)

26 sie 2010, 20:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2