Wg. mnie przypomina to trochę malowanie trawy na zielono. Niemniej jednak ciśnienie u kierownictwa jest wielkie... Zobaczymy czy wystarczy go do czasu realizacji ostatniego punktu harmonogramu
11 maja 2010, 18:46
System Zarządzania Jakością
Myślę, że dobre określenie procedur w SZJ może pomóc w określeniu zadań do Budżetu Zadaniowego zgodnie z metodyką SMART. I może to jest celem wdrożenia SZJ- "aby nauczyć się jak...".
Bitwa to będzie dopiero przy Budżecie zadaniowym - bo tu są prawdziwe pieniądze.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
11 maja 2010, 18:55
tranqilo
Myślę, że dobre określenie procedur w SZJ może pomóc w określeniu zadań do Budżetu Zadaniowego zgodnie z metodyką SMART. I może to jest celem wdrożenia SZJ- "aby nauczyć się jak...".
Bitwa to będzie dopiero przy Budżecie zadaniowym - bo tu są prawdziwe pieniądze.
A ja myślałem że zamiast podnosić kwalifikacje i pensje będziemy gonić króliczka lub w innej wersji - budować piramidy.
Co masz na myśli?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
11 maja 2010, 19:42
Drago
tranqilo
A ja myślałem że zamiast podnosić kwalifikacje i pensje będziemy gonić króliczka lub w innej wersji - budować piramidy.
Co masz na myśli?
SZJ i Budżet Zadaniowy to naczynia połączone.
11 maja 2010, 19:50
z budżetem zadaniowym nie do końca będzie wesoło, w typowym urzędzie gdzie prawie każdy ma śmietnik w zakresie czynności.
11 maja 2010, 20:26
tranqilo
SZJ i Budżet Zadaniowy to naczynia połączone.
A w którym miejscu? Przecież SZJ jest wprowadzany bezkosztowo. To gdzie tu miejsce na jakikolwiek budżet, nie mówiąc już o Zadaniowym (cokolwiek to oznacza)
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
11 maja 2010, 21:03
LEIBOWITZ niestety o tym poczytasz już w nowym topiku , który właśnie nam się wykluwa. Jest również 'bezkosztowy" a z uzasadnień wprowadzania ... nie prowadzi do zmian na rynku pracy...
Do zobaczenia w Budżecie zadaniowym.
11 maja 2010, 21:07
tranqilo
Do zobaczenia w Budżecie zadaniowym.
Na zewnątrz szaleje kryzys w przyszłym roku wybory a PO ryzykuje zatarcie trybów skarbówki? Nono... Każda zmiana, słuszna czy nie, powoduje przez pewien czas obniżoną sprawność. Biorąc pod uwagę że nasze ministerstwo z niczym sobie do tej pory nie poradziło, zamiennik zmiecenia z powierzchni ziemi skarbówki i budowania jej od nowa pod nadzorem najlepszych speców z MF wydaje się słuszna i rozsądna.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
11 maja 2010, 21:58
Pomocy!!! Czy ktoś sporządzał już tabelę z analizy ryzyka wewnętrznego do poszczegolnych procesów?
24 sie 2010, 12:22
Po ptakach
Dzięki "skarbowcy"
06 wrz 2010, 09:21
ryzyko wewnętrzne to raczej kontrola zarządcza/audyt a nie system zarządzania jakością polecam podręcznik do zarządzania ryzykiem do pobrania na stronie mf w zakładce bezpieczeństwo finansowe w metodyce
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
06 wrz 2010, 19:22
W związku z nową strukturą organizacyjna US-ów, wszystkie instrukcje ISO mogą służyć wyłacznie za papier do MF jak widać umie oszczędzać (tak jak liczyć do 14-stu)
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 wrz 2010, 18:43
Ile kasy i pracy /opłacanej/ poszło na to g-n /iso/ wszystko do wyrzucenia i pi...ą mi o braku kasy na podwyżki i zwolnieniach cały ten rząd i po to szkodniki społeczne marnotrawiące bez litości grosz publiczny