Teraz jest 09 wrz 2025, 00:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2010, 22:49

POSTY        57
Post Postępowanie kwalifikacyjne
katkow75                    

A teraz z innej beczki...powiedzcie mi proszę  skąd jest kasa na nasze mianowanie, a dokładnie kto i z jakiś środków nam płaci dodatek?
Pytam, bo z gratulacjami usłyszałam tekst,że szef musi "wygospodarować " dla mnie środki i,że o podwyżkach mogę zapomnieć...jakieś to chore. Jak to w końcu jest?

W bieżącym roku środki na dodatki urzędy otrzymują z rezerwy celowej budżetu państwa.
W kolejnym roku powinny już płacić je ze swoich planowanych budżetów.
Tak przynajmniej było wtedy (chyba), gdy mianowania były w październiku.

Jeżeli zależy Ci na pewnej odpowiedzi, to mogę spytac jutro w pracy kolegę, który planuje budżet i przydziela środki na wszelkie wydatki - żaden problem.

18 sie 2010, 21:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 13:42

POSTY        18
agik111                    

beatka82                    

a co w sytuacji gdy osoba, która zdała egzamin do listopada zmieni miejsce pracy (chodzi mi o przeniesienie służbowe do innego urzędu), jak wtedy wygląda cała procedura z mianowaniem?  :mellow:

mam ten sam problem bo też najprawdopodobniej zmienię pracę... Wolałabym wiedzieć wcześniej o dokładnym terminie mianowania, a nie dwa tygodnie przed... ;)

taka osoba zostanie mianowa juz w nowym urzędzie :)

19 sie 2010, 07:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
A teraz z innej beczki... powiedzcie mi proszę  skąd jest kasa na nasze mianowanie, a dokładnie kto i z jakiś środków nam płaci dodatek?
Pytam, bo z gratulacjami usłyszałam tekst, że szef musi "wygospodarować" dla mnie środki i,że o podwyżkach mogę zapomnieć... Jakieś to chore. Jak to w końcu jest?[/quote]

no właśnie :blink:  mi też nus w czasie gratulowania (jestem jedyną osobą w urzędzie, która dostanie mianowanie) wspomniał o problemie jaki sprawiłam, bo skąd weźmie pieniądze dla mnie teraz...

19 sie 2010, 08:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 mar 2010, 20:27

POSTY        28

Napisz po prostu emaila do KSAP z prośbą o przesłanie szczegółowego wyniku i podaj swój PESEL. Mi bardzo szybko odpisali i to rozwiało moje wątpliwości w tym zakresie

Już to dawno zrobiłem. Pytanie tylko skąd przeświadczenie, że ktoś z KSAP zweryfikował adres mailowy podany w zgłoszeniu :)

19 sie 2010, 08:27
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        57
Środki na dodatki urząd otrzymuje z rezerwy celowej budżetu państwa - więc jeżeli ktoś twierdzi, że wypłacenie dodatku spowoduje zmniejszenie środków dla innych pracowników, to albo robi to złośliwie albo po prostu się nie zna.
Ponieważ dodatek wypłacany jest jeszcze za grudzień w roku, w którym było mianowanie, więc logiczne jest, że żaden urząd nie miał zaplanowanych tych środków w swoim budżecie - i dlatego otrzymuje środki z rezerwy celowej.
W pierwszym roku po mianowaniu środki na dodatki dla urzędników mianowanych w grudniu nadal pochodzą z rezerwy celowej, ponieważ planowanie budżetowe (planowanie środków)na ten rok było zakończone sporo czasu przed mianowaniami.
Dopiero na kolejny (drugi) rok po mianowaniu można już zaplanować te środki w swoim budżecie i od tego momentu dodatki są wypłacane już ze środków danego urzędu - ale to środki wcześniej zaplanowane, więc nie ma mowy, że zmniejszają one inne należności pracowników.
Tak wygląda  to w moim miejscu pracy.

19 sie 2010, 08:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 13:42

POSTY        18
JAASK święta prawda  :piwo:

19 sie 2010, 09:39
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        57
Powiedzcie mi proszę, jakie w ogóle były punktowe progi zaliczeniowe ?

19 sie 2010, 10:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
jaask                    

Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, ale jeśli chodzi Ci o minimum punktów, gwarantujących pozytywne zaliczenie postępowania to należało uzyskać 1/3 punktów z wiedzy (tj. 30) oraz 1/3 z umiejętności (tj. 20) ale z obu musiałoby być 3/5 (tj. 90)

19 sie 2010, 10:57
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        57
Dobrze mnie zrozumiałaś. Dziękuję.

19 sie 2010, 11:25
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
jaask                    

Dobrze mnie zrozumiałaś. Dziękuję.

Cała przyjemność po mojej stronie. Też korzystam z Twojej wiedzy  ;)

19 sie 2010, 11:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
jaask                    

No nie, Jaask, powaliłeś mnie.Miałeś bardzo zdrowe podejście do tego egzaminu :D
Mnie coraz bardziej wkurza brak jasnych reguł oceniania testu umiejętości.Już sama nie wiem czy lepiej być "średniakiem" czy wysilać się na więcej. :wacko:

19 sie 2010, 13:19
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
krioterapia                    

jaask                    

No nie, Jaask, powaliłeś mnie.Miałeś bardzo zdrowe podejście do tego egzaminu :D

Mnie też  :wacko:  Stąd moje pytanie na początku  :D

19 sie 2010, 13:36
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        57
Tak jakoś nie interesowałem się tym wcześniej :blush:
A gdy przesłali mi wyniki z poszczególnych części, to z ciekawości chciałem zobaczyć, jak mają się do progów punktowych.

19 sie 2010, 14:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 paź 2009, 12:15

POSTY        11

LOKALIZACJAcentrum
Napisałam do KSAP o szczegółowe wyniki egzaminu a oni przysłali mi wyniki innej osoby - inna suma punków niż moje wg listy.
Po odszukaniu osoby z taką liczbą punktów okazało się, że osoba ma to samo nazwisko co ja ale inne imiona. Trochę mnie to zdenerwowało, bo w końcu nie wiem, czy zdałam powyżej kreski czy poniżej.

19 sie 2010, 19:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272 ... 840  Następna strona