Serdecznie współczuję tym, którzy zdali ale nie zostaną mianowani z powodu limitu. Jeszcze bardziej współczuję tym, którzy są na pozycjach od 960 i nie wiadomo co z nimi. Trzymam kciuki. Gratuluję tym co zdali i zostaną mianowani. Mnie też się udało.
Dziękuję za pomoc wszystkim, którzy udzielali się na forum.
17 sie 2010, 06:57
Postępowanie kwalifikacyjne
wiwiankaw
Serdecznie współczuję tym, którzy zdali ale nie zostaną mianowani z powodu limitu. Jeszcze bardziej współczuję tym, którzy są na pozycjach od 960 i nie wiadomo co z nimi. Trzymam kciuki. Gratuluję tym co zdali i zostaną mianowani. Mnie też się udało.
Dziękuję za pomoc wszystkim, którzy udzielali się na forum.
podpisuję się pod tym, gdyż wiem że byli tacy, których zjadł stres. Na przyszły rok zyczę pechowcom więcej wiary w siebie i szczęscia.
17 sie 2010, 07:07
Serdecznie gratuluję wszystkim, którzy zdali egzamin w ramach mianowań. Ja zdałam, ale na liście jestem po 1.000 z malutkim ogonkiem. Pozdrawiam i wielkie dzięki za wspólną pracę. Zen
17 sie 2010, 07:59
Należę do grona tych którzy uzyskali wynik pozytywny (98,76), lecz niestety zajęłam miejsce ciut za 1000. Mam pytanko, czy ktoś próbował uzyskać test z wiedzy i umiejętności z lat 2007, 2008, 2009 i 2010 w ramach wniosku o udostępnienie informacji publicznej? A gdyby tak zarzucić zarówno KSAP i KPRM takimi wnioskami? Może warto spróbować? Jeśli ktoś już przecierał ślady to dajcie znać. Gratulacje dla wszystkich, którzy podjęli próbę w tym roku.
17 sie 2010, 09:32
asia78
witam z rana, już ochłonęłam, no i dobrze, bo wczoraj nerwy były przepotężne cóż, test umiejętności polegał na wykazaniu się umiejętnością - które zadanka faktycznie zrobić, a które sobie darować i tylko strzelać ja wybrałam źle i w efekcie bodajże chyba 5 tabelek zrobiłam (już nawet nie pamiętam dokładnie!!) tak jak Adaneta - nakreśliłam w jednej, namachałam, niech teraz rozszyfrowują i również wyszłam wcześniej z wiedzy, ale zanim podjęłam tę mądrą decyzję, zdążyłam kilka poprawnych odpowiedzi zmienić jeśli chodzi o pyt z wiedzy, to mam trochę spisanych - czy wysyłać je do jakiejś konkretnej osoby, czy wrzucac na forum od razu?
na teście umiejętności były min. takie porównania :teatr do roli jak opera do - partii? żubr do bizona jak jeleń do - gnu? historyk do miedwiedisty jak lekarz do - chirurga? może gerontologa? czy te odpowiedzi są poprawne? z góry dzięki za pomoc
Będę wdzięczna za jakieś pytanka
17 sie 2010, 09:35
ZDAŁAM!!! I się dostałam!!! Ale się cieszę
17 sie 2010, 10:20
Wyniki w excelu - może komuś przyda się taka forma. (mam nadzieję, że przy konwertowaniu nic się nie pomieszało).
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
17 sie 2010, 10:27
jaask
Wyniki w excelu - może komuś przyda się taka forma. (mam nadzieję, że przy konwertowaniu nic się nie pomieszało).
Jaask...jesteś wielki
rehabilitacja zupełna
17 sie 2010, 10:32
miszmasz
ZDAŁAM!!! I się dostałam!!! Ale się cieszę
super, super, super
17 sie 2010, 10:35
Adaneta
jaask
Jaask...jesteś wielki
rehabilitacja zupełna
Hmmm.... nie wiedziałem, że wisiał nade mną miecz Demoklesa... Cóż, dobrze zatem, że zdążyłem go uniknąć
17 sie 2010, 10:37
Niestety mi się nie udało "załapać", chociaż zdałam. Z jednej strony złość z drugiej radocha, że jednak zdałam. Przed kolejną próbą troszkę z Wami się pomęczę, bo jak wielu, forum odnalazłam już po egzaminie. Jakby kogoś interesowało, to ksap udziela informacji na temat punktacji drogą mailową. Pozdrawiam
17 sie 2010, 10:42
A ja należę do tych co nie zdali i chciałam się podzielić informacją, iż właśnie uzyskałam informację, że z testu umiejętności otrzymałam 5,44 punkta - zrobiłam ok. 6 tabelek, a na resztę brakło mi czasu więc strzelałam -chyba nie trafiałam. W każdym razie wniosek taki, że za tabelki wcale nie było w tym roku tak dużo punktów-w przeciwieństwie do lat ubiegłych.
17 sie 2010, 11:11
a mnie najbardziej interesuje dodatkowy urlop
Wie ktoś, jak to wygląda w tym konkretnym roku? Czy po przedstawieniu aktu mianowania, zakładam że po 10 grudnia dadzą nam ten dodatkowy urlop przynajmniej proporcjonalnie?
17 sie 2010, 11:24
Wie ktoś, jak to wygląda w tym konkretnym roku? Czy po przedstawieniu aktu mianowania, zakładam że po 10 grudnia dadzą nam ten dodatkowy urlop przynajmniej proporcjonalnie?
Teoretycznie pracodawca powinien udzielić Ci urlopu w pełnym przysługującym Ci wymiarze, przy czym jest to normalny urlop wypoczynkowy więc przechodzi na rok kolejny do wykorzystania. Analogicznie do sytuacji, w której urzędnicy po wejściu w życie nowej ustawy o s.c. (pomimo, że nastąpiło to w marcu) dostawali pełen wymiar urlopu. Niektóre urzędy liczyły im proporcjonalnie, ale potem KPRM wysłał pismo jak należy interpretować te przepisy.