Widać, że w innych urzędach też nikt nic nie wie. Tak może lepiej, bo przez zaskoczenie jest lepiej działać, oprócz pustego zarządzenia niech się motłoch domyśla, kłóci między sobą, robi podchody, donosi do szefa aby dostać lepszą posadę. To może i metoda. Skoro mamy "dziki kraj" to może i administracja dzika.
04 sie 2010, 08:39
Reorganizacja
Podnosimy VAT o 1% Będzie kasa na reorganizację
04 sie 2010, 09:55
Reorganizacja
Nikt nie pisze o szczegółach bo te dopiero pojawią się jak wyjdzie oficjalnie podpisane zarządzenie w sprawie zmian. Wtedy szybko będzie przesłany nowy regulamin do izby do zaopiniowania. Jak już będzie wiadomo czy dyrektor izby wyrazi zgodę na zaproponowaną liczbę komórek to oficjalnie nus będzie mógł ogłosić: kto, co i gdzie będzie robił (będzie składał propozycje nie do odrzucenia ). Teraz możemy sobie rozmawiać o ewentualnych spostrzeżeniach/refleksjach co do nowej organizacji. Na szczegóły nie ma co liczyć bo póki co cały czas mamy do czynienia z projektem a nie oficjalnym dokumentem
04 sie 2010, 10:12
Reorganizacja
tutti
Nikt nie pisze o szczegółach bo te dopiero pojawią się jak wyjdzie oficjalnie podpisane zarządzenie w sprawie zmian. Wtedy szybko będzie przesłany nowy regulamin do izby do zaopiniowania. Jak już będzie wiadomo czy dyrektor izby wyrazi zgodę na zaproponowaną liczbę komórek to oficjalnie nus będzie mógł ogłosić: kto, co i gdzie będzie robił (będzie składał propozycje nie do odrzucenia ). Teraz możemy sobie rozmawiać o ewentualnych spostrzeżeniach/refleksjach co do nowej organizacji. Na szczegóły nie ma co liczyć bo póki co cały czas mamy do czynienia z projektem a nie oficjalnym dokumentem
Zgadzam się z tutti że naczelnicy w USach wiedzą tyle samo co my, bo znają dokładnie te same projekty. Nie wiem jak wasi przełożeni, ale u mnie szefostwo wcale nie jest szczęśliwe z tej reorganizacji, bo oznacza straszny bałagan przy wdrażaniu i nie daje gwarancji na poprawę funkcjonowania urzędu.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
04 sie 2010, 11:27
Reorganizacja
No ale w podkarpackich US reorganizacja wchodzi bez wzgledu na termin wejscia w życie rozporzadzenia. Do 15-tego września IS ma otrzymać sprawozdanie.
04 sie 2010, 16:38
Reorganizacja
hubert2260
No ale w podkarpackich US reorganizacja wchodzi bez wzgledu na termin wejscia w życie rozporzadzenia. Do 15-tego września IS ma otrzymać sprawozdanie.
Króliki doświadczalne?
Oczekujemy relacji z prowadzania zmian.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
04 sie 2010, 16:59
Reorganizacja
Słoniu
hubert2260
Króliki doświadczalne? Oczekujemy relacji z prowadzania zmian.
Też współczuję.
Trzymajcie się!!!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 sie 2010, 17:03
Reorganizacja
Czy któryś US dostał do zaopiniowania nowy projekt zarządzenia min. fin.? Mój nie dostał. A może is nie przesłała? Ciekawe dlaczego? Czyżby obawa przed kojenymi zasadnymi (!!!) zastrzeżeniami do projektu?
04 sie 2010, 17:44
Reorganizacja
Ciekawym jest, że jak wynika ze strony MF związki nie wniosły żadnych uwag do projektu zmiany ustawy o izba i urzędach - czyli do rozporządzenia też nie będą
04 sie 2010, 18:59
Reorganizacja
Związki? Najważniejsze są nasze głosy - ludzi pracujących w us. Przecież to zarządzenie bezpośrednio dotyczy NAS !!! Mój glos - ktoś kto wymyślił zadania dla PP-3 ma - deliktnie rzecz ujmując - coś nie tak z głową. Zrobił śmietnik i wszystkie śmieci wsadził do PP-3. To są zadania dla działu a nie dla referatu
04 sie 2010, 19:26
Reorganizacja
kaśka11
Ciekawym jest, że jak wynika ze strony MF związki nie wniosły żadnych uwag do projektu zmiany ustawy o izba i urzędach - czyli do rozporządzenia też nie będą
Jeszcze wierzysz MF
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 sie 2010, 20:09
Reorganizacja
a u nas wprowadzono już w życie, to co resztę braci dopiero czeka... od 1 czerwca są już nowe działy i podziały... i mogę w skrócie napisać, że pracy w jakiejkolwiek komórce czy to PP czy w obsłudze bezpośredniej, jest i będzie tak jak zawsze... POWODZENIA MY JUŻ PO
04 sie 2010, 20:55
Reorganizacja
ewelinka
a u nas wprowadzono już w życie, to co resztę braci dopiero czeka... od 1 czerwca są już nowe działy i podziały... i mogę w skrócie napisać, że pracy w jakiejkolwiek komórce czy to PP czy w obsłudze bezpośredniej, jest i będzie tak jak zawsze... POWODZENIA MY JUŻ PO
Mozesz napisać coś więcej jak to się odbyło i jak teraz wygląda praca w praktyce?
____________________________________ Różnica między człowiekiem mądrym i głupim jest taka, że mądry wie, że nie jest mędrcem, a głupi nie wie, że jest głupcem.
13 sie 2010, 11:37
Reorganizacja
madzikk
ewelinka
Mozesz napisać coś więcej jak to się odbyło i jak teraz wygląda praca w praktyce?
Reorganizacja, czyli "wywoływanie burzy w szklance wody" albo zmiany dla zmian. Na pewno już można powiedzieć, że coś się w administracji dzieje. Czy będzie lepiej, to się okaże... a już wkrótce przekonamy się wszyscy na własnej skórze.