W tamtym roku KSAP przynajmniej zamieścił informację, że wyniki będą "nie wcześniej niż 21 lipca" - egzamin był 27 czerwca. a w tym roku mam wrażenie, że zarówno KSAP jak i (tym bardziej) PKRM mają Nas w głębokim poważaniu.
30 lip 2010, 14:15
Postępowanie kwalifikacyjne
Mają, a co się dziwisz. Im nie zależy.
30 lip 2010, 14:46
jutro minie miesiąc od egzaminu, ciekawe jak długo jeszcze przyjdzie nam czekać
02 sie 2010, 07:08
Ot ciekawostka.
Z komentarza do ustawy o s.c.
"Ustęp 2 komentowanego artykułu wyposaża Szefa Służby Cywilnej w środki nadzoru, czyli kompetencje do podejmowania działań w sytuacji stwierdzenia nieprawidłowości w postępowaniu kwalifikacyjnym w służbie cywilnej (por. J. Zimmermann, Prawo administracyjne, s. 164). Wyposażenie organu nadzorczego w tego typu narzędzia stanowi istotę kompetencji nadzorczych, rozumianych jako wyciąganie konsekwencji z zachowania organu podporządkowanego, które jest obserwowane z punktu widzenia określonego kryterium nadzoru (kontrola z możliwością władczego oddziaływania na podmiot nadzorowany), celem zdeterminowania jego działania do stanu pożądanego. W przedmiotowym zakresie kryterium nadzoru będzie kryterium legalności. Środkiem nadzoru przyznanym Szefowi Służby Cywilnej na mocy omawianego przepisu będzie "nakazanie usunięcia naruszenia prawa". Jednocześnie ustawodawca w omawianym zakresie nie wskazuje instrumentów prawnych, przy użyciu których wyżej wskazany podmiot byłby zdolny do wyegzekwowania żądanego działania."
02 sie 2010, 08:04
Informacja od sympatycznego Pana z KPRM: dopiero wrócił z urlopu i nic nie wie na pewno, ale wyniki zostały już chyba przekazane z KSAP. Niestety nie wiadomo kiedy zbierze się Rada, trudno podać nawet jakiś przybliżony termin Jednym słowem nic, czyli czekamy dalej.
____________________________________ Różnica między człowiekiem mądrym i głupim jest taka, że mądry wie, że nie jest mędrcem, a głupi nie wie, że jest głupcem.
02 sie 2010, 09:02
Obstawiam wyniki: 475 zdało - 525 nie zdało. klucz oceny nie znanymy i nie poznamy !! do zobaczenia za rok. tylko nie zapomnijcie wpłacić kasy w terminie, bo parę rzeczy w KSAP jest do remontu i na jakieś nagrody też musi być. w zeszłym roku nie pomyliłem się za bardzo z wynikami /530 do 530 /. ja dawałem 600- 600 /.
02 sie 2010, 13:47
A gdzie pozostałe 1 500 osób?
02 sie 2010, 13:59
A ja obstawiam, że limit zostanie wykorzystany. I najbardzie współczuję tym osobom (może to będę też ja?), które zdadzą egzamin a nie zmieszczą się w limicie
02 sie 2010, 14:05
miszmasz
A ja obstawiam, że limit zostanie wykorzystany. I najbardzie współczuję tym osobom (może to będę też ja?), które zdadzą egzamin a nie zmieszczą się w limicie
Ja też Miszmaszku, ja też
02 sie 2010, 14:31
A ja się dzisiaj dowiedziałem od bardzo miłej Pani z KSAP-u, że to właśnie dzisiaj przekazują wyniki do KPRM. Czyli coraz bliżej wielka sława i pieniądze, kariera, wizyty po zakładach pracy itd.
02 sie 2010, 16:05
A ja w trosce o własne zdrowie psychiczne, kierując się szczegółowością i trafnością informacji uzyskiwanych telefonicznie w minionym roku, w tym postanowiłem nie dzwonić wcale do KSAP z trudnymi pytaniami
02 sie 2010, 17:39
no i miesiąc minął jak z bicza trzasł a my czekamy, czekamy... ciekawe ile jeszcze
03 sie 2010, 06:45
do skutku
03 sie 2010, 07:56
myślę że w okolicach grudnia powinniśmy już wiedzieć wszystko