Teraz jest 05 wrz 2025, 21:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Kolejny stopień służbowy urzędnika 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Kolejny stopień służbowy urzędnika
Piotrek99                    

Na pocieszenie dla innych...Dostałem drugą pozytywną ocenę na jednym z dwóch najwyższych poziomów i do 30 dni od zapoznania się z nią dostałem II stopień USC- jestem z małego US i mam kierownika, który na razie nie ma mianowania. Nikt nie mówił o braku pieniędzy...Wszystko zależy od ludzi...

może Twój niemianowany kierownik niedokładnie zapoznał się z ustawą o służbie cywilnej, inaczej (w większości us), nie dostałbyś dwukrotnie tak wysokiej oceny :dokuczacz:

01 lip 2010, 14:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:52

POSTY        131
Szkoda więc, że jestem wyjątkiem, ale mój niemianowany kierownik zna doskonale ustawę o sc i wie co wiąże się z drugą oceną na jednym z dwóch najwyższych poziomów...

01 lip 2010, 14:33
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
Piotrek99                    

Szkoda więc, że jestem wyjątkiem, ale mój niemianowany kierownik zna doskonale ustawę o sc i wie co wiąże się z drugą oceną na jednym z dwóch najwyższych poziomów...

To rzeczywiście tylko pozazdrościć  kierownika, bez podtekstów, naprawdę :brawa:
I gratuluję  awansu :)

01 lip 2010, 14:35
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Czyli taki awans jest jednak możliwy - ot, światełko w tunelu...

30 lip 2010, 07:07
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
U mnie jest już kilku urzędników z II stopniem. I gwarantuję, że znają ustawę.

30 lip 2010, 07:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 08:53

POSTY        27
Podobnie jak u Pinero u mnie też jest kilku usc z II st, a niektórzy z nich są juz po nastepnej ocenie i też były to oceny "chlebowe". I odrazu dopowiem, że nie są znajomymi króliczka i żaden z nich nie jest kierownikiem.
Ale z jednym się zgadzam, wszystko zależy od ludzi.

30 lip 2010, 10:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2009, 09:52

POSTY        45
Adaneta                    

Piotrek99                    

Na pocieszenie dla innych...Dostałem drugą pozytywną ocenę na jednym z dwóch najwyższych poziomów i do 30 dni od zapoznania się z nią dostałem II stopień USC- jestem z małego US i mam kierownika, który na razie nie ma mianowania. Nikt nie mówił o braku pieniędzy...Wszystko zależy od ludzi...

Może Twój niemianowany kierownik niedokładnie zapoznał się z ustawą o służbie cywilnej, inaczej (w większości us), nie dostałbyś dwukrotnie tak wysokiej oceny :dokuczacz:

Mnie oceniał "niemianowany" naczelnik, który zna ustawę, a ocenę (drugą) dostałam pozytywną i otrzymałam II stopień. Tutaj tak naprawdę naczelnik nie ma wyjścia: 2 kolejne oceny na poziomie (jednej z dwóch najwyższych) i otrzymuje się II stopień z automatu. Pisano, że jeżeli nie otrzyma się II stopnia to pozostaje sąd pracy, można jeszcze napisać do szefa sc...

30 lip 2010, 10:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 08:53

POSTY        27
Piotrek99                    

Na piwo pójdę bez względu na wynik oceny, ale pytam tak na poważnie.
Nigdzie w Ustawie o SC nie znalazłem trybu odwoławczego.
Może sąd pracy....?

Skoro art. 83 odsyła Cię do sądu pracy w przypadku nie sprzeciwu od oceny okresowej to nie widzę powodu żeby nie był własciwy w przypadku braku mianowania na drugi stopień.

30 lip 2010, 11:12

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90
supersaper                    

Mianowanie nie chroni przez "racjonalizacją" (czytaj bezmyślnym wywalaniem na pysk pracowników przez PO) w administracji.

No, jak na moderatora to się nieźle czepiasz nieszczęsnego PO. A musisz wiedzieć, że są (niestety) województwa gdzie ludzie z nadania PiS  w 2006 r. mają się całkiem, całkiem na stanowiskach w US. PO w przeciwieństwie do PiS z miotłą nie szalał...

30 lip 2010, 13:19
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Nadir                    

aniaz                    

Obserwując podejście przełożonych w sprawie nadawania kolejnych  stopni służbowych zauważa się totalną ignorancję, chyba że......... chodzi o przełożonego.

Skoro ktoś otrzymuje dwie kolejne oceny z "górnej półki", to powinien automatycznie otrzymywać wyższy stopień.
Bo skoro je otrzymał, to przecież zasłużył na niego.
Coś nielogicznie gadam?  :unsure:

Logicznie gadam i sam sobie odpowiadam.

Mówiąc krótko są 2 sytuacje po uzyskaniu oceny pozytywnej:

1) obligatoryjne przyznanie kolejnego stopnia służbowego po uzyskaniu dwóch kolejnych następujących po sobie pozytywnych ocen okresowych na jednym z dwóch najwyższych poziomów przewidzianych w skali ocen ? w ciągu 30 dni od dnia zapoznania urzędnika służby cywilnej z oceną okresową (art. 89 ust. 2),
(dwóch najwyższych ocen czyli 5 lub 4)

2) możliwość otrzymania przez urzędnika służby cywilnej kolejnego stopnia służbowego po uzyskaniu pozytywnej oceny na wniosek bezpośredniego przełożonego (art. 89 ust. 1),
(oceny pozytywnej czyli 5 lub 4 lub 3).

Aby otrzymać ocenę 4 należy uzyskać wynik powyżej 3,50.
Aby otrzymać ocenę 3 należy uzyskać wynik powyżej 2,50.

09 lis 2010, 20:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2009, 22:49

POSTY        9
Jak tak czytam niektóre wpisy to naprawdę robi mi się ciepło na duszy, że gdzieś tam są normalni ludzie, którzy mają odwagę cywilna uczciwie dokonac oceny własnych podwładnych.
Ja niestety drugą ocenę dostałem minus 3 w dół mimo, że tyram na konto swojego szefa i dzięki temu ma się czym chwalić. Ale on tylko myśli o tym, żeby jak najdłużej wytrwać na swoim stołku.  I jak tu pisać o rozwoju w pracy i zadowoleniu?
Pozdrawiam wszystkich II stopniowców - szanujcie swoich szefów bo możecie mieć gorszych . :brawa:

09 lis 2010, 23:11
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
bisti                    

supersaper                    

Mianowanie nie chroni przez "racjonalizacją" (czytaj bezmyślnym wywalaniem na pysk pracowników przez PO) w administracji.

No, jak na moderatora to się nieźle czepiasz nieszczęsnego PO. A musisz wiedzieć, że są (niestety) województwa gdzie ludzie z nadania PiS  w 2006 r. mają się całkiem, całkiem na stanowiskach w US. PO w przeciwieństwie do PiS z miotłą nie szalał...

A jakie ma dziś znaczenie kto ich na stołkach posadził? Ważne kto miernoty na nich utrzymuje  :zly1:

10 lis 2010, 21:01
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
smutny                    

Jak tak czytam niektóre wpisy to naprawdę robi mi się ciepło na duszy, że gdzieś tam są normalni ludzie, którzy mają odwagę cywilna uczciwie dokonac oceny własnych podwładnych.
Ja niestety drugą ocenę dostałem minus 3 w dół mimo, że tyram na konto swojego szefa i dzięki temu ma się czym chwalić. Ale on tylko myśli o tym, żeby jak najdłużej wytrwać na swoim stołku.  I jak tu pisać o rozwoju w pracy i zadowoleniu?
Pozdrawiam wszystkich II stopniowców - szanujcie swoich szefów bo możecie mieć gorszych . :brawa:

To nic dziwnego że masz taki smutny nick :(  Te całe oceny dopiero przede mną, ale biorąc pod uwagę, że oceny odbędą się po gruntownej (przynajmniej u nas) reorganizacji to można się wszystkiego spodziewać :angry2:

10 lis 2010, 21:06
Nowicjusz

REJESTRACJA20 sie 2009, 14:22

POSTY        2
A u nas II stopień dla przyjaciół królika i to każdej kolejnej opcji, a ty szaraczku???  :wysmiewacz: dostaniesz za harówkę DOBRY ,bo są oszczędności na topie, nie jesteś od królika, a i nic specjalnego - ale nie wiadomo co- nie zrobiłeś  <_<  <_< życie..... :(

02 gru 2010, 21:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 171 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona