Do Tadeo 74 Tak samo nie trawię Palikota jak tych, którzy łopatą usiłują nawracać wszyskich ? ICH ZDANIEM ? nieprawomyślnych. Dla mnie tacy od Palikota niczym się nie różnią ? są aroganccy i mają innych w d..... . Uporczywe robienie tego czego inni nie chcą żebyś robił jest agresją. To co robisz różni się od Palikota tylko formą. Mam wrażenie, że chodzi o uzyskanie jakiegoś poziomu samozadowolenia, bo że nikogo nie przekonasz do swoich poglądów powinieneś już zrozumieć po topniejącej ilości rozmówców w ?Twoich? wątkach. Przez jakiś czas to było nawet zabawne, ale teraz wychodzi już bokiem. Nie wiem po co to piszę, bo pewnie zaraz zostanę skomentowana jako zwolennik takiej albo innej partii, osoba o braku morale, albo coś w tym stylu (albo zbanowana - masz przecież "plecy"), a Ty i tak niczego nie zrozumiesz. Pewnie nie chcesz. No cóż....
Tu nie chodzi o nawracanie do swojego zdania. Chodzi raczej o przedstawienie swojej opinii w danym przedmiocie wyrażonej swoim wpisem lub krytykowanym "ctrl-v". Często człowiek znajduje coś ciekawego w sieci i chce się tym podzielić z innymi. Wtedy zamiast dyskusji merytorycznej zaczynają się wycieczki osobiste. Cóż, jak się nie jest merytorycznie przygotowanym, lepiej głosu nie zbierać i obrażać (prowokować) innych Forumowiczów. Więcej aktywności na naszym forum - ale merytorycznej wszystkim życzę.
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
20 lip 2010, 14:05
Uwagi do forum
pp12377
Do Tadeo 74 ..... To co robisz różni się od Palikota tylko formą. Mam wrażenie, że chodzi o uzyskanie jakiegoś poziomu samozadowolenia, bo że nikogo nie przekonasz do swoich poglądów powinieneś już zrozumieć po topniejącej ilości rozmówców w ?Twoich? wątkach. Przez jakiś czas to było nawet zabawne, ale teraz wychodzi już bokiem. Nie wiem po co to piszę, bo pewnie zaraz zostanę skomentowana jako zwolennik takiej albo innej partii, osoba o braku morale, albo coś w tym stylu (albo zbanowana - masz przecież "plecy"), a Ty i tak niczego nie zrozumiesz. Pewnie nie chcesz....
Jeśli nie będziesz naruszała regulaminu (np. obrażała innych użytkowników, jak np. Comodo) to nic Ci nie grozi Przyznaję, że wyjaśnienie Tadeo74:
Chodzi raczej o przedstawienie swojej opinii w danym przedmiocie wyrażonej swoim wpisem lub krytykowanym "ctrl-v". Często człowiek znajduje coś ciekawego w sieci i chce się tym podzielić z innymi. Wtedy zamiast dyskusji merytorycznej zaczynają się wycieczki osobiste.
jak najbardziej mnie przekonuje. Zamieszczanie piosenek w "Piosenka jest dobra na wszystko", informacji sportowych w "Kąciku sportowym", dowcipów w "Pośmiejmy się" czy wiadomości w topikach "politycznych", to nazwałbym to dobrowolne udzielanie się forumowiczów bez przymusu czytania przez innych. Nie rozumiem co komu to przeszkadza? To tylko poboczny dział forum "HIDE PARK". To przecież tylko "Trochę mniej związane ze skarbowcami..." Jak ktoś chce, to czyta, a nawet komentuje. Kto nie ma ochoty - nie zagląda.
Moje pytanie: (coś mnie wzięło dzisiaj na pytania ) dlaczego sami nie piszecie (narzekający na forum) w działach - IZBY I URZĘDY SKARBOWE - MINISTERSTWO FINANSÓW - PRAWO I PROCEDURA W PODATKACH ?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
20 lip 2010, 14:34
Uwagi do forum
Nadir
Jeśli nie będziesz naruszała regulaminu (np. obrażała innych użytkowników, jak np. Comodo) to nic Ci nie grozi
No banknotów NBP na tę tezę bym nie postawił...
(To ja, Leclerc!)
20 lip 2010, 15:58
Uwagi do forum
Może Ci, którzy piszą mało postów, a tak żarliwie krytykują innych "udzielających" się m. in. w tematach politycznych założą sobie zbiorczy temat np. "Krytyka pisiorów" i tam się produkują. Wtedy i ilość postów im wzrośnie i dyskusja będzie w tej grupie bardzo merytoryczna
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
21 lip 2010, 06:16
Uwagi do forum
Tadeo74
Może Ci, którzy piszą mało postów, a tak żarliwie krytykują innych "udzielających" się m. in. w tematach politycznych założą sobie zbiorczy temat np. "Krytyka pisiorów" i tam się produkują. Wtedy i ilość postów im wzrośnie i dyskusja będzie w tej grupie bardzo merytoryczna
Nie wiem czy pijesz m.in. do mnie, ale zakładam przez moment, że tak. Nie bądź śmieszny człowieku. Skoro zakładasz, że ilość postów na tym forum jest wykładnikiem "kumatości", "nieomylności" i patentem na prawdę objawioną, to się grubo mylisz. Poza tym chociażby z szacunku dla innych, można się w pewnych kwestiach ograniczyć. Wiele osób zarejestrowanych w ogóle nie wpisuje się, ale czyta. Nie mają prawa? Bo lepiej jak taki Tadziu z Silniczkiem produkują się w każdym możliwym temacie, który ma cokolwiek wspólnego z polityką. Uszanuj chociaż tę grupę.
A sugestia, że mogę sobie założyć temat i tam krytykować PiS, jest żenująca. Nabijaj dalej te posty, tak jest fajnie. Skoro udzielaniem nazywasz bezwiedne wklejanie sporej liczebny artykułów i lekko półśmiesznym "komentarzem", to sobie zwyczajnie daruj. Czy ci ludzie naprawde nie mają co robić w pracy i całymi dniami wyszukują na portalach coraz to "ciekawsze" newsy? No ale Wy PiS-owcy musicie się trzymać razem. Z pewnością już jakiś układ na forum powstał - walczcie z nim!
Jak jesteś niezadowolony z życia, to zwyczajnie zmień pracę.
Ostatnio edytowano 21 lip 2010, 07:29 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
dodałem (dla przejrzystości) cytat
21 lip 2010, 06:35
Uwagi do forum
miko
Nie wiem czy pijesz m.in. do mnie, ale zakładam przez moment, że tak.
Nie bądź śmieszny człowieku. Skoro zakładasz, że ilość postów na tym forum jest wykładnikiem "kumatości", "nieomylności" i patentem na prawdę objawioną, to się grubo mylisz. Poza tym chociażby z szacunku dla innych, można się w pewnych kwestiach ograniczyć. Wiele osób zarejestrowanych w ogóle nie wpisuje się, ale czyta. Nie mają prawa? Bo lepiej jak taki Tadziu z Silniczkiem produkują się w każdym możliwym temacie, który ma cokolwiek wspólnego z polityką. Uszanuj chociaż tę grupę. A sugestia, że mogę sobie założyć temat i tam krytykować PiS, jest żenująca. Nabijaj dalej te posty, tak jest fajnie. Skoro udzielaniem nazywasz bezwiedne wklejanie sporej liczbny artykułów i lekko półśmiesznym "komentarzem", to sobie zwyczajnie daruj. Czy ci ludzie naprawde nie mają co robić w pracy i całymi dniami wyszukują na portalach coraz to "ciekawsze" newsy? No ale Wy PiS-owcy musicie się trzymać razem. Z pewnością już jakiś układ na forum powstał - walczcie z nim! Jak jesteś niezadowolony z zycia, to zwyczajnie zmień pracę.
1) Dyskusje mają być ad rem, a nie ad personam. 2) Uważasz za żenujące tworzenie tematu o krytyce PiS, ale jego krytyka w "uwagach do forum" żenująca już nie jest. 3) Czy ci ludzie naprawdę nie mają co robić w pracy i całymi dniami wyszukują na portalach coraz to "ciekawsze" newsy? - Arbeit, arbeit, schnell, schnell!!! 4) kto nie myśli jak mainstream, to od razu PiSowiec? 5) kto chce, to pisze posty, a inni zaś wolą tylko czytać - jak nie zgadzają się z przedstawionymi poglądami i mają ochotę dyskutować, to dyskutują (szkoda, że niektórzy nie dyskutują merytorycznie, tylko oceniają piszącego - czyżby brak innych argumentów i trzeba przeciwnika obrzucić inwektywami?)
Żeby zamknąć "niewygodnym" możliwość pisania proponuję sięgnąć do źródeł demokracji ateńskiej i zaadaptować ostracyzm do warunków forum i wprowadzić możliwość zawieszania możliwości pisania postów przez forumowicza w przypadku, gdy opowie się za tym określona grupa jego uczestników. Wtedy wszystko będzie POprawne i demokratyczne.
21 lip 2010, 07:39
Uwagi do forum
miko
.... Poza tym chociażby z szacunku dla innych, można się w pewnych kwestiach ograniczyć. Wiele osób zarejestrowanych w ogóle nie wpisuje się, ale czyta. Nie mają prawa? Bo lepiej jak taki Tadziu z Silniczkiem produkują się w każdym możliwym temacie, który ma cokolwiek wspólnego z polityką. Uszanuj chociaż tę grupę.
Już tyle razy wyjaśniałem: na portalu "Skarbowcy" jest forum, na którym jest wiele działów, a w nich tematów o stricte skarbowej tematyce. Kto chce o coś zapytać, o czymś poinformować czy o czymś podyskutować, ten zakłada temat i przedstawia swoją myśl. Albo pisze w już istniejącym. Dodatkowo (jak chyba na każdym forum) został wydzielony dział poboczny taki "o wszystkim innym" - u nas "HIDE PARK z podtytułem "Trochę mniej związane ze skarbowcami...". I tutaj każdy ma prawo pisać o modzie, o pogodzie, o muzyce, o sporcie, o PIS'ie. I o PO oczywiście też. A nawet o SLD i PSL'u. Aby tylko zgodnie z regulaminem forum. Kto chce ten pisze, kto chce - czyta, kto nie chce - nie zagląda tam i nie czyta. Czy jeszcze trzeba coś tłumaczyć?
miko
No ale Wy PiS-owcy musicie się trzymać razem. Z pewnością już jakiś układ na forum powstał - walczcie z nim!
Pominę milczeniem.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 lip 2010, 07:40
Katastrofa smoleńska
piwolech dostałem ostrzeżenie, możesz czuć się usatysfakcjonowany (...) pozdrawiam
23 lip 2010, 12:55
Katastrofa smoleńska
ja też dostałem, więc czuję się w połowie usatysfakcjonowany
23 lip 2010, 13:14
Z "Katastrofa smoleńska" do "Uwagi do forum"
silniczek
piwolech dostałem ostrzeżenie, możesz czuć się usatysfakcjonowany (...) pozdrawiam
piwolech
ja też dostałem, więc czuję się w połowie usatysfakcjonowany
Przeniosłem posty.
Donoszenie na kolegów (forumowiczów) zazwyczaj tym się kończy A już komentowanie pracy administratorów na forum publicznym, to bardzo ciężki grzech!!!
A tak poważnie, to z interwencją zwracamy się do (bezstronnych) Administratorów/Moderatorów zgodnie z regulaminem, a nie publicznie: wykrzyknik w dolnym, prawym rogu posta albo przez PW czy maila.
23 lip 2010, 13:40
Uwagi do forum
A nie zauważyłem tych maciupkich ikonek, jestem przyzwyczajony do trochę innego wyglądu forów (czy for?)
23 lip 2010, 13:46
Uwagi do forum
A tak poważnie, to z interwencją zwracamy się do (bezstronnych) Administratorów/Moderatorów zgodnie z regulaminem, a nie publicznie: wykrzyknik w dolnym, prawym rogu posta albo przez PW czy maila.
Nadir Wtedy to nie będzie donoszenie?!
23 lip 2010, 14:12
Uwagi do forum
silniczek
Nie. Wtedy to będzie współpraca z administracją. Można to nazwać... kolaboracją.... Co na jedno wychodzi.
piwolech
A swoją drogą jak wysyła się PMy skoro poblokowaliście oglądanie profili?
W lewym, dolnym rogu posta ikonka [PW]
23 lip 2010, 14:16
Uwagi do forum
silniczek
wtedy to będzie "uprzejmie donoszę choć się tym brzydzę"