Teraz jest 05 wrz 2025, 22:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 137  Następna strona
Etyka, moralność, obyczaje 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Etyka, moralność, obyczaje
Gnębi mnie i dręczy myśl, jak by postąpili wyborcy, gdyby referendum zawierało następujące pytania:
1.      Czy jesteś za zniesieniem polskich granic państwowych w celu rozwinięcia integracji w ramach Unii Europejskiej i z naszymi przyjaźnie nastawionymi sąsiadami?
2.      Czy jesteś za zamianą obywatelstwa polskiego na obywatelstwo europejskie i zniesienie cenzusu obywatelstwa przy obejmowaniu funkcji państwowych, samorządowych, oraz w wymiarze sprawiedliwości?
3.      Czy jesteś za równouprawnieniem wszystkich języków europejskich, jako urzędowych na terenie Polski?
4.      Czy jesteś za ukonstytuowaniem parlamentu polskiego, jako części izby niższej parlamentu europejskiego i przekazaniem uprawnień rządowych do Rządu UE?
5.      Czy jesteś za wcieleniem polskiej armii narodowej w budujące się struktury armii europejskiej?

Zdroworozsądkowy patriota wie, że zgoda na ten 5-cio punktowy projekt spowodowałaby V rozbiór Polski i likwidację naszego kraju.

http://antydziad.salon24.pl/208674,czy- ... cja-polski

W artykule ciekawe uzasadnienie głosowania 5xtak. A Wy jak byście głosowali? ;)

20 lip 2010, 11:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 lip 2010, 13:43

POSTY        22
Post Katastrofa smoleńska
silniczek                    

2/ Badman
Jedną wypowiedź P. Kuczyńskiego zapamiętam do końca życia, powiedział, że krzyż pod Pałacem Prezydenckim diabeł postawił. A z tego co wiem, to harcerze. Jetem pełen uznania. Ciekawe, czy P. Kuczyński też chodzi do kościoła?

Badman                    

Do kościoła? Myślałem że do synagogi.

(...)

Żal mi ciebie obywatelu.

Ostatnio edytowano 21 lip 2010, 18:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

przeniosłem z topiku "Katastrofa smoleńska"

20 lip 2010, 11:52
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Porebski                    

Badman                    

Do kościoła? Myślałem że do synagogi.

Żal mi ciebie obywatelu.

Ależ dlaczego obywatelu??? :o
A od kiedy to chodzenie Żydów  do synagogi jest "godne pożałowania"? Ja tam im nie żałuję. Nie chodzą. A jak nie chcą to niech nie  chodzą. Albo niech chodzą do cerkwi czy meczetu. Z tego co mi opowiadał dziadek to Kuczyńscy, Warszawscy, Poznańscy, Mazowieccy zawsze chodzili do synagog.

Inna sprawa że dziadek wolał Murzynów niż Żydów. Na moja pytanie: a dlaczego dziadku? Odpowiadał: bo Murzyna łatwiej poznać. Póżniej ten żart przejęły różne kabarety i często go teraz powtarzają. Ale pierwszy był mój dziadek!

Ostatnio edytowano 21 lip 2010, 18:53 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

usunąłem załącznik

20 lip 2010, 19:09
Amator
Własny awatar

POSTY        22
Badman                    

Ależ dlaczego obywatelu??? :o

(...)

Żal mi Cię, ale jednoczesnie życzę ci aby Żyd przed którym klękasz co niedzielę natchnął Cię miłością. A Żydówka, którą codzień prosisz o wstawiennictwo swego Syna zesłała moc łask Bożych.

21 lip 2010, 10:36
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
OdPOwiadam 5 x NIE :wysmiewacz: Uważam, że starsze demokracje (np. Wlk. Brytania, Norwegia, Szwajcaria) POkazują mój stosunek do socjalistycznych ciągot UE :wub:

21 lip 2010, 17:06
Amator
Własny awatar

POSTY        22
1. Czy jesteś za zamknieciem granic RP, zwrotem paszportów oraz integracją z Białorusią, Ukrainą i Rosją, alternatywnie ograniczeniem kontaktów z kimkolwiek i realizacja doktryny dżucze.
2. Czy jesteś za delegalizacją rozwodów i wprowadzeniem do kodeksu karnego przestępstwa cudzołóstwa.
3. Czy jesteś za zredukowaniem o 85% wynagrodzeń nicnierobiących darmozjadów w urzedach skarbowych?

Wszystko można sprowadzić do absurdu.

21 lip 2010, 18:11
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Porebski                    

1. Czy jesteś za zamknieciem granic RP, zwrotem paszportów oraz integracją z Białorusią, Ukrainą i Rosją, alternatywnie ograniczeniem kontaktów z kimkolwiek i realizacja doktryny dżucze.
2. Czy jesteś za delegalizacją rozwodów i wprowadzeniem do kodeksu karnego przestępstwa cudzołóstwa.
3. Czy jesteś za zredukowaniem o 85% wynagrodzeń nicnierobiących darmozjadów w urzedach skarbowych?

Wszystko można sprowadzić do absurdu.

OdPOwiadam 3 x NIE <_<  Darmozjadów w US-ach i całej braci skarbowej nie uświadczyłem dlatego też POrebski ........ :za2:

Ostatnio edytowano 21 lip 2010, 18:53 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

dodałem dla przejrzystości cytat z poprzedniej strony

21 lip 2010, 18:49
Fachowiec

POSTY        1667
"Czy jesteś za zniesieniem polskich granic państwowych w celu rozwinięcia integracji w ramach Unii Europejskiej i z naszymi przyjaźnie nastawionymi sąsiadami?"

Dziś to absurd, ale jutro kto wie. Media (i politycy) mogą nas przekonywać, że odpowiedź TAK na to pytanie pozwoli nam zbudować silną Europę bez politycznych podziałów.

21 lip 2010, 18:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
obyczaj u naszych sąsiadów:
Niemiecki przewoźnik wypłaci po 500 euro osobom, które ucierpiały w wyniku awarii klimatyzacji w wagonach Deutsche Bahn w czasie niedawnych upałów i potrzebowały pomocy medycznej - poinformowała niemiecka kolej.
Pieniądze mają być wypłacane na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Pasażerowie ci otrzymają też bony podróżne o wartości 150 proc. ceny biletu.

Niezależnie od tego wszyscy pasażerowie, którzy podróżowali w ostatnich dniach przegrzanymi pociągami albo w związku z awarią systemów klimatyzacji zostali narażeni na dyskomfort, mogą liczyć na zadośćuczynienie w postaci bonów podróżnych o wartości 50 proc. ceny biletu.

Według komunikatu koncernu Deutsche Bahn dotychczas odszkodowania w postaci kuponów otrzymało już 2200 pasażerów. Kosztowało to kolej 130 tysięcy euro.

Przed ponad tygodniem, w trakcie fali upałów w Niemczech, w ponad 50 pociągach wystąpiły problemy z systemami klimatyzacji. Temperatura w niektórych wagonach przekraczała - według relacji podróżnych i mediów - 50 stopni Celsjusza.

10 lipca na dworcu w Bielefeld ewakuowano pociąg Intercity Express, w którym kilkunastu podróżnych, w tym dzieci, zemdlało z powodu wysokiej temperatury i odwodnienia. Dziewięć uczennic trafiło do szpitala.

Przeciwko kierownikowi tego pociągu wszczęto śledztwo w związku z podejrzeniem o nieumyślne spowodowanie uszkodzenia ciała i nieudzielenie pomocy. Prokuratura bada, czy obsługa mogła wcześniej zatrzymać pociąg.

W pociągach typu ICE nie można otworzyć okien. Jedynie system klimatyzacji zapewnia cyrkulację powietrza. Deutsche Bahn tłumaczyła, że dotychczas systemy te funkcjonowały bez zarzutu. Z poufnych dokumentów koncernu, które przedostały się do mediów, wynikało jednak, że klimatyzacja w ICE działa bez problemów wówczas, gdy temperatura na zewnątrz nie przekracza 32 stopni Celsjusza.

U nas taki obyczaj dostępny naszym wnukom?

21 lip 2010, 20:47
Fachowiec

POSTY        1667
U nas pociąg z pasażerami czeka na powrót dwóch Holendrów zatrzymanych (jak się okazało chwilowo) za duszenie współpasażerki w przedziale :stop:

21 lip 2010, 20:52
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Porebski                    

Żal mi Cię, ale jednoczesnie życzę ci aby Żyd przed którym klękasz co niedzielę natchnął Cię miłością. A Żydówka, którą codzień prosisz o wstawiennictwo swego Syna zesłała moc łask Bożych.

Chłopie! Co Ty bredzisz???
Mnie nie przeszkadza czy ktoś jest Żydem czy Arabem. Czy jest biały czy czarny czy żółty. Nie człowieka nienawidze, ale grzechu jego.
Skoro powołujesz się na przykład Żyda Jezusa, to zapytam: dlaczego Żydzi nie biorą przykładu z Jezusa? Pewnie odpowiesz: jak oni mogą brać przykład z kogoś kogo uważają za fałszywego proroka?
I tutaj przyznaję Ci rację. Nie mogą.

Przykład Jezusa jako Żyda.
Ten żołnierz izraelski który przywiązał kiedyś nastoletniego chłopca do izraelskiego czołgu jako żywą tarczę to nie był Żyd? Tylko Izaraelczyk? Czy taki sam Żyd jak Jezus?
Stalin był Rosjaninem i Sołżenicyn Rosjaninem.
Hitler był Niemcem i pułkownik von Stauffenberg Niemcem.
Popiełuszko był Polakiem i kapitan Piotrowski jest (niestety) Polakiem.
To co Ty mi tu dajesz za przykład? I niby czego?

21 lip 2010, 22:11
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Komorowski zataił stan swojego zdrowia. Jest chory

Bronisław Komorowski jako kandydat na prezydenta nie poinformował wyborców o stanie swojego zdrowia. A okazuje się, że od lat cierpi na groźną chorobę serca, która może ograniczać jego zdolność do pracy. Mało tego, w trakcie kampanii przeszedł poważny zabieg w Instytucie Kardiologii w Aninie - ujawnia portal niezalezna.pl

Jak informuje portal niezalezna.pl, Bronisław Komorowski od lat jest leczony w związku z częstoskurczem komorowym serca. Ostatnio przebywał m.in. na oddziałach kardiologicznych szpitala klinicznego MSWiA oraz w Instytucie Kardiologii w Aninie. Mimo to jego sztab wyborczy zataił te informacje.       

Jak ustalił portal niezalezna.pl, Bronisław Komorowski ostatni raz przebywał w szpitalu w kwietniu tego roku ? został przywieziony w nocy z 23 na 24 kwietnia. Przeprowadzono u niego zabieg ablacji, który wykonywał znany specjalista z dziedziny elektrofizjologii. Ablacja to zabieg, który pozwala na usunięcie z serca ogniska będącego źródłem arytmii               

Przypomnijmy, że wcześniej kolega Bronisława Komorowskiego z Platformy Obywatelskiej, Janusz Palikot, domagał się od śp. Lecha Kaczyńskiego ujawnienia jego stanu zdrowia.
Ciekawe dlaczego teraz w tej sprawie milczał?

http://www.fakt.pl/Komorowski-zatail-st ... 750,1.html

komentarz:

Art. 131. ust 1. Konstytucji RP
1. Jeżeli Prezydent Rzeczypospolitej nie może przejściowo sprawować urzędu, zawiadamia o tym Marszałka Sejmu, który tymczasowo przejmuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej. Gdy Prezydent Rzeczypospolitej nie jest w stanie zawiadomić Marszałka Sejmu o niemożności sprawowania urzędu, wówczas o stwierdzeniu przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej rozstrzyga Trybunał Konstytucyjny na wniosek Marszałka Sejmu. W razie uznania przejściowej niemożności sprawowania urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej Trybunał Konstytucyjny powierza Marszałkowi Sejmu tymczasowe wykonywanie obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej.

- będziemy mieć tandem Komorowski-Schetyna i Schetyna-Komorowski ?! 2 Prezydentów w 1 ?! Za co tyle szczęścia ?!
I na całe 5 lat ?!  <_<

inne artykuły w tej sprawie

1/ Prezydent z ukrytą wadą
http://media.wp.pl/kat,1022941,wid,1249 ... omosc.html

2/ Prezydent Komorowski ciężko chory? Przeciwnicy jak Palikot

http://www.pardon.pl/artykul/12032/prez ... ak_palikot

21 lip 2010, 22:49
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Synek Gosiewskiego uwierzył Palikotowi, że ojciec żyje

Wystrzelony przez Palikota pocisk trafił niewinne dziecko.

Cyrk, rzeźnia, dom wariatów, komediodramat - nietrudno określić to, co dzieje się wokół Smoleńska w polskiej polityce. To afera i zamieszanie godne naszej klasy politycznej - jest strasznie i śmiesznie zarazem.

Ale na moment zrobiło się mniej śmiesznie. Pisaliśmy niedawno, iż Janusz Palikot postanowił na chwilę odpocząć od braci Kaczyńskich i dla odmiany przejechał się po Przemysławie Gosiewskim.

Niestety nie przeszło to bez echa w prawdziwym świecie. Oto historia Beaty Gosiewskiej przytoczona w "Super Expressie":

Ktoś powiedział mojemu małemu synowi, że jego ojciec żyje i widziano go we Włoszczowie. Nie zrozumiał złośliwości i przez chwilę myślał, że tata naprawdę wróci...

Już za dwa tygodnie sąd koleżeński PO rozstrzygnie czy Janusz Palikot dopuszcza się w swojej działalności czynów haniebnych niegodnych członka Platformy.

http://www.pardon.pl/artykul/12039/syne ... jciec_zyje

komentarz

- w temacie: etyka, moralność, obyczaje - nie wymaga komentarza

22 lip 2010, 08:28
Fachowiec

POSTY        1667
silniczek                    

Synek Gosiewskiego uwierzył Palikotowi, że ojciec żyje

Wystrzelony przez Palikota pocisk trafił niewinne dziecko.

Cyrk, rzeźnia, dom wariatów, komediodramat - nietrudno określić to, co dzieje się wokół Smoleńska w polskiej polityce. To afera i zamieszanie godne naszej klasy politycznej - jest strasznie i śmiesznie zarazem.

Ale na moment zrobiło się mniej śmiesznie. Pisaliśmy niedawno, iż Janusz Palikot postanowił na chwilę odpocząć od braci Kaczyńskich i dla odmiany przejechał się po Przemysławie Gosiewskim.

Niestety nie przeszło to bez echa w prawdziwym świecie. Oto historia Beaty Gosiewskiej przytoczona w "Super Expressie":

Ktoś powiedział mojemu małemu synowi, że jego ojciec żyje i widziano go we Włoszczowie. Nie zrozumiał złośliwości i przez chwilę myślał, że tata naprawdę wróci...

Już za dwa tygodnie sąd koleżeński PO rozstrzygnie czy Janusz Palikot dopuszcza się w swojej działalności czynów haniebnych niegodnych członka Platformy.

http://www.pardon.pl/artykul/12039/syne ... jciec_zyje

komentarz

- w temacie: etyka, moralność, obyczaje - nie wymaga komentarza

JP przeprosił w internecie i po sprawie. A czy otarł łzy z oczu tego dziecka?

22 lip 2010, 08:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 137  Następna strona