W Lubuskim zapowiedziano, że mamy zapomnieć o oszczędnościówkach a o premiach nic nie wspominają:-(
20 lip 2010, 07:49
3% nagrody kwartalne
W Kieleckim też cisza. Nikt nic nie wie.
20 lip 2010, 10:26
3% nagrody kwartalne
wWielkopolsce cisza
20 lip 2010, 12:05
3% nagrody kwartalne
U nas też cisza... Nagród pewnie nie będzie, bo nasz p.o. NUS musi się jakoś podlizać "górze"
20 lip 2010, 12:26
3% nagrody kwartalne
w pewnym śląskim miasteczku wypłacili premie, i to nawet sporą bo 450zł, dobre i to:) Na przyśpieszacz opalania starczy, bo coś czyje że zanim doczekam się urlopu słońce zgaśnie i przyjdą ulewy!!! (
20 lip 2010, 18:22
3% nagrody kwartalne
Nagrody są tak wielkie, że ludziska nie wiedzą co sobie za to kupić. Proponuję kupić waciki... zawsze to coś
20 lip 2010, 18:33
3% nagrody kwartalne
Jak przeliczyć 3 % z funduszu wynagrodzeń to zobaczycie co to są za pieniądze. Jeszcze trzeba podzielić na 4 kwartały.Jak w us dostają wszyscy to niestety wyjdą takie kwoty.Jak w us oszczędności są dzielone razem z nagrodami, to wychodzą kwoty w wysokości 1-1,2 tyś zł. Nie można porównywać us jeśli nie znamy zasad podziału - nawet w tej samej is. Kto sobie uzgodnił rozsądny regulamin ten ma lepszą kasę, a kto zgodził się aby dostawali wszyscy ( jak w socjaliźmie, bo mamy takie same apetyty ) bez względu na jakość i ilość roboty ten ma po 250 zł.Może zamiast utyskiwć zobaczcie wasze regulaminy nagród i zobaczcie czy da się zmienić . Nus nie może nie wypłacić 3 % bo należ się jak psu zupa...ale komu się należy to już sprawa tego co uzgodniono z nus. Zastanawiam się jak można uzgadniać zasady podziału jeśli nie musi być regulaminu, co wyczytałem ostatnio w jakimś wyroku.
20 lip 2010, 20:50
3% nagrody kwartalne
Izba Olsztyn 700 brutto dla pracownika. Management się nie pochwalił. Nas jak chcą.
21 lip 2010, 13:41
3% nagrody kwartalne
Pewien wrocławski us : zero do kwadratu
04 sie 2010, 09:37
3% nagrody kwartalne
Należy się cieszyć z tego co dają, prawdopodobnie w przyszłym roku nie będzie dodatkowo ani grosza. Jeżeli zamrażają nam płace, to raczej byłoby nielogiczne, gdyby wypłacali nagrody.
04 sie 2010, 09:48
3% nagrody kwartalne
Pewien US w kieleckim, wypłacili teraz - ja dostałam 600 zł brutto
04 sie 2010, 10:04
3% nagrody kwartalne
austeen
U nas też cisza... Nagród pewnie nie będzie, bo nasz p.o. NUS musi się jakoś podlizać "górze"
Tak jak można się było spodziewać po naszym poNUS... oddał kasę na nagrody i premie do budżetu. Hmmm a podobno nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Przydałyby się zmiany w naszym US-ie... i to dużeeeee !
04 sie 2010, 11:05
3% nagrody kwartalne
ja dostałem w lubelskim 400 zł na rękę lepszy rydz niż nic ale szczerze mówiąc wolałbym więcej do pensji miesięcznie