Dodatkowo przypominam (bo była już o tym mowa w tym topiku) aby w przypadku cytowania posta sprzed kilku stron podawać link do niego. Wystarczy kliknąć na malutką czarną strzałkę -> między nickiem forumowicza, a tytułem topiku. W oknie przeglądarki pojawi się wtedy adres, który trzeba skopiować i wkleić do posta.
DŁUŻSZE POSTY PROPONUJĘ PISAĆ W NOTATNIKU! I później wklejać do posta. Żeby ew. nie wściekać się kiedy wysłanie posta nie powiedzie się...
Albo przed wysłaniem posta zaznaczyć jego treść (CTRL + A) i skopiować (CTL+C) do pamięci operacyjnej. W razie czego można go będzie wkleić ponownie. DO czasu kolejnej operacji ctrl+c.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
13 lip 2010, 19:44
Uwagi do forum
comodo
Niestety muszę jeszcze raz. Przeczytałem i co ? Masz skrzywienie zawodowe skarbowca czy widzisz w treści coś czego tam nie ma ? Podpowiem, że w przypadku problemów ze wzrokiem przydaje się okulista a jeżeli to problem z rozumieniem tekstu to niestety trzeba powtórzyć podstawówkę. Teraz uczą czytać ze zrozumieniem.
Proszę byś używał słów zgodnie z ich znaczeniem językowym. Jeżeli chodzi o obrażanie to w moich dzisiejszych wypowiedziach nie znajdziesz ani jednego słowa powszechnie uważanego za obelżywe lub obraźliwe. A co do stylu Palikota , który tylko pyta sam odpowiedz sobie na pytanie, która opcja polityczna jest aktualnie do niego najbardziej podobna.
Czy to już zawsze tak będzie, że jedynym argumentem dociekliwych inteligentów stanie się porównywanie inaczej myślących do Palikota. Okazuje się, że nawet adminów nie stać na na nic innego. Mówi się, że myślenie nie boli - może warto pójść tą drogą
Nie. Już tak nie będzie. Że Twoim jedynym argumentem będzie obrażanie. A zaletą bezczelność (Jeżeli chodzi o obrażanie to w moich dzisiejszych wypowiedziach nie znajdziesz ani jednego słowa powszechnie uważanego za obelżywe lub obraźliwe). Masz rację: myślenie nie boli. Warto więc, abyś czasem pomyślał. Kiedy zmądrzejesz, będziesz miał znowu szansę na zabieranie głosu tutaj. Póki co możesz udzielać się na blogu Palikota. Tam są klimaty odpowiednie dla Ciebie.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
18 lip 2010, 22:16
Uwagi do forum
Hmmm... Wyluczamy niewygodnych? Pod pozorem obrażania i bezczelności wykluczamy inny punkt widzenia. To ma byc forum Skrabowców? A może tuba dla jedynego słusznego światopoglądu? Żenada. Panowie, każdy z nas ma PRAWO do własnych przekonań. Wyrażanie własnej opinii to nie jest obrażanie współforumowiczów.
19 lip 2010, 07:45
Uwagi do forum
Synonim
Hmmm... Wyluczamy niewygodnych? Pod pozorem obrażania i bezczelności wykluczamy inny punkt widzenia. To ma byc forum Skrabowców? A może tuba dla jedynego słusznego światopoglądu? Żenada. Panowie, każdy z nas ma PRAWO do własnych przekonań. Wyrażanie własnej opinii to nie jest obrażanie współforumowiczów.
Przeczytaj sobie jeszcze raz wszystkie 3 cytaty Comodo.
Tylko p o w o l i.
19 lip 2010, 07:58
Uwagi do forum
Tak już tu jest, że Nadir wygraża i poucza o kulturze rozmowy tylko tych, którzy prezentują inne od niego zdanie (dziwnym trafem to ci, którzy nie odczuwają potrzeby przeklejania całych- przeważnie ociekających jadem- artykułów), dla ?swoich? natomiast ma zadziwiającą pobłażliwość. Dla czystej przyzwoitości należałoby czasem skarcić np. Tadeo 74 (patrz ostatnie jego posty w wątku ?katastrofa smoleńska?). Sądzisz Nadir, że jeśli ktoś ma inne poglądy od Twoich to ma grubszą skórę, czy może celowo dopuszczasz takie obrażanie? Jeśli karcisz jednych, a dopuszczasz wybryki innych to znaczy że sam zasługujesz na skarcenie. Jakoś nie jestem przekonana, że naprawdę chcesz aby następowała (przynajmniej w ?politycznych? wątkach) wymiana uwag i poglądów, o czym tak zapewniasz. Cytat Administratora: ?Dlaczego inne nie wyrażą swoich opinii na ten temat? Pozytywnych czy negatywnych, ale swoich. Przecież nie ma osoby w Polsce obojętnej na tę tragedię. (Inne wyrażały swoją opinię, ale ręce opadają na widok całych stron przeklejek agresywnych przeważnie artykułów). Tak samo i na forum. 10 osób coś wyraża, reszta milczy. "Reszta" nie ma nic do powiedzenia? Oczywiście nie musi mówić. Ale po co ograniczać? Kto nie chce - nie wchodzi i nie czyta. Być może inni wchodzą i chętnie czytają..? (Nadir chyba brał lekcje u jakiegoś cenzora z PRL-u, majstersztyk po prostu!)
19 lip 2010, 12:10
Uwagi do forum
pp12377
Tak już tu jest, że Nadir wygraża i poucza o kulturze rozmowy tylko tych, którzy prezentują inne od niego zdanie (...) dla ?swoich? natomiast ma zadziwiającą pobłażliwość. Dla czystej przyzwoitości należałoby czasem skarcić np. Tadeo 74 Sądzisz Nadir, że jeśli ktoś ma inne poglądy od Twoich to ma grubszą skórę, czy może celowo dopuszczasz takie obrażanie? Jeśli karcisz jednych, a dopuszczasz wybryki innych to znaczy że sam zasługujesz na skarcenie. (...) (Nadir chyba brał lekcje u jakiegoś cenzora z PRL-u, majstersztyk po prostu!)
Dla czystej przejrzystości: nie zbanowałem Comodo.
Kogo obraził Tadeo74? Jeśli tak się stało, to miałaś (zgodnie z regulaminem) obowiązek powiadomienia o tym: 17. Zauważone naruszenia Regulaminu należy zgłaszać Administratorom (Moderatorom) Tak przy okazji: wielokrotnie dokonywałem interwencji w przypadku zauważonych przeze mnie naruszeń regulaminu. Czy to bezpośrednio w postach czy pisząc na PW. Raz nawet dałem komuś ostrzeżenie
Druga rzecz: czytałaś w ogóle regulamin? Jeśli nie, to najpierw przeczytaj o czymś zanim zaczniesz o tym dyskutować.
PS Jeśli czytałaś, to jeszcze gorzej. Bo jeszcze ktoś gotów Ci zarzucić to, co Comodo mi zarzucił: brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. I odeśle Cię (tak jak mnie Comodo) do szkoły podstawowej, gdzie tego uczą.
19 lip 2010, 12:57
Uwagi do forum
pp12377
Tak już tu jest, że Nadir wygraża i poucza o kulturze rozmowy tylko tych, którzy prezentują inne od niego zdanie (dziwnym trafem to ci, którzy nie odczuwają potrzeby przeklejania całych- przeważnie ociekających jadem- artykułów), dla ?swoich? natomiast ma zadziwiającą pobłażliwość. Dla czystej przyzwoitości należałoby czasem skarcić np. Tadeo 74 (patrz ostatnie jego posty w wątku ?katastrofa smoleńska?). Sądzisz Nadir, że jeśli ktoś ma inne poglądy od Twoich to ma grubszą skórę, czy może celowo dopuszczasz takie obrażanie? Jeśli karcisz jednych, a dopuszczasz wybryki innych to znaczy że sam zasługujesz na skarcenie. Jakoś nie jestem przekonana, że naprawdę chcesz aby następowała (przynajmniej w ?politycznych? wątkach) wymiana uwag i poglądów, o czym tak zapewniasz. Cytat Administratora: ?Dlaczego inne nie wyrażą swoich opinii na ten temat? Pozytywnych czy negatywnych, ale swoich. Przecież nie ma osoby w Polsce obojętnej na tę tragedię. (Inne wyrażały swoją opinię, ale ręce opadają na widok całych stron przeklejek agresywnych przeważnie artykułów). Tak samo i na forum. 10 osób coś wyraża, reszta milczy. "Reszta" nie ma nic do powiedzenia? Oczywiście nie musi mówić. Ale po co ograniczać? Kto nie chce - nie wchodzi i nie czyta. Być może inni wchodzą i chętnie czytają..? (Nadir chyba brał lekcje u jakiegoś cenzora z PRL-u, majstersztyk po prostu!)
1) Sugerujesz, że nie karcąc mnie - Nadir jest nieprzyzwoity? 2) Warto dostać karę za to, że nie chce się pisać językiem Palikota. 3) A co do samego karcenia, wybacz ale jestem już zajęty
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
20 lip 2010, 12:29
Uwagi do forum
Proponuję wprowadzić możliwość "ignorowania" autorów - to znaczy, gdy w ustawieniach zaznaczę kogoś do "ignorowania", to wszelkie posty tej osoby nie będą dla mnie widoczne. Genialne i jednocześnie bardzo proste
20 lip 2010, 13:05
Uwagi do forum
najlepiej wprowadzic "ignorancję" adresu www.skarbowcy.pl Wiele osób ucieszyłoby sie bardzo z tego faktu, że o konkurencyjnych forach nie wspomnę
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
20 lip 2010, 13:20
Uwagi do forum
bez przesady!
20 lip 2010, 13:25
Uwagi do forum
Ronin123
Proponuję wprowadzić możliwość "ignorowania" autorów - to znaczy, gdy w ustawieniach zaznaczę kogoś do "ignorowania", to wszelkie posty tej osoby nie będą dla mnie widoczne. Genialne i jednocześnie bardzo proste
Ja jestem "na tak" Zobaczymy co Inspektor i Toga na to.
22 maja Roku Pańskiego 2010 decyzją (białoruskich) administratorów portalu http://www.skarbowcy.pl zacząłem pełnić funkcję administratora forum. viewtopic.php?p=62795#p62795 Ponieważ do tamtego dnia mam wgląd w to w co "zwykły śmiertelnik" nie ma, więc korzystając z tego chcę poinformować, że przez te 2 miesiące przybyło nam 1552 forumowiczów. Czyli średnio 25 dziennie. Przy okazji chylę głowę przed Togą (dzień bez wazeliny, to dzień stracony...), który dokonuje aktywacji średnio 25 osób dziennie. Przez te 62 dni zostało też zaakceptowanych i dodanych 346 artykułów. (5 i pół artykułu dziennie)
20 lip 2010, 13:36
Uwagi do forum
Do Tadeo 74 Tak samo nie trawię Palikota jak tych, którzy łopatą usiłują nawracać wszyskich ? ICH ZDANIEM ? nieprawomyślnych. Dla mnie tacy od Palikota niczym się nie różnią ? są aroganccy i mają innych w d..... . Uporczywe robienie tego czego inni nie chcą żebyś robił jest agresją. To co robisz różni się od Palikota tylko formą. Mam wrażenie, że chodzi o uzyskanie jakiegoś poziomu samozadowolenia, bo że nikogo nie przekonasz do swoich poglądów powinieneś już zrozumieć po topniejącej ilości rozmówców w ?Twoich? wątkach. Przez jakiś czas to było nawet zabawne, ale teraz wychodzi już bokiem. Nie wiem po co to piszę, bo pewnie zaraz zostanę skomentowana jako zwolennik takiej albo innej partii, osoba o braku morale, albo coś w tym stylu (albo zbanowana - masz przecież "plecy"), a Ty i tak niczego nie zrozumiesz. Pewnie nie chcesz. No cóż....
20 lip 2010, 13:39
Uwagi do forum
Ronin123
Proponuję wprowadzić możliwość "ignorowania" autorów
Proste jest, ale na forum phpBB tylko jest taka możliwość przez profil uzytkownika. Profilu użytkownika przeglądać nie możemy (nad czym osobiście ubolewam), co chyba wyklucza możliwość zignorowania.
20 lip 2010, 13:46
Uwagi do forum
miko
Proste jest, ale na forum phpBB tylko jest taka możliwość przez profil uzytkownika. Profilu użytkownika przeglądać nie możemy (nad czym osobiście ubolewam), co chyba wyklucza możliwość zignorowania.
Być może byłaby taka możliwość, aby zgłaszać takie prośby do adminów, którzy mają opcję podglądu profili użytkowników. Mam nadzieję, że byłyby to pojedyncze przypadki...