Teraz jest 06 wrz 2025, 16:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Podwyżki dla nauczycieli 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Podwyżki dla nauczycieli
mozeanglia                    

Na co? Że zarabiasz mnie niż nauczyciele, lub że nie dostałaś podwyżki jak nauczyciele? Trzeba było zostać nauczycielem... Albo prezesem Orlenu - bo rozumiem, że zarabiasz mniej niż on, i tez nie dostałaś podwyżki takiej jak on... Komuna się skończyła już jakiś czas temu więc i czasy, gdzie każdy zarabia tyle samo - czy się stoi czy się leży - też się skończyły. Jeden zarabia lepiej, drugi gorzej, jednego ludzie szanują, innego nie, jeden dostaje podwyżki, drugi nie...

Nasz ukochany podatniku.
Nie myl budżetówki czyli nas i nauczycieli z Orlenem. My mamy kasę z budżetu państwa, a Orlen z tego co sobie wypracuje.
Więc skoro nie ma dla nas, to niech z TEGO SAMEGO BUDŻETU nie będzie i dla innych. Proste?
Skoro nie dostaniemy my, policjanci to dlaczego znajdują się pieniądze dla nauczycieli? Budżet ma drugie dno?
To może niech nasz "ulubiony przywódca dwojga imion" poszuka głębiej i coś i nam sypnie. Może być tylko 10 %.
Ps. pomijam już, że to my zbieramy kasę do budżetu i narażamy się na ostracyzm społeczeństwa. To tak jakby w rodzinie jedyna osoba, która pracuje i zarabia pieniądze nie dostawała obiadu (piszę o 1 posiłku, a nie, że w ogóle nie je).

16 lip 2010, 16:10
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Daj sobie spokój Pinero. Każdy podatnik Ci powie że g.o robisz dla budżetu państwa. Jedynie służysz za skarbonkę. Pieniądze powstają w firmach które usilnie starasz się zniszczyć. I co Ty na to? Jako pracownik skarbówki nie zgadzam się z tym. Dla jasności - taka ironia to była. Ale mniej więcej tyle zrozumienia dla Twojej jakże społecznie potrzebnej pracy mają podatnicy - co Ty dla (wyimaginowanych) podwyżek nauczycieli. Zajmij się czym innym. Zdaje się, że praca w szkole zaszkodziła Ci zdecydowanie i nałożyła klapki (KLAPY!) na oczy baardzo ograniczające pole widzenia. Daj sobie spokój - mamy weekend - wypij ze swoim facetem piwo i odstresuj się.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

16 lip 2010, 20:03
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Nigdzie nie napisałem, że nie robicie nic - przeciwnie, wiem ile pracujecie choć by z tego co tutaj czytam od kilku lat... Po prostu argumentacja niektórych osób jest dla mnie niezrozumiała...

16 lip 2010, 20:45
Zaawansowany

REJESTRACJA09 mar 2010, 07:47

POSTY        90
Jednocześnie MEN poinformowało, że średnie wynagrodzenia od 1 września dla nauczycieli będą kształtować się na następujących poziomach: dla nauczyciela stażysty: 2447 zł (160 zł więcej od stawki aktualnie obowiązującej), dla nauczyciela kontraktowego: 2716 zł (178 zł więcej), dla nauczyciela mianowanego: 3523 zł (230 zł więcej), dla nauczyciela dyplomowanego: 4502 zł (294 zł więcej).

MEN wypełnia w ten sposób porozumienie o 7-proc. podwyżce płac, które we wrześniu ub.r. podpisał z rządem największy związek zawodowy działający w oświacie - Związek Nauczycielstwa Polskiego. Zgodnie z treścią porozumienia, w roku szkolnym 2009/2010 ze względu na kryzys gospodarczy nauczyciele nie dostali zwyczajowej styczniowej podwyżki wynagrodzeń (miała wynieść 5 proc.).

16 lip 2010, 21:47
Początkujący

REJESTRACJA29 lis 2007, 15:16

POSTY        5
Kolejna bzdura ze średnimi.Na dzień dzisiejszy zasadnicza pensja brutto dla nauczyciela dyplomowanego 2616 sprawdziłem na pasku żony.Zazdraszczacze sprawdźcie stażyste, kontraktowego,mianowanego(żenada).Ciekawy jestem ile zarabia nowo przyjęty urzędnik skarbowy na starcie i po pięciu latach.

16 lip 2010, 22:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:15

POSTY        5
Pinero                    

adam832                    

Dostaną 5% od września ale za to 2 godziny dodatkowej pracy SPOŁECZNEJ w tygodniu. No to co to za podwyżka.

Czyli będzie pracować 18 godzin lekcyjnych + 2 dodatkowo społecznie (za 5% podwyżki)?
A co żona mówi o urzędnikach? O tym, że dokładają nam ciągle nowe obowiązki i dostaniemy po raz kolejny 0% podwyżki?
Pewnie się nam nie należy...
Jeszcze raz powtarzam: mogę nie dostawać podwyżek, bo kryzys, powódź, susza. Ale dlaczego oszczędności robi się tylko naszym kosztem?! Jak nikt w budżetówce to nikt! bez wyjątków.

Ja sam jestem urzędnikiem...skarbowym. Ale w sumie to powinienem się cieszyć bo nasz budżet domowy zwiększy się o jakieś 100 zł netto. Więc żona będzie zadowolona i ja też bo na pewno wystarczy nam na np. dwie pizze rodzinne....

16 lip 2010, 23:44
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
ricardo11                    

Kolejna bzdura ze średnimi.Na dzień dzisiejszy zasadnicza pensja brutto dla nauczyciela dyplomowanego 2616 sprawdziłem na pasku żony.Zazdraszczacze sprawdźcie stażyste, kontraktowego,mianowanego(żenada).Ciekawy jestem ile zarabia nowo przyjęty urzędnik skarbowy na starcie i po pięciu latach.

ok. 1800zł za 40 godzin tygodniowo. Po 5 latach 1800 plus 5% wysługi (którą ma też nauczyciel).

Ps. niektórzy są zarejestrowani na forum od kilku lat, a dopiero teraz i w tym temacie się uaktywnili.
Widocznie nie było wcześniej żadnych spraw związkowych. Sielanka...

17 lip 2010, 08:53
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Pinero                    

Ps. niektórzy są zarejestrowani na forum od kilku lat, a dopiero teraz i w tym temacie się uaktywnili.
Widocznie nie było wcześniej żadnych spraw związkowych. Sielanka...

Często jak w kimś ujawni się troll sieciowy, prowokator i mąciwoda - to wiele osób daje się nabrać na dyskusję - która z zasady z taką osobą nie ma sensu. A forum nie jest tylko dla spraw związkowych.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

17 lip 2010, 10:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Aby w Polsce dostać podwyżkę, trzeba się nieźle opier.... albo głośno protestować  :zly1:
Czy ktoś może powiedzieć, ile zarabia nauczyciel lub ksiądz za godzinę pracy ???

17 lip 2010, 12:01
Początkujący

POSTY        5
Nie chciałem prowokować ale mówić o faktach.Natomiast aktywnoś na forum uzależniłem od merytoryki.Niestety wielokrotnie można tu spotkać żale,płacze i niezadowolenie.
Jeżeli komuś nieodpowiada praca w urzędzie zawsze może ją zmienić.Np.założyć firme,pracować w Netto lub zatrudnić się w firmie prywatnej i zobaczyć jak naprawdę się pracuje(za 1538 brutto) po 10-12 godzin na dobę.

17 lip 2010, 12:41
Zaawansowany

REJESTRACJA09 mar 2010, 07:47

POSTY        90
ricardo11                    

Nie chciałem prowokować ale mówić o faktach.Natomiast aktywnoś na forum uzależniłem od merytoryki.Niestety wielokrotnie można tu spotkać żale,płacze i niezadowolenie.
Jeżeli komuś nieodpowiada praca w urzędzie zawsze może ją zmienić.Np.założyć firme,pracować w Netto lub zatrudnić się w firmie prywatnej i zobaczyć jak naprawdę się pracuje(za 1538 brutto) po 10-12 godzin na dobę.

A próbowałeś?

17 lip 2010, 14:10
Początkujący

POSTY        5
Tak swego czasu zapiepszałem na budowie(nie w Polsce),jeszcze prędzej byłem nauczycielem ale po 3-ech latach zmieniłem prace bo na chleb i rachunki brakowało.
Dzisiaj za nic nie nie wrócę do szkoly bo wiem jaka to ciężka i niewdzięczna praca.
Więc chyba wiem co mówie.

17 lip 2010, 15:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 06:31

POSTY        72
ricardo11                    

Tak swego czasu zapiepszałem na budowie(nie w Polsce),jeszcze prędzej byłem nauczycielem ale po 3-ech latach zmieniłem prace bo na chleb i rachunki brakowało.
Dzisiaj za nic nie nie wrócę do szkoly bo wiem jaka to ciężka i niewdzięczna praca.
Więc chyba wiem co mówie.

i wszystko na ten temat - mówienie o tym jakie to klawe życie ma nauczyciel, jest tak samo prawdziwe jak mówienie, że praca urzędnika polega na ośmiogodzinnym bezproduktywnym siedzeniu za biurkiem i piciu kawy...

Jak to już kiedyś napisałem - "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..."

17 lip 2010, 16:20
Początkujący

POSTY        5
Bardzo słuszna uwaga-wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Reasumując to,że bronie nauczycieli wcale nie uważam,że praca urzędników jest łatwa,przyjemna i dobrze płatna-absolutnie,chodzi tylko o to aby nie wypominać chorej podwyżki dla nauczycieli,która będzie rzędu od 100 do 200 zł-podatek. Być może my też doczekamy się regulacji jak nie w 2011r to może w 2012,13,14.

17 lip 2010, 16:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 159 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona