Teraz jest 06 wrz 2025, 13:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona
ePUAP profil zaufany a podpis kwalifikowany 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Post Profil zaufany może częściowo zastąpić podpis kwalifikowany
NewLunatiq                    

Działa - to bez wątpienia. Wpłynęło mi taką drogą zażalenie :wacko:

Z podpisem kwalifikowanym? A może trzeba było wezwać po wydrukowaniu o uzupełnienie braku formalnego (podpisu)?

15 lip 2010, 19:10
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Us_nip                    

NewLunatiq                    

Działa - to bez wątpienia. Wpłynęło mi taką drogą zażalenie :wacko:

Z podpisem kwalifikowanym? A może trzeba było wezwać po wydrukowaniu o uzupełnienie braku formalnego (podpisu)?

Z podpisem, ale bez pełnomocnictwa w aktach...

15 lip 2010, 19:48
Specjalista

POSTY        570
danwsdg                    

jtech                    

Niestety w mojej opinii ePUAP jest to tak zwana 'kobyła' do wszystkiego czyli do niczego. System nieintuicyjny, skomplikowany i całkowicie nieprzyswajalny dla przeciętnego użytkownika sieci. Mimo, że sama koncepcja platformy, moim zdaniem jest słuszna, to wykonanie tragiczne. To tylko moje osobiste zdanie. Wracając do profilu zaufanego, z utęsknieniem czekam na możliwość skorzystania z takiej funkcjonalności i sprawdzenia czy cokolwiek usprawniono w tej kobyle.

Byłem w czerwcu na szkoleniu w sprawie profilu zaufanego ePUAP i wiem dzięki temu, że wygląd portalu będzie odmieniony wraz z wprowadzeniem profilu zaufanego. Na szkoleniu pracowaliśmy na nowej testowej wersji platformy, jak dla mnie zmiany są bardzo dobre, znacznie poprawi się intuicyjność i łatwość obsługi. Jej uruchomienie nastąpi prawdopodobnie we wrześniu ale to jeszcze nic pewnego, wszystko zależy od MSWiA.

Mówimy o tej platformie, która "obraz" jest w załączniku?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

15 lip 2010, 20:14
Specjalista

POSTY        570
W dniu dzisiejszym około godziny 19:00 "wystartowała" nowa odsłona ePUAP.

http://epuap.gov.pl

Pozostaje czekać na rozporządzenia w sprawie PZ.

03 sty 2011, 21:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lip 2009, 12:45

POSTY        21
Post Re: Profil zaufany może częściowo zastąpić podpis kwalifikow
Czy profil zaufany już "działa"? Chodzi mi o to, czy podatnik może pojawić się w urzędzie, dokonać "rejestracji" i rozpocząć załatwianie spraw w urzędzie za pośrednictwem netu? Jak mają funkcjonować tzw. punkty potwierdzające, czy ktoś zna jakiekolwiek szczegóły dot. tego zagadnienia?

18 mar 2011, 18:42
Specjalista

POSTY        570
Nie, cały czas brak rozporządzenia wykonawczego.

18 mar 2011, 18:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lut 2008, 20:32

POSTY        98
Miało startować już ponad 6 mies. temu, a jest jak jest. Prawdę mówiąc to przy obecnym poziomie wyposażenia, odpowiedzialności i szkoleń źle to widzę. Nie mówiąć o innych aspektach takiego załatwiania spraw(np RWA ....)
Poziom aplikacji dużo gorszy niż e-podatki, poziom decyzyjny podobny.
Na miejscu rządzących trzymałbym się od tego jak najdalej i jak najdłużej, ale na szczęście tak wysoko nie awansowałem :)
I po 1 kwietnia może ktoś zapyta formalnie o te kilka mln ojro i zasadność ich wydatkowania?

19 mar 2011, 17:21
Amator
Własny awatar

POSTY        21
Temat wraca i to wartko. Dzisiaj dostaliśmy pismo, z którego wynika, że do 15-go maja mamy uruchomić tzw. punkt potwierdzania profilu zaufanego na ePUAP. Jeszcze nie opublikowano przepisów w oparciu, o które rzecz cała ma funkcjonować, a my już mamy zacząć działać. No cóż, będzie trochę po omacku, jak zwykle zresztą...Jedyna pociecha jest taka, że nie spodziewam się tłumu chętnych do uruchamiania profilu, więc mam nadzieję, że będzie można na spokojnie poćwiczyć.

20 kwi 2011, 19:47
Specjalista

POSTY        570
dzidek12                    

Temat wraca i to wartko. Dzisiaj dostaliśmy pismo, z którego wynika, że do 15-go maja mamy uruchomić tzw. punkt potwierdzania profilu zaufanego na ePUAP. Jeszcze nie opublikowano przepisów w oparciu, o które rzecz cała ma funkcjonować, a my już mamy zacząć działać. No cóż, będzie trochę po omacku, jak zwykle zresztą...Jedyna pociecha jest taka, że nie spodziewam się tłumu chętnych do uruchamiania profilu, więc mam nadzieję, że będzie można na spokojnie poćwiczyć.

To pismo z IS czy MF?

20 kwi 2011, 20:18
Amator
Własny awatar

POSTY        21
Z MF, za pośrednictwem IS, oczywiście:-)

26 kwi 2011, 19:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 07:06

POSTY        13
dzidek12                    

Temat wraca i to wartko. Dzisiaj dostaliśmy pismo, z którego wynika, że do 15-go maja mamy uruchomić tzw. punkt potwierdzania profilu zaufanego na ePUAP.

To i tak nie jest u Was tak źle My mamy termin do 9 maja  :huh:

27 kwi 2011, 07:37
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        98
I tu mam pytanie.
Projektant tego pomysłu (a trochę on już trwa, a i kosztował niemało) to nie przewidział oczywiście zabezpieczenia w sprzęt i kadrę w starostwach, bo zadanie US-ów to chyba nie jest?
I taki zgodzny z prawem UE to nie do końca na razie pozostaje (chyba że zmienią rozpocządzenie)
Tak że szanowni skarbowcy, popracujcie za mswia, bez podwyżek, bez podziękowania a na jesieni, po wyborach ...
Sorry, ale trochę czarny chumor mam - przyszły rachunki

27 kwi 2011, 19:31
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Gminy dostały ponoć sprzęt na PLId  a sam dowód odpłynął gdzieś poza 2013 rok więc jakiś sprzęcik wolny został ...

27 kwi 2011, 21:39
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        98
Może i dostały, ale dzisiaj zwiedziłem sobie to (uważam że właściwa forma ) epuap.
Tam prawie nic nie ma! Oprócz e-tytułów i kilku wiodących od lat jednostek samorządowych, pucha.
Nawet do Premiera nie można, i do Prezydenta, i do Marszałków.
A szkoda, tak kilkadziesiąt tysięcy od Skarbowców co tydzień ....
Ciekawa forma protestu, a jaka nowoczesna.
Pozdrawiam

28 kwi 2011, 18:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona