Teraz jest 11 wrz 2025, 18:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Gimnastyka umysłu
katkow75                    

Nadir, a jak Twoim ziomkom poszło?

Nie rozmawiałem z wszystkimi, ale ci, z którymi rozmawiałem podzielali opinie forumowiczów: w tym roku było trudniej. Nikt nie ma pewności jaki będzie wynik. Jedna z osób jest pozytywnie nastawiona. Ale czy to tylko nadrabianie miną czy rzeczywiście tak jej dobrze poszło? Zobaczymy. Życzę, aby to drugie.

07 lip 2010, 22:23
Znawca

REJESTRACJA09 paź 2009, 18:38

POSTY        166

LOKALIZACJAPoznań
Post Gimnastyka umysłu
katkow75                    

No powiem, ale tak pokrętnie  :D  Według mnie urzędnicy stanowią około 4% ogółu ludności :wysmiewacz:
I co lepsze, byłam PRZEKONANA, ze Pan Brodziński powiedział tę liczbę w swoim przemówieniu :zeby:  

A ja w tym samym przemówieniu usłyszałam, że jest nas 140 tys. z czego 6 tys mianowanych!Na teście wytłumaczyłam sobie że średnio 2,5 tys. na województwo to i tak armia urzędasów, a te zasłyszane "stooo" to na pewno echoooo sali, albo klima i zapewne jest nas 40 tysięcy, ...buehehehe :wysmiewacz:
Katkow, gratuluje strzału, ale skromnie powiem, że i tak nic nie pobije mojego złotego strzału z Konstytucji.. , która proklamuje nienaruszalne prawo do... WŁASNOŚCI  :rotfl: Chociaż z perspektywy czasu coraz trudniej przychodzi mi tłumaczenie tego zaćmienia z egzaminu, ale pamiętam "głos wewnętrzny" który podpowiadał mi tak..."godnośc - zbyt oczywiste...małżeństwo? - eh gdzie tam, przy 76 tys.rozwodów w Polsce ?!?[vide: wygrzebane z otchłani pamięci niusy z Forum ;)] i skonstatowałam w duchu, że na pewno własność, bo w przeciwnym razie te uwłaszczenia pod autostrady szły by trochę sprawniej...  :wysmiewacz:
R-E-S-P-E-C-T, co nie? ;)

A propos, poprawiłam pytanka, mamy wszystkie 90!!! Niektóre są jednak z lekka wybrakowane, więc polecam do dyskusji, może ktoś coś więcej pamięta..

28.        Grupa Robocza przy Radzie Unii Europejskiej składa się z :
a.        ekpertów narodowych skupionych w Sekretariacie Generalnym
b.        przedstawicieli państw członkowskich

35.        Podejmując decyzję o interwnecji w Iraku w 2003 Polska była:
a.        w mniejszości, pod przywództwem Hiszpanii
b.        w większości, za namową Wielkiej Brytanii
c.        w mniejszości wbrew stanowisku UE ogłoszonemu w czasie prezydencji greckiej
d.        w grupie państw środkowo-europejskich, które poparły USA i kandydujących do NATO/UE

37.        Tarcza Antyrakietowa jest projektem:
a.        dwustronnym polsko-amerykańskim
b.        trójstronnym polsko-amerykańsko-czeskim
c.        wielostronnym i coś tam
d.        sojuszników z NATO i coś tam

63.        Kancelaria Prezesa RM nie zajmuje się:
a.        obsługą spraw kadrowych w administracji rządowej
b.        kontrolą realizacji zadań wskazanych przez RM

82.        Rada Gospodarcza przy RM zajmuje się:
a.        ?.

ps. a wracając do PKB... ;) znalazłam coś takiego: http://www.mg.gov.pl/node/10394

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 lip 2010, 22:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 11:29

POSTY        17
Post Gimnastyka umysłu
Ludzie apeluje do was co wam da teraz rozwiazywanie tego testu zobaczymy po wynikach. Ja jeżeli chodzi o pytania to po sob ocie wogółłe sobie już tym umysłu nie zaprzątam bo po co bedą wyniki zobaczymy nie lepiej się cieszyć pieknym latem i zwyciestwem hiszpani nad niemcami a nie anilzować pytania i odpowiedzi
Pozdrawiam wszystkich i się nie wkręcajcie w te tematy nie lepiej zapalić grilka wieczorkiem pooglądać meczyk (życie jest zbyt piękne żeby tracić czas już po egzaminie na analizowanie tego co było)

07 lip 2010, 23:41
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA05 lip 2010, 09:50

POSTY        2
Post Postępowanie kwalifikacyjne- PKB
Bati                    

dzięki za tą informację. A więc potwierdza się to co mówiłem, że na teście chodziło o lata 1991-1992, bo tylko to pasowało do ujemnego PKB.

08 lip 2010, 06:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
Post Gimnastyka umysłu
uran1943                    

Ludzie apeluje do was co wam da teraz rozwiazywanie tego testu zobaczymy po wynikach. Ja jeżeli chodzi o pytania to po sob ocie wogółłe sobie już tym umysłu nie zaprzątam bo po co będą wyniki zobaczymy nie lepiej się cieszyć pieknym latem i zwyciestwem hiszpani nad niemcami a nie anilzować pytania i odpowiedzi
Pozdrawiam wszystkich i się nie wkręcajcie w te tematy nie lepiej zapalić grilka wieczorkiem pooglądać meczyk (życie jest zbyt piękne żeby tracić czas już po egzaminie na analizowanie tego co było)

hmm, ale gdyby okazało się, że jednak w tym roku pytania nie będą podawane? zresztą po co apelujesz skoro sam jak  widać nie przemęczasz się tu (zarówno teraz, jak i w trakcie przygotowań)??
Zresztą myślę, że nie ma obowiązku zaglądania na forum.

08 lip 2010, 07:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
Post Gimnastyka umysłu
Zgadzam się z Uranem, nie sprawdzam odpowiedzi, cieszę sie taaaaką ilością wolnego czasu. Pytania egzaminacyjne (bez 2007) podane zostały do publicznej wiadomości więc i tegoroczne w końcu będą. A forum czytam bo lubię i czekam na łamigłówki, które  są moja pasją.
Stawiam na 1D i 2A ;)

08 lip 2010, 08:00
Zaawansowany

REJESTRACJA19 sty 2010, 14:17

POSTY        82
Post Gimnastyka umysłu
popieram. zamartwianie się jakie było pytanie i jaka powinna być do tego odpowiedz, a jaką ja udzieliłam, już teraz nic nam nie da. Cieszcie sie latem, bo już czas  B)))

08 lip 2010, 08:16
Specjalista

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Postępowanie kwalifikacyjne- PKB
mkoz                    

Bati                    

dzięki za tą informację. A więc potwierdza się to co mówiłem, że na teście chodziło o lata 1991-1992, bo tylko to pasowało do ujemnego PKB.

nadal nie rozumiem, jak to się ma do stanu prawnego na 1 czerwca 2010 r. :zly1:

08 lip 2010, 08:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
Post Gimnastyka umysłu
buster                    

Zgadzam się z Uranem, nie sprawdzam odpowiedzi, cieszę sie taaaaką ilością wolnego czasu. Pytania egzaminacyjne (bez 2007) podane zostały do publicznej wiadomości więc i tegoroczne w końcu będą. A forum czytam bo lubię i czekam na łamigłówki, które  są moja pasją.
Stawiam na 1D i 2A ;)

za 2008 też nie było. A test umiejętności nigdy nie był podawany. Ja tam doceniam ciężką pracę dziewczyn, które odtwarzały pytania. Dzięki :brawa:
A jeśli komuś się nie chce - niech nie zagląda.

Ostatnio edytowano 08 lip 2010, 08:44 przez asia78, łącznie edytowano 1 raz

08 lip 2010, 08:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2010, 14:05

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
asia78                    

uran1943                    

Ludzie apeluje do was co wam da teraz rozwiazywanie tego testu zobaczymy po wynikach. Ja jeżeli chodzi o pytania to po sob ocie wogółłe sobie już tym umysłu nie zaprzątam bo po co będą wyniki zobaczymy nie lepiej się cieszyć pieknym latem i zwyciestwem hiszpani nad niemcami a nie anilzować pytania i odpowiedzi

hmm, ale gdyby okazało się, że jednak w tym roku pytania nie będą podawane? zresztą po co apelujesz skoro sam jak  widać nie przemęczasz się tu (zarówno teraz, jak i w trakcie przygotowań)??
Zresztą myślę, że nie ma obowiązku zaglądania na forum.

A ja zgadzam się z Asią78 - kto nie chce niech nie czyta, to nie jest lektura obowiązkowa  :D  Na dobre rady i apele to liczyłam raczej przed niż po  :D A teraz...teraz to mnie to bawi. I dziś znów pewnie zrobię sobię tabelkę w której będzie - tak, raczej tak, nie,raczej nie i nie pamiętam  :wysmiewacz:  A na grilika i mecz też się znajdzie czas :D

P.S. A tak na marginesie, to chyba nie jestem odosobniona w tym analizowaniu...plik z pytaniami (wersja str.96) chyba już z 700 razy ściągnięty :P

08 lip 2010, 08:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2010, 16:13

POSTY        12
Post Postępowanie kwalifikacyjne
robaczek1                    

Nadir                    

(...)  Zapraszamy wszystkich do "Gimnastyki" - udało nam się odtworzyć 89 pytań, dla chętnych wrzucę je ponownie(...):brawa:

Robaczek dopisz do testu pytanie nr 90. Jaka była frekwencja do PE w 2009r.
a)        24,5%
b)        41,5%
c)        54,9 %
d)        56 % (?)

Pytanie gdzieś to przewijało się w postach forumowiczów, ale widzę że nie znalazło się w teście. Chyba, że coś pomyliłem i w teście jednak jest.

08 lip 2010, 09:38
Znawca
Własny awatar

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
Nadir, a rozmawiałeś już z Panem Czaputowskim? Pamietasz...w sprawie tych punktów za aktywność. :D

08 lip 2010, 09:40
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Gimnastyka umysłu
asia78                    

buster                    

Pytania egzaminacyjne (bez 2007) podane zostały do publicznej wiadomości więc i tegoroczne w końcu będą.

za 2008 też nie było. A test umiejętności nigdy nie był podawany.
Ja tam doceniam ciężką pracę dziewczyn, które odtwarzały pytania.
Dzięki :brawa:
A jeśli komuś się nie chce - niech nie zagląda.
Moim zdaniem analizowanie obu testów zabiera trochę czasu, ale też edukuje :)

katkow75                    

Nadir, a rozmawiałeś już z Panem Czaputowskim? Pamiętasz...w sprawie tych punktów za aktywność. :D

Jeszcze nie.... Myślisz, że warto spróbować? :D

08 lip 2010, 09:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
Próbować zawsze warto :zeby:

Właśnie czytam o tarczy
"Waszyngton stawia na umowę bilateralną z krajem, gdzie baza stanie"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,8171,title, ... caid=1a7c2

Umowa podpisana w 2008
http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/ ... isana.html

Unia Europejska wobec konfliktu irackiego
http://www.pism.pl/biuletyn_content/id/140
"Poważną trudność w wypracowywaniu wspólnego stanowiska UE sprawiają deklaracje niektórych państw europejskich. Podczas obchodów 40-lecia Traktatu Elizejskiego, 22 stycznia 2003 r. Francja i RFN, uznając się za ?środek ciężkości nowej Europy?, sprzeciwiły się interwencji zbrojnej w Iraku[1]. Na początku lutego br. te dwa państwa przedstawiły także plan rozwiązania kryzysu irackiego, polegający na wzmocnieniu misji inspektorów rozbrojeniowych. W reakcji na takie stanowisko, Hiszpania i Wielka Brytania zainicjowały apel 8 państw (podpisały go także: Portugalia, Dania, Włochy, Polska, Węgry i Republika Czeska), który 30 stycznia 2003 r. ukazał się w wielu europejskich dziennikach i zawierał wezwanie do rozbrojenia Iraku we współpracy z USA. Kontrowersje budziła nie tyle treść poszczególnych wystąpień, ale sposób, w jaki były formułowane, bez konsultacji z pozostałymi członkami Unii, poza instytucjami UE. Grecja, przewodnicząca Radzie UE, wielokrotnie krytykowała takie postępowanie deklarując, iż jej głównym celem jest osiągnięcie wspólnego stanowiska UE w kwestii irackiej."

08 lip 2010, 09:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 793  Następna strona