W wierszach powinno być albo wiek albo wykształcenie. Teraz już wiem gdzie sie zgubiłem. Zacząłem w nazwach wierszy wpisywać firmy (małe, duże itp.) i została mi działalność, której nie było gdzie wpisać. A przyznam się, ze niepracujący mi gdzieś umknęli? Może gdybym jeszcze raz dokładniej przeczytał treść, to przynajmniej opisy wierszy i kolumn bym zrobił. Bo całej zawartości to chyba nie. Treść zadania była za bardzo zakręcona. Ale w tym momencie popatrzyłem na zegar i sobie tę tabelkę odpuściłem. Tym bardziej, ze ciągle pamiętałem o wpisach z zeszłego roku, że nie trzeba mieć wszystkiego z każdej części, więc wolałem przejść do części pierwszej i drugiej.
P.S. SKARBENKA, czy ty zrobiłaś całe osiem tabelek ??? Jeśli tak, to padam na kolana z podziwu !
06 lip 2010, 20:41
Postępowanie kwalifikacyjne
skarbenka
W tabeli dot. ankiety u mnie kolumny były nazwane wg formy zatrudnienia tzn. 1. Firma z podziałem na a) mała, b)średnia, c)duża, 2. Prowadzący działalność na własny rachunek i 3. Niepracujący Wiersze też jakoś nazwałam, ale w tej chwili ogarnął mnie chwilowy (mam nadzieję) zanik pamięci
Załącznik:
Ankieta.JPG
w wierszach u mnie znalazło się wykształcenie , ale już jej nie wypełniłam do końca
06 lip 2010, 20:42
Fiona42
Załącznik:
Bezrobocie tabelka.doc
Wydaje mi sie, ze ta tabelka to jest do 8 zadania "ANKIETA" Bylam w grupie "B" Proszę o weryfikację
Czy przy teście umiejętności też trzeba było zaznaczać grupy???
06 lip 2010, 20:46
mr hyde
W wierszach powinno być albo wiek albo wykształcenie. Teraz już wiem gdzie sie zgubiłem. Zacząłem w nazwach wierszy wpisywać firmy (małe, duże itp.) i została mi działalność, której nie było gdzie wpisać. A przyznam się, ze niepracujący mi gdzieś umknęli? Może gdybym jeszcze raz dokładniej przeczytał treść, to przynajmniej opisy wierszy i kolumn bym zrobił. Bo całej zawartości to chyba nie. Treść zadania była za bardzo zakręcona. Ale w tym momencie popatrzyłem na zegar i sobie tę tabelkę odpuściłem. Tym bardziej, ze ciągle pamiętałem o wpisach z zeszłego roku, że nie trzeba mieć wszystkiego z każdej części, więc wolałem przejść do części pierwszej i drugiej.
P.S. SKARBENKA, czy ty zrobiłaś całe osiem tabelek ??? Jeśli tak, to padam na kolana z podziwu !
Niby osiem a jednak nie Tą 8 tabelkę robiłam tzw. rzutem na taśmę i zakończyłam ją jedynie na uzupełnieniu wierszy i kolumn. Co do jej zawartości, to wg mnie nie dało się wpisać konkretnych wartości, gdyż nie było jednego punktu odniesienia, dla którego dałoby się je wyliczyć. Cała zabawa mogła w tej tabelce polegać jedynie na prawidłowym wyłuskaniu osób ankietowanych. Tej myśli się trzymam Ale tak, jak mówię tą tabelkę robiłam w sekund czi
Dzięki Katkow za odzyskanie utraconej pamięci Było dokładnie tak, jak mówisz, czyli w wierszach było wykształcenie podstawowe, średnie, wyższe i dla zapełnienia dopisałam jeszcze razem
Ostatnio edytowano 06 lip 2010, 20:59 przez skarbenka, łącznie edytowano 1 raz
06 lip 2010, 20:55
madzianna1
Fiona42
Załącznik:
Bezrobocie tabelka.doc
Wydaje mi sie, ze ta tabelka to jest do 8 zadania "ANKIETA" Bylam w grupie "B" Proszę o weryfikację
ja też to zauważyłam, ale nawet bałam się pytać
06 lip 2010, 20:56
Gimnastyka umysłu
Oprócz tego pytania z pigmentem - do którego pasują w zasadzie: i kolor i karnacja i rasa, przypominam sobie aki zestaw: PPRZESZŁOŚĆ - PAMIĘĆ PRZYSZŁOŚĆ - ... I tu moim zdaniem pasowały (o ile dobrze pamiętam): WYOBRAŹNIA, MARZENIE, MYŚLENIE.
Uwaga przy tym pytaniu Przyszłość - ...... jedną z propozycji odpowiedzi było PLANY albo PLANOWANIE
06 lip 2010, 20:57
Ja sobie nie przypominam, żeby były dwie wersje testu umiejętności
06 lip 2010, 21:00
rzepka
"sztybek"
Tabelka nr 6 Bezrobocie Bezrobocie jest szczególnie widoczne w małych miastach i wsiach gdzie stanowi aż 57 procent osób w wieku produkcyjnym(dorosłych?). W dużych miastach najtrudniej znaleźć pracę jest kobietom w wieku 41-50 lat ? stanowią one 48 % osób bezrobotnych. W małych miastach szczególnie niepokojąca jest sytuacja osób poniżej 31 roku życia, którzy stanowią 35 % bezrobotnych. W przedziale wiekowym 31- 40 lat w małych miastach jest 39% bezrobotnych (29% mężczyźni) a na wsi 27% (19% mężczyźni). Z kolei w dużych miastach mężczyźni powyżej 50 roku życia stanowią 58 % bezrobotnych.
Ma ktoś z Was pomysł jak to powinno być rozwiązane?
W treści zadania do tej tabelki mogłem namieszać. Pamiętałem jakie były przedziały wiekowe no i że dotyczyło to wsi, małych i dużych miast. Prosiłem o poprawę, ale jak widać mało kto tym się zainteresował. Szansa na odtworzenie treści tych zadań z każdym dniem maleje. Dlatego takie rzeczy najlepiej robić świeżo po egzaminie.
06 lip 2010, 21:01
skarbenka
Niby osiem a jednak nie Tą 8 tabelkę robiłam tzw. rzutem na taśmę i zakończyłam ją jedynie na uzupełnieniu wierszy i kolumn. Co do jej zawartości, to wg mnie nie dało się wpisać konkretnych wartości, gdyż nie było jednego punktu odniesienia, dla którego dałoby się je wyliczyć.
No właśnie pomijając już moje błędne opisanie wierszy (może dostanę ćwierć punkta za dobre chęci ), to treść tego zadania zupełnie mnie rozłożyła... I dlatego przeszedłem do części 1 i 2 testu, bo czas uciekał i nie było sensu siedalej zastanawiać. A końcówkę cześci drugiej też już robiłem rzutem na taśmę. A Ty widzę robiłaś inaczej, tzn. tabelki na końcu.
06 lip 2010, 21:07
madzianna1
Fiona42
Załącznik:
Bezrobocie tabelka.doc
był taki sam bo ja koleżance obok tabelę dyktowałam, i koperty te same
06 lip 2010, 21:13
sztybek
W treści zadania do tej tabelki mogłem namieszać. Pamiętałem jakie były przedziały wiekowe no i że dotyczyło to wsi, małych i dużych miast. Prosiłem o poprawę, ale jak widać mało kto tym się zainteresował. Szansa na odtworzenie treści tych zadań z każdym dniem maleje. Dlatego takie rzeczy najlepiej robić świeżo po egzaminie.
W pierwszym zdaniu dałeś sobie odpowiedź. Bez dokładnej treści tych zadań tekstowych, odtwarzanie tych tabelek nie ma sensu, bo to jest jak z przepisem prawa: jeden, dwa wyrazy ("lub czasopisma" ) może zmienić cały sens przepisu. A u nas jeden źle zapamietany wyraz moze zmienić całą treść tabelki. Dlatego moim zdaniem nikt, nie da Ci stuprocentowej gwarancji, że ta tabelka powinna wygladać tak lub inaczej. Pamietam tylko, że bezrobocie - jak i w poprzenich latach - miałem wypełnione tylko w części. Dużo pól było pustych, bo nijak nie wynikały z treści zadania. Dlatego nawet nie starałem się dokładnie zapamietywać tych tabelek, bo po co było sobie daremnie zaśmiecać mózg przed drugą częscią egzaminu. Coś tam pamiętam, ale na pewno nie jestem w stanie ze 100% pewnością odtworzyć żadnej tabelki.
06 lip 2010, 21:16
sztybek
rzepka
"sztybek"
Tabelka nr 6 Bezrobocie Bezrobocie jest szczególnie widoczne w małych miastach i wsiach gdzie stanowi aż 57 procent osób w wieku produkcyjnym(dorosłych?). W dużych miastach najtrudniej znaleźć pracę jest kobietom w wieku 41-50 lat ? stanowią one 48 % osób bezrobotnych. W małych miastach szczególnie niepokojąca jest sytuacja osób poniżej 31 roku życia, którzy stanowią 35 % bezrobotnych. W przedziale wiekowym 31- 40 lat w małych miastach jest 39% bezrobotnych (29% mężczyźni) a na wsi 27% (19% mężczyźni). Z kolei w dużych miastach mężczyźni powyżej 50 roku życia stanowią 58 % bezrobotnych.
Ma ktoś z Was pomysł jak to powinno być rozwiązane?
Tak na szybko i pi razy drzwi
Załącznik:
bezrobotni.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
06 lip 2010, 21:17
katkow75
był taki sam bo ja koleżance obok tabelę dyktowałam, i koperty te same [/quote]
Dzięki katkow
06 lip 2010, 21:18
madzianna1
katkow75
był taki sam bo ja koleżance obok tabelę dyktowałam, i koperty te same
Dzięki katkow [/quote] he, he, w sumie problem by się sam rozwiązał