Teraz jest 11 wrz 2025, 23:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 12:49

POSTY        15
Post Postępowanie kwalifikacyjne

Punktowanie wiedzowj części zależy od mediany w grupie.

Chyba części umiejętności zależy od mediany? A z wiedzy to 1 pytanie 1 punkt. Tak mi się wydaje i brzmi bardziej logicznie.

05 lip 2010, 08:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2010, 17:56

POSTY        20
Polokokta                    

Nie mogli sobie poradzić z którymś sektorem, poprosili o nie wychodzenie z sali, ale drzwi boczne były otwarte i część ludzi i tak tamtędy wyszła, część czekała grzecznie i potem było mało czasu..

No właśnie z sali, w której siedziałam część (znaczna) ludzi wyszła przed czasem. Potem ja również chciałam wyjść z 10 minut przed końcem i mi nie pozwolili. i gdzie tu sprawiedliwość?  :(

05 lip 2010, 09:50
Amator

REJESTRACJA05 maja 2010, 11:29

POSTY        17
rzepka                    

Polokokta                    

Nie mogli sobie poradzić z którymś sektorem, poprosili o nie wychodzenie z sali, ale drzwi boczne były otwarte i część ludzi i tak tamtędy wyszła, część czekała grzecznie i potem było mało czasu..

No właśnie z sali, w której siedziałam część (znaczna) ludzi wyszła przed czasem. Potem ja również chciałam wyjść z 10 minut przed końcem i mi nie pozwolili. i gdzie tu sprawiedliwość?  :(

Nie rozumiem was przecież wyraźnie mówili e można wyjść wcześniej ale nie poźniej niż na 15 min. przed końcem chodziło  to żeby nie było niepotrzebnego zamieszania.
To kotś w końcu wie jak bedzie punktowany egzamina na umiejętności chodzi mi głownie  część z tabelkami

05 lip 2010, 09:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2010, 17:56

POSTY        20
No mówili, ale widocznie opacznie zrozumiałam, że dopiero na 15 min przed końcem można opuszczać salę. Ale stres wiele tłumaczy-człowiek słyszy,co chce :)
Zresztą to już naprawdę bez znaczenia teraz.
Teraz to ciekawe kiedy wyniki podadzą. A o średniej ważonej z testu umiejętności też słyszałam od kogoś ze zdających pod salą, ale ile w tym prawdy?

05 lip 2010, 10:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2009, 09:37

POSTY        6
Mam pytanie, czy ktoś wie, czy testy A i B różniły się pod względem merytorycznym, czy tylko kolejnością pytań?

05 lip 2010, 11:00
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 cze 2010, 08:49

POSTY        4
Wersje A i B różniły się tylko kolejnością pytań.

05 lip 2010, 11:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
ja odnoszę inne wrażenie.
moim zdaniem kilka było innych.
niektórzy forumowicze podają np., że  było pytanie o szkolenia centralne a inni, że o powszechne.

05 lip 2010, 11:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2010, 16:13

POSTY        12
madzianna1                    

ja odnoszę inne wrażenie.
moim zdaniem kilka było innych.
niektórzy forumowicze podają np., że  było pytanie o szkolenia centralne a inni, że o powszechne.

W moim teście (wersja B) były to oddzielne pytania. W jednym była odpowiedź Szef Służby Cywilnej a w drugim Dyrektor Generalny w urzędzie.

05 lip 2010, 12:03
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
Dla mnie nie ma już nadziei, ze kiedykolwiek ten egzamin zdam... Nawet gdyby więcej czasu poświęcać na naukę, nic by to mi nie dało.
Test wiedzy - cała moja nauka przydała się może do 5-10 pytań, reszta - totolotek.
W teście umiejętności nie starczyło mi czasu na tablice Ravena (wszystkie odp to dla mnie strzały), dużo czasu zajęły mi tabelki. Dokładnie pamiętam jak wyglądała tabelka dla bezrobocia (w zał.), bo nie wiem jak ja wypełnić - może ktoś pomoże: gdzie wpisać wieś, miasto, gdzie przedziały wiekowe, gdzie kobiety, mężczyźni, gdzie wykształcenie...

Załącznik:
Bezrobocie tabelka.doc

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

05 lip 2010, 12:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 paź 2009, 13:30

POSTY        58
Zatelefonowałam do KSAP-u i ..wyniki dopiero we wrześniu..najprawdopodobniej..trzeba się liczyć z tym, że nie wcześniej ;/

05 lip 2010, 12:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
sztybek                    

W moim teście (wersja B) były to oddzielne pytania. W jednym była odpowiedź Szef Służby Cywilnej a w drugim Dyrektor Generalny w urzędzie.

to może pamiętasz czy w pytaniu o składkę emerytalno-rentową pytali się konkretnie o - podizał emerytalnej czy rentowej?

05 lip 2010, 12:27
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108

Jak większość osób z forum nie rozumiesz istoty egzaminu i w ogóle zdobywania wiedzy. Wiedza to nie jest coś co zdobywasz, bo jest ci akurat potrzebne. To jest pragmatyzm życiowy. Wiedza to nie coś z konkretnej dziedziny. Mądrość to umiejętność wypowiedzenia sie na każdy temat. Ten egzamin nie był egzaminem wewnętrznym Twojego Urzędu - był egzaminem, który ma poświadczyć osobę wszechstronną np. WGPW. Nie wyobrażam sobie elity - jak to wyraził Pan Brodziński - która nie umie posługiwać się podstawowymi elementami gospodarki wolnorynkowej.

Oczywiście zgadzam się, WIG ma dużo wspólnego z administracją oraz
- umowa bilateralna z USA - budowa tarczy rakietowej,
- wejście do Afganistanu - art. 5 Paktu natowskiego,
- wejście do Iraku
Ciekawe ilu pracowników MON zna odpowiedź na te pytania

05 lip 2010, 12:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
konsternacja                    

Zatelefonowałam do KSAP-u i ..wyniki dopiero we wrześniu..najprawdopodobniej..trzeba się liczyć z tym, że nie wcześniej ;/

a ja uzyskałam informację, że ok miesiąc potrwa sprawdzanie, a wyniki opublikuje KPRM po otrzymaniu informacji z KSAP

05 lip 2010, 12:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 paź 2009, 13:30

POSTY        58
No proszę..czyli zależy z kim się rozmawia..podobna sytuacja, jak przy określaniu liczby kandydatów :)
Poczekamy..zobaczymy..też myślę sobie, ze ok. m-c potrwa to całe sprawdzanie.

05 lip 2010, 13:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 840  Następna strona