dopiero wróciłam po wielkim egzaminie do domku i do łączności ze światem. Egzamin jedna wielka masakra, podzielam zdanie koleżanek. Test wiedzy raczej mnie przerósł, po prostu nie wykułam ustaw na pamięć a że z nimi nie pracuje na codzień to takie są właśnei skutki, że wyszłam z wielkiej hali ze skwaszona miną. Postaram się przeczytać waszą wielką pracę, którą zrobiłyście zbierając wszystko do kupy i przekonam się jak bardzo byłam nieprzygotowana. Pozdrawiam
Hej MOnia, nie mogę się powstrzymać, pamiętasz?: "grunt to znać swoje braki. a może jeszcze w przerwie między jednym a drugim egzaminem, uda się znaleźć odpowiedź na dręczące pytania?? Nie tutaj już żartuje. Należy przyjąć, że to co wiemy jest wystarczające by zdać i tyle "
No to przyjęłyśmy, a że to się okazało wstępnymi szacunkami, to trudno. I tak było zabawnie, przed i po
04 lip 2010, 21:10
Gimnastyka umysłu
cześć wszystkim mi chyba dopiero valerina przestała działać, bo w depresję wpadam...z wiedzy klapa, może z 35 mam dobrze 35 źle, a reszty nie pamiętam co zaznaczyłam
04 lip 2010, 21:14
Gimnastyka umysłu
skarbenka
Pomęczyłam jeszcze troszkę swój "talent plastyczny"
Załącznik:
wiry i świry.JPG
wiry i świry.... Masz również talent poetycki.
Chyba zauważyłem bardzo istotną rzecz w tego typu zadaniach: aby zgadnąć który obrazek nie trzeba analizować wszystkich elementów! W tym przypadku wystarczy rzut oka i odpowiedź B jakby sama się narzuca: tylko w B jest lustrzane odbicie krzyżyka i prostokąta. Z tym, że mogą być zależności pionowe i poziome.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 lip 2010, 21:14
Gimnastyka umysłu
Adaneta
Faktycznie jesteś niesamowita:) Ja od początku wiedziałam, że matryce to moja najsłabsza strona. Jak zobaczyłam te cudaki to wpadłam w panikę i nawet nie próbowałam przy nich myśleć, złote strzały. Jak teraz się przyglądam, to jaki sens zaczynam dostrzegać, tylko że trochę za późno
Adaneta, nie ma co zamartwiać się na zapas. Po 1. nie wiadomo, jaki jest prawidłowy tok rozumowania wg KSAP, a po 2. test umiejętności prócz tych rysunków składał się jeszcze z dwóch innych części, a ocena będzie za całość. Po 3. może masz szczęście w tzw. strzelaniu. Głowa do góry i póki piłka w grze, wynik nie jest przesądzony!
Nadir.. bo siem zarumieniem Masz rację, może nie w kwestii talentów ale w tej zasadzie, którą zauważyłeś. Czasami wystarczyło faktycznie na podstawie jednego elementu wyeliminować większość propozycji. Niestety najczęściej to nie wystarczało, a pozwalało jedynie zawęzić wybór do 2, 3 rysunków. Dopiero kolejny element dawał gotowe rozwiązanie. Choć i tak często to było niewystarczające.
PS. Wiersze pisałam w podstawówce
Ostatnio edytowano 04 lip 2010, 21:30 przez skarbenka, łącznie edytowano 3 razy
04 lip 2010, 21:15
Gimnastyka umysłu
skarbenka
Adaneta
Faktycznie jesteś niesamowita:) Ja od początku wiedziałam, że matryce to moja najsłabsza strona. Jak zobaczyłam te cudaki to wpadłam w panikę i nawet nie próbowałam przy nich myśleć, złote strzały. Jak teraz się przyglądam, to jaki sens zaczynam dostrzegać, tylko że trochę za późno
Adaneta, nie ma co zamartwiać się na zapas. Po 1. nie wiadomo, jaki jest prawidłowy tok rozumowania wg KSAP, a po 2. test umiejętności prócz tych rysunków składał się jeszcze z dwóch innych części, a ocena będzie za całość. Po 3. może masz szczęście w tzw. strzelaniu. Głowa do góry i póki piłka w grze, wynik nie jest przesądzony!
Głowa do góry! Ja w ubiegłym roku pewna byłam tylko 1 matrycy, resztę strzelałam Wyszło nie najgorzej
04 lip 2010, 21:21
Gimnastyka umysłu
pewnie że jeszcze nie jest przesądzone. Do czasu ogłoszenia wyników nadal można żyć nadzieją. Tylko że ja po przeczytaniu tych pytań raz jeszcze i waszych poprawnych odpwiedzi, pamiętam może z 10 które zaznaczyłam poprawnie albo też nie. a reszta nie wiem gdzie uciekła
04 lip 2010, 21:23
Gimnastyka umysłu
katkow75
cześć wszystkim mi chyba dopiero valerina przestała działać, bo w depresję wpadam...z wiedzy klapa, może z 35 mam dobrze 35 źle, a reszty nie pamiętam co zaznaczyłam
nie myśl o tym, ja się staram, inna sprawa że słabo mi to staranie wychodzi
lepiej przyślij fotki, jak nie będę miała aktu mianowania, to chociaż chcę mieć jakąś pamiątkę
04 lip 2010, 21:29
Gimnastyka umysłu
Adaneta
lepiej przyślij fotki, jak nie będę miała aktu mianowania, to chociaż chcę mieć jakąś pamiątkę
Dokładnie, nadzieja umiera ostatnia ja też poproszę fotki
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
04 lip 2010, 21:33
Gimnastyka umysłu
robaczek1
Adaneta
Ja też! Ja też...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 lip 2010, 21:34
Gimnastyka umysłu
robaczek1
Adaneta
Tylko najpierw podeślijcie je mi, przepuszczę je przez "cenzurę" photoshopa
04 lip 2010, 21:36
Gimnastyka umysłu
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
Ostatnio edytowano 04 lip 2010, 21:46 przez Polokokta, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2010, 21:39
Gimnastyka umysłu
już zgrywam kobietki i wysyłam na maila doliczyłam się 40 to ile bym musiała mieć z umiejętności,żeby zdać?
04 lip 2010, 21:43
Gimnastyka umysłu
katkow75
już zgrywam kobietki i wysyłam na maila doliczyłam się 40 to ile bym musiała mieć z umiejętności,żeby zdać?
50 skarbie ale może coś tam źle policzyłaś i jest więcej
04 lip 2010, 21:47
Gimnastyka umysłu
Adaneta
katkow75
50 skarbie ale może coś tam źle policzyłaś i jest więcej
jest taka mozliwość kochana jeżeli pomyliłam naprawdę te kratki