Teraz jest 12 wrz 2025, 07:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Postępowanie kwalifikacyjne
nie wiem jak będzie punktowany test umiejętności, ale moje przypuszczenia są następujące:
1 część - 26 zadań- po 1/2 pkt - 13 pkt
2 część - 26 zadań- po 1/2 pkt - 13 pkt
3 część - 8 tabel - po 4 i 5 pkt w zależności od trudności - 34 pkt.

^_^ na teście wiedzy były pytania przy których wyliczałam, wyliczanką dla dzieci, którą odpowiedź wybrać  ^_^

03 lip 2010, 19:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 11:29

POSTY        17
No cóż jak masz racje to ja już mogę sobie dać spokój nawet z nadzieją na pozytywny wynik. A najgorsze że te teabele nie były wcale takie trudne no ale przynajmniej zobaczyłem jak wygląda egzamin i spróbuje w przyszłym roku

03 lip 2010, 19:19
Amator

REJESTRACJA28 mar 2010, 20:27

POSTY        28

PROSTE CHODZI O TO ŻEBY NIE WYKORZYSTAĆ LIMITU.

Jestem wrogiem wszelakich teorii spiskowych, ale po dniu dzisiejszym też taka myśl mi w głowie zaświtała. Zakładając, że taka była intencja układających pytania, będę miał wielką radość jak znajdzie się 960 osób, które przekroczą limit.

Ostatnio edytowano 03 lip 2010, 19:25 przez drolek, łącznie edytowano 1 raz

03 lip 2010, 19:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
nie wiem czy mam :lol: nie martw się, minimum, które trzeba zdobyć z umiejętności to 20 pkt

03 lip 2010, 19:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 18:04

POSTY        12
jak dla mnie MASAKRA,
mam porównanie z dwóch poprzednich lat, wiem wiem zawsze łatwo powiedzieć, że poprzedni był prostszy, ale w zeszłym roku miałam maxa z testu umiejętności i wystarczająco czasu na zrobienie go, w tym roku te tabelki to był jakiś obłęd, zrobiłam 6, potem zrezygnowałam z tabelek bo bym w ogóle pierwszych dwóch części nie ruszyła :(
co do testu "wiedzy" to żałuję, że ustawy czytałam - strata czasu, bo pytania i odpowiedzi tak zakręcone że większość to był strzał.
Pozwodzenia :)

03 lip 2010, 19:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 11:29

POSTY        17
jolka123                    

jak dla mnie MASAKRA,
mam porównanie z dwóch poprzednich lat, wiem wiem zawsze łatwo powiedzieć, że poprzedni był prostszy, ale w zeszłym roku miałam maxa z testu umiejętności i wystarczająco czasu na zrobienie go, w tym roku te tabelki to był jakiś obłęd, zrobiłam 6, potem zrezygnowałam z tabelek bo bym w ogóle pierwszych dwóch części nie ruszyła :(
co do testu "wiedzy" to żałuję, że ustawy czytałam - strata czasu, bo pytania i odpowiedzi tak zakręcone że większość to był strzał.
Pozwodzenia :)

Skoro byłeś już 2 razy na tym egzaminie to może ty edziesz się orientowa jak mniej wiecej może być punktowany test umiejetności ponieważ zrobiłem tylko jedną tabelkę a wydaje mi się że za tabelki można najwięcej punktów zdobyć

03 lip 2010, 19:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2010, 17:56

POSTY        20
Sprawdzam właśnie odpowiedzi. Większość mam źle niestety z tych pytań, co sobie teraz przypominam. O teście umiejętności nie wspomnę - dla kogo to było? Przecież to nie szło się wyrobić w czasie! :mur:
Ktoś wie czy to prawda, że tabelki maja najwięcej punktów? Zrobiłam chyba 3 pierwsze i to pokreśliłam.

03 lip 2010, 19:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2010, 19:06

POSTY        11
rosati                    

Ogólnie był to test dla mających szczęście a nie dla posiadających wiedzę i inteligencję.

Pozwolę się nie zgodzić. Gdyby egzamin był łatwy, to wtedy byłaby to jedna wielka loteria, a tak na mianowanie załapią się naprawdę najlepsi. Można by zrobić 10 razy tak trudny egzamin, i pewnie za każdym razem wśród najlepszych byłyby te same, najlepiej przygotowane osoby. A gdyby te sprawdziany były łatwe, to różnice punktowe byłyby niewielkie i większym stopniu decydowałby przypadek, a nie rzeczywiste umiejętności. Szczególnie przy tak dużej liczbie zdających.

I nie twórzcie na siłę teorii spiskowych. Gdyby nie chcieli 1000 urzędników, nie dali by tego ruska w tym roku ;) Poza tym, co za problem zrobić limit na poziomie 500?

03 lip 2010, 19:35
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Uff, a już myślałam, że wcześniejsze wychodzenie..., stresowało mnie to trochę.
Z pytań na razie odtworzyłam:
1. Skarga konstytycyjna - gdy wyczerpano drogę prawną
2. Odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu - Naczelny dowódca sił zbrojnych

Te na bank mam dobrze.

03 lip 2010, 19:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2010, 17:56

POSTY        20
Jedna dziewczyna ze zdających mówiła, że podobno mają wyciągać średnią ważoną przy ocenianiu testu umiejętności. Ktoś inny, że każde zadanie po 20 pkt. No i kto ma rację ?

03 lip 2010, 19:45
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Uff, a już myślałam, że wcześniejsze wychodzenie..., stresowało mnie to trochę.
Z pytań na razie odtworzyłam:
1. Skarga konstytycyjna - gdy wyczerpano drogę prawną
2. Odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu - Naczelny dowódca sił zbrojnych

Te na bank mam dobrze.

Co mi daje te minimum pkt ? Chyba w życiu nie zarobie tych pkt tyle ile trzeba :(
Z timberlake zgadzam sie w 100%

Ostatnio edytowano 03 lip 2010, 19:49 przez Fiona42, łącznie edytowano 2 razy

03 lip 2010, 19:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2010, 16:13

POSTY        12
Witajcie, do tej pory się nie udzielałem, a tylko czytałem o czym piszecie.
Chciałem wszystkim którzy zamieszczali tu materiały na test umiejętności podziękować.

Rok temu egzaminu nie zdałem.  Teraz liczę na to że zdam, choć nie wiem czy zmieszczę się w limicie.

Test umiejętności- wszystkie tabelki z ubiegłego roku się powtórzyły. Referendum, podział zysku, bezrobocie, studenci i wybory to było też w ubiegłym roku. Doszły 3 nowe. Tabelki nr 1 i 8 nie ruszyłem wcale bo nie miałem już na to czasu.
Największą trudność jednak sprawiły mi matryce. To były te z tych trudniejszych...

Test wiedzy po prostu masakra. Na połowę pytań strzelałem. Na szczęście po pobieżnym sprawdzeniu w większości przypadku strzały były dobre. Najgorsze w tym teście było to, że po wyeliminowaniu dwóch najmniej pasujących odpowiedzi zostawały jeszcze dwie no i trzeba było wybierać.

Tak jak pisałem liczę/mam nadzieję że 60% z obu części jakoś uzbieram, ale do 1000 szczęśliwców dostanie się może być b. ciężkie. No nic zobaczymy.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za Waszą pracę na tym forum.

03 lip 2010, 19:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 paź 2009, 13:30

POSTY        58
Witam :)
Niestety..ja też mam okropnie mieszane uczucia..koszmar to chyba mało powiedziane :(
Test umiejętności - inny..złożony z 3 części:
1 część porównanie - słówka kilka dosłownie się powtórzyło... na 26... może 8 (reszta nowe)
2 część - 26 matryc..ale nie nie nie nie "matryc" tak powinno być.

Przerobiłam kilka podręczników różnych testów IQ, testy do MENSY i nie spotkałam się z podobnymi ;/ ..tak dla orientacji - 26 matryc dokładnie takich (tego typu) jak to, które kiedyś zamieściłam (Badman'a) - nie wiem, czy kojarzycie... ale chyba nikt nie dał jednoznacznej odpowiedzi. Poszukam i zamieszczę :( kojarzę, że nikt nie dał odp. jednoznacznej - było kilka wersji ;/
3 część - tabelki - w ilości 8 :( ...za MAŁO CZASU...stres..koszmar :( pokreśliłam na maxa..w ub. roku ta część poszła nieźle..teraz..kompletna porażka..

Test wiedzy - no cóż... baaaaardzo trudny. Ciężko nawet przytoczyć - jedno może: Art. 5 Traktatu północnoatlantyckiego stanowi: i 4 odpowiedzi..pytania szczegółowe z finansów..z zamówień publicznych..tarcza antyrakietowa (coś kompletnie poklikrane odpowiedzi). Eeeeeeeee wg mnie szkoda czasu na uczenie się ustaw chociaż zrobiłam duużo ponad ustawy to i tak pewniaków na 90 miałam 24. Zresztą, niektóre nawet nie pewniaki... takie 99%

Moje refleksje: w ub. roku miałam 63 z testu wiedzy i dosłownie ciut mi zabrakło z umiejętności, w tym - jeśli zdam - to będzie naprawdę cud... ;)
I jeszcze jedno - egzamin nastawiony na odsiew. Tak myślę... może się mylę..

Pozdrawiam Was gorąco :)

03 lip 2010, 19:50
Znawca

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:15

POSTY        155
Było też:
1. Z jakiego powodu w Polsce umiera najwięcej ludzi? - ja zaznaczyłam choroby układu krążenia, ale nie wiem czy dobrze
2. Stopa inflacji w 2009r - 3,5%
3. Jaki mniej więcej procent średniego wynagrodzenia (chyba w 2010r) to najniższe wynagrodzenie na 2010r - 40%
4. Kto odpowiada przez Trybunałem Stanu - Naczelny Dowódca Siła Zbrojnych
5. Coś na temat konfliktu z Białorusią - tu padł strzał (już wiem że niecelny)

03 lip 2010, 19:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 840  Następna strona