Gdzie mogę znależć informację kto powołuje dyrektora generalnego urzędu.
Dziekuje z góry..
zerknijcie do art. 57usc może tu jest odpowiedz?? bo już nie wiem??
01 lip 2010, 20:05
Postępowanie kwalifikacyjne
Fiona42
Nadir, Dziękuje za sprowadzenie mnie na ziemię, bo już zgłupiałam
Stary przepis : Art. 48. 1. Urzędnika służby cywilnej, który został wyłoniony w drodze konkursu na stanowisko, o którym mowa w art. 41 ust. 1 pkt 1 ( czyt. dyr.gen) , Prezes Rady Ministrów przenosi na to stanowisko na wniosek Szefa Służby Cywilnej, po zasięgnięciu opinii właściwego ministra, kierownika urzędu centralnego lub wojewody, oraz określa wysokość wynagrodzenia przysługującego na tym stanowisku.
Przepraszam za zakłócenie porządku. To jest tak jak człowiek zna ustawy do 3 pokolenia wstecz
*
za to jaka wyedukowana jesteś nie chcę dodatkowo mieszać, a ja znalazłam coś takiego: Art. 59. 1. Szef Służby Cywilnej, z upoważnienia Prezesa Rady Ministrów, na pisemny wniosek odpowiednio: 1) Szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, 2) właściwego ministra, 3) przewodniczącego komitetu wchodzącego w skład Rady Ministrów, 4) kierownika urzędu centralnego organu administracji rządowej, 5) wojewody - niezwłocznie przenosi na stanowisko dyrektora generalnego urzędu członka korpusu służby cywilnej albo, z zastrzeżeniem art. 35 ust. 7, zawiera umowę o pracę na czas nieokreślony z osobą niebędącą członkiem korpusu służby cywilnej, wybraną spośród osób wyłonionych w drodze naboru na to stanowisko.
Czy zna ktoś z Was stopę bezrobocia w 2009 r.? Z góry dzięki!!
01 lip 2010, 20:50
Zajrzałam, polecam ku pokrzepieniu serc: "W celu realizacji strategii zarządzania zasobami ludzkimi oraz wdrożenia wspomnianych wyżej standardów, wytycznych i zasad utworzona zostanie w budżecie państwa rezerwa celowa na modernizację służby cywilnej. Środkami z tej rezerwy dysponować będzie - na wniosek Szefa Służby Cywilnej - Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Warunki przyznawania urzędom dofinansowania na realizację powyższych zadań zostaną określone przez Szefa Służby Cywilnej w formie zarządzenia". I tym optymistycznym akcentem... do zobaczenia 11,9 (w maju 2010 tak samo)
Dzięki za wszystko SKARBOWCY FOR EVER Jak nawet nie zdam, to przynajmniej to forum będę miło wspominać
Takie i podobne treści otrzymuję na PW...
Trzymam za wszystkich kciuki w sobotę!!!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 lip 2010, 21:24
Nadir
Dzięki za wszystko SKARBOWCY FOR EVER Jak nawet nie zdam, to przynajmniej to forum będę miło wspominać
Po co na PW? Każdy to potwierdzi, jesteś Nadir fantastyczny i każdy Ci jest wdzięczny, bez względu na sobotni wynik, a faktycznie ta zabawa była/jest (bo nadal trwa) the best
01 lip 2010, 21:31
Nadir
01 lip 2010, 21:36
jadę w sobotę na wycieczkę do W-wy - nie udało się przerobić wszystkich materiałów. Ehh - życie
01 lip 2010, 21:55
A nawiązując do tych obrazków z lwami.Może ja te lwy mylę ale wydaje mi się, że to lwa, a nie lwicę, "boli głowa".
01 lip 2010, 22:05
krioterapia
A nawiązując do tych obrazków z lwami.Może ja te lwy mylę ale wydaje mi się, że to lwa, a nie lwicę, "boli głowa".