Teraz jest 12 wrz 2025, 04:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2010, 22:49

POSTY        57
Post Gimnastyka umysłu
wrócę do tej tabelki z palantem - jak rozumieć zdanie "Rówieśniczek tych ostatnich rzucających powyżej ww. granicy było jedynie 5% w swojej grupie" ?
czyli kogo było 5% ?

01 lip 2010, 14:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 13:02

POSTY        3
Post Gimnastyka umysłu
witam, dla rozluźnienia i poprawy humoru w ramach ostatniego przedegzaminoweo popołudnia polecam BEZPŁATNY TEŚCIK inteligento-rozwojowy :D

http://testy.msstudio.com.pl/cgi-bin/test.cgi?username=anonim&email=nieznany&nr_testu=200

01 lip 2010, 15:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 12:49

POSTY        15
Post Gimnastyka umysłu
czy ktoś mnie oswieci! Będę wdzięczna! Nic nie kumam!
Załącznik:
Tabelki - totalna klapa.doc

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

01 lip 2010, 15:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2010, 14:05

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
Anaoxy                    

czy ktoś mnie oswieci! Będę wdzięczna! Nic nie kumam!
Załącznik:
Tabelki - totalna klapa.doc

nie robiłam wcześniej, faktycznie dziwna jakaś
mi wyszło podobnie, tylko mężczyzn mi wyszło jeszcze w dużych miastach 15,5% (20-50) i kobiet w małych miastach 34% (20-50)

czemu nikt nie typuje "pewniaków"

Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 15:43 przez katkow75, łącznie edytowano 1 raz

01 lip 2010, 15:25
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Post Gimnastyka umysłu
Zamieszczam rozwiązania - takie mam do tych nieszczęsnych tabelek. Po raz kolejny okazałam się przyczyną niezłego zamieszania, prawda, Nadir?
Może już powinnyśmy (powinniśmy?) dać spokój i zadawać sobie wyłącznie pytania typu: kiedy jest II tura wyborów prezydenckich? Kto jest premierem? Czy można przystępować wielokrotnie do postępowania kwalifikacyjnego? :wysmiewacz:
Dopiero teraz zauważyłam: 100 POST :brawa:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

01 lip 2010, 15:26
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
jaask                    

wrócę do tej tabelki z palantem - jak rozumieć zdanie "Rówieśniczek tych ostatnich rzucających powyżej ww. granicy było jedynie 5% w swojej grupie" ?
czyli kogo było 5% ?

wracam a tu taki ruch :D
aż szkoda, że to już w sobotę :)

rówieśniczek uczniów starszych czyli chłopców :D  :D

01 lip 2010, 16:00
Znawca
Własny awatar

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
słuchajcie, jeżeli sukcesja oznacza spadek, to można powiedzieć sukcesywny spadek?

dostałam kiedyś od kogoś fajny tekst

Zeszło mi z tym co najmniej z dzień czasu i zjadłem przy tym nie jedną bułkę chleba i nie jedną torebkę kiślu. Musiałem wkładać wełnianny sweter w dwutysięcznym ósmym roku w miesiącu czerwcu bo noce były pod rząd bardzo chłodne.Kontynuowałem dalej jednak tą zabawę chociaż nieraz zdawało mi się,że cofam się do tyłu. Miałem jednak potencjalne możliwości dokończyć to dzieło.
I to był fakt autentyczny, że nawet spadłem w dół jeden raz z krzesła obrotowego, bo chciałem iść po najmniejszej lini oporu i kręciłem się w koło bo myślałem,że jakby nie było to i tak się uda.
Ale cieszyłem się bo już miałem prawie pełny komplet pytań i chciałem podzielić ich na dwie równe połowy ale nie było możliwości bo na tej kartce papieru było ich 97.
Na wskutek tego wszystkiego powtórzyłem to raz jeszcze i teraz wyszło mi 98. Więc pomyślałem sobie,że będzie mnie kosztowało taniej gdy dam sobie spokój i wróciłe z powrotem do pierwotnej wersji. Może jest mniej bogatsza niż pełen zestaw 100 pytań ale....

Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 16:35 przez katkow75, łącznie edytowano 1 raz

01 lip 2010, 16:10
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
spadek, ale chyba jako dziedzictwo :lol:

a sukcesywny spadek - powiedziałabym, że można tak powiedzieć, bo spadek może być mały, duży... a sukcesywny to po trochu, stopniowo

ale jak zwykle się powtórzę - nie jestem w tym najlepsza :lol:

a może już głupoty gadam

Katkow, ale o co chodzi, ja już nie jarzę <_< co miałaś na myśli   dziedziczny spadek czy po trochu - czy ja już całkiem zwariowałam, czy ktoś mnie rozumie?

01 lip 2010, 16:20
Znawca
Własny awatar

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
madzianna1                    

spadek, ale chyba jako dziedzictwo :lol:

a sukcesywny spadek - powiedziałabym, że można tak powiedzieć, bo spadek może być mały, duży... a sukcesywny to po trochu, stopniowo

ale jak zwykle się powtórzę - nie jestem w tym najlepsza :lol:

a może już głupoty gadam

Katkow, ale o co chodzi, ja już nie jarzę <_< co miałaś na myśli   dziedziczny spadek czy po trochu - czy ja już całkiem zwariowałam, czy ktoś mnie rozumie?

nawet nie wiesz jak mnie ubawiłaś kobietko :D

W teście z mensy jest napisane(podawałam go już kiedyś),że słowo sukcesja oznacza spadek -a często się mówi sukcesywny spadek cen np. I stąd moje pytanie głupie.  :D bo sama się zakręciłam.

luksomierz- oświetlenie
pirometr -

sonometr - dźwięk
dalmierz-

batometr - głębokość
barometr -

faradomierz-pojemność
solarymetr -

tylko nie myślcie,ze ja tak z głowy...

Ostatnio edytowano 01 lip 2010, 16:49 przez katkow75, łącznie edytowano 1 raz

01 lip 2010, 16:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
:)
idę na spacer, nic innego mi nie pozostaje :lol:

01 lip 2010, 16:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Gimnastyka umysłu
Adaneta                    

katkow75                    

niestety nie załączę rozwiązania z przyczyn technicznych

a ja nie mogłam zamieszczać załączników a teraz znowu mogę :D  może jakiś limit czasowy obowiązuje (do dzisiaj, wstyd przyznać, nie przeczytałam dokładnie regulaminu)

Dodawanie załączników zablokowało się w pewnym momencie automatycznie ponieważ skończył się limit na załączniki (50mb).  Zwiększyłem do 70 mb i od tamtego momentu można już znowu dodawać. Chyba zwiększę do 100mb...

01 lip 2010, 16:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
Post Gimnastyka umysłu
chyba wszyscy mamy już dość, szkoda że nie ma dziś meczów (może "meczy"?) ja już nic nie wiem, zapomniałam też interpunkcję. mam wyprany mózg :stop: oby do soboty wieczór :wacko:

01 lip 2010, 17:24
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Gimnastyka umysłu
buster                    

chyba wszyscy mamy już dość, szkoda że nie ma dziś meczów (może "meczy"?) ja już nic nie wiem, zapomniałam też interpunkcję. mam wyprany mózg, oby do soboty wieczór :wacko:

meczów, meczów
meczy, to owca :)

Rozwiązania testów:
viewtopic.php?p=65869#p65869

89-22 [P9] - C- sumą jest liczba kresek potrzebnych do zapisu rzymskiego
93-5 [P10] - B
- czarny kwadrat porusza się zawsze o dwa segmenty do przodu zgodnie z ruchem wskazówek zegara,
- białe koło porusza się zawsze 3 segmenty przeciwnie do wskazówek zegara,
- czarny trójkąt zmienia położenie lawirując pomiędzy dwoma leżącymi naprzeciw siebie segmentami.
105-18 [P11] - 1  - czwarty wzór jest sumą wzorów poprzedzających.

viewtopic.php?p=65896#p65896
118-29 [P12] - F  - każde pole jest zestawieniem rysunków leżących pod nim

01 lip 2010, 17:31
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Post Gimnastyka umysłu
a u mnie jest tak: http://demotywatory.pl/1561852/Lenistwo  :D

01 lip 2010, 18:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 793  Następna strona