Teraz jest 11 wrz 2025, 20:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
Post Gimnastyka umysłu
Do tej pory miałam wiele optymizmu i podnosiłam na duchu nawet "duchy upadłe" ale już mi przeszło. Jestem wykończona. Nawet truskawki mi nie smakują. :(

27 cze 2010, 21:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
Post Gimnastyka umysłu
ja też niestety mam już wszystkiego dosyć :zygi:  i już bym chciała, żeby było 'po' :rolleyes:
finanse i zamówienia to dla mnie chyba najtrudniejsze tematy, nie pogniewałabym się, gdyby je delikatnie pominięto na teście wiedzy :zeby:

27 cze 2010, 21:55
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        60
Post Gimnastyka umysłu
Nie przejmuj się, za tydzień o tej porze będzie już po wszysykim. Tylko czy będą jeszcze truskawki?

27 cze 2010, 22:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
Post Gimnastyka umysłu
pięc dni, "stety niestety" wypełnionych nauką, w moim przypadku dośc chaotycznie. Coś czytam i uświadamiam sobie, że np nie wiem ile dała nam Unia w 2009 a ile my wpłaciliśmy do wspólnej kasy i sie odrywam i za chwilę zupełnie inna para kaloszy. Mam rozbiegany wzrok i taki tez miszmasz w głowie :mur:

28 cze 2010, 09:18
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
Post Gimnastyka umysłu
a teraz usiłuję dojść jaki jest w końcu deficyt budżetowy za 2009 i w 2010, bo informacje MF i z UE sa rozbieżne? Pomocy!!!

28 cze 2010, 12:12
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Post Gimnastyka umysłu
agatka123                    

Espina - A teraz spróbuj otworzyc

Udało się :) serdeczne dzięki.
I od razu pytanie - patrząc na zaznaczone rozwiązanie - jeśli jest okrąg to znaczy że dana figura spełnia też warunek bycia "łukiem"? Mnie się łuk kojarzy z czymś "odciętym"...

28 cze 2010, 12:29
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Post Gimnastyka umysłu
espina                    

agatka123                    

Espina - A teraz spróbuj otworzyc

Udało się :) serdeczne dzięki.
I od razu pytanie - patrząc na zaznaczone rozwiązanie - jeśli jest okrąg to znaczy że dana figura spełnia też warunek bycia "łukiem"? Mnie się łuk kojarzy z czymś "odciętym"...

nie ma za co  :) , ale szczerze mówiąc sama nie wiem, może ktoś nam pomoże.....help  :)

28 cze 2010, 16:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2010, 14:05

POSTY        232
Post Gimnastyka umysłu
Witajcie znajomi i mniej znajomi :) ja już wyurlopowana siadam do lekturki forum.
Mam pytanko, bo po powrocie nie zastałam nic w skrzynce  od ksapu, przysyłali coś czy nie?

Właśnie znalazłam swój pesel i zaczął boleć mnie brzuch :mur:

Zaczynam się już bać nawet nie tego, że nie zdam (bo z tym się poniekąd pogodziłam) ale pełnej kompromitacji!!!!

28 cze 2010, 19:05
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Post Gimnastyka umysłu
Katkow75 - wyluzuj: Wstyd to kraść i z baby spaść... :rolleyes:

28 cze 2010, 19:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
cześć katkow,
miło Cię znów czytać  :rolleyes:

28 cze 2010, 19:26
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        60
Post Gimnastyka umysłu
katkow75                    

Witajcie znajomi i mniej znajomi :) ja już wyurlopowana siadam do lekturki forum.
Mam pytanko, bo po powrocie nie zastałam nic w skrzynce  od ksapu, przysyłali coś czy nie?

Właśnie znalazłam swój pesel i zaczął boleć mnie brzuch :mur:

Zaczynam się już bać nawet nie tego ,że nie zdam( bo z tym się poniekąd pogodziłam ) ale pełnej kompromitacji!!!!

Ale Ty byłaś chociaż na urlopie! Oblanie tego egzaminu nie jest kompromitacją. Każdy mądry to wie, a głupiemu nie warto tłumaczyć. :lol:

28 cze 2010, 19:32
Znawca

REJESTRACJA09 paź 2009, 18:38

POSTY        166

LOKALIZACJAPoznań
Post Gimnastyka umysłu
Witajcie!
Rozwiązuje pytania z zakresu SC z lat ubiegłych (w załączniku) i mam  problem z kilkoma pytaniami...może wspólnymi siłami znjadziemy rozwiązanie? :)

1. W przypadku rozwiązania przez urzędnika służby cywilnej stosunku pracy:

a) traci on status urzędnika służby cywilnej i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie umowy o pracę na czas określony lub nie określony,
b) zachowuje on status urzędnika i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie mianowania,

c) traci on status urzędnika służby cywilnej i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie mianowania,
d) zachowuje on status urzędnika służby cywilnej i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie umowy o pracę na czas nie określony.

2. Urlop dla poratowania zdrowia udziela dyrektorowi generalnemu urzędu:
a)        Prezes Rady Ministrów,
b)        wojewoda,
c)        Szef Służby Cywilnej,
d)        Minister Zdrowia i Opieki Społecznej.

3. Szef Służby Cywilnej może przenieść urzędnika służby cywilnej w stan nieczynny maksymalnie na okres:
a)        6 miesięcy,
b)        3 miesięcy,
c)        12 miesięcy,
d)        18 miesięcy.
(nowa ustawa chyba już tego nie przewiduje..?)
pozdrowionka :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

28 cze 2010, 20:02
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
witaj ponownie, już Ci zazdroszczę tej opalenizny :lol:

28 cze 2010, 20:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
robaczek1                    

Witajcie!
Rozwiązuje pytania z zakresu SC z lat ubiegłych (w załączniku) i mam  problem z kilkoma pytaniami...może wspólnymi siłami znjadziemy rozwiązanie? :)

1. W przypadku rozwiązania przez urzędnika służby cywilnej stosunku pracy:

a) traci on status urzędnika służby cywilnej i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie umowy o pracę na czas określony lub nie określony,
b) zachowuje on status urzędnika i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie mianowania,

c) traci on status urzędnika służby cywilnej i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie mianowania,
d) zachowuje on status urzędnika służby cywilnej i ponowne zatrudnienie takiej osoby w służbie cywilnej następuje na podstawie umowy o pracę na czas nie określony.

pozdrowionka :)

chyba b, ale kto to wie na pewno :mur:

co do poratowania zdrowia...my tan z zasady zdrowi jesteśmy i urlop nam niepotrzebny, a stan nieczynny to też już historia, niedługo nam zabiorą na nowo urlop dodatkowy i dodatek :dokuczacz:

28 cze 2010, 20:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 793  Następna strona