Teraz jest 11 wrz 2025, 16:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2007, 13:21

POSTY        15
Post Gimnastyka umysłu
Ja coś tam czytam między meczami, a chyba prawidłowa odpowiedź na w/w zadanie to
podróż - jazda - konnica
porządek - skład - pociąg
Poprawcie mnie jak myślę źle!!!

22 cze 2010, 19:39
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Post Gimnastyka umysłu
viewtopic.php?f=21&t=1737&start=1005

1. jazda
2. skład
??

Do Dareckiego: Ćwiczenie czyni mistrza ;) A jak ma być "coś ciekawszego", to po co pytasz?

22 cze 2010, 19:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
podróż - jazda - konnica :brawa:

porządek - skład - pociąg   - nie to autor miał na myśli :lol:

22 cze 2010, 19:43
Znawca

POSTY        220
Post Gimnastyka umysłu
... kolej :blush:

22 cze 2010, 19:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 10:11

POSTY        112
Post Gimnastyka umysłu
alesandra4                    

... kolej :blush:
  - yes, yes, yes :brawa:

22 cze 2010, 19:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2007, 12:34

POSTY        22
Post Gimnastyka umysłu
pewnie wyjdę na kołka  :( ale odrobina brawury nie zaszkodzi :)
, szukam i szukam i nie moge znalezc przepisu z którego wynika, że jak urzędnik s.c. zwolni się z pracy w s.c. i kiedyś tam potem wróci to będzie pracownikiem s.c. a nie urzędnikem.

so, help me, please....

22 cze 2010, 20:47
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Gimnastyka umysłu
pottero                    

pewnie wyjdę na kołka  :( ale odrobina brawury nie zaszkodzi :)
, szukam i szukam i nie moge znalezc przepisu z którego wynika, że jak urzędnik s.c. zwolni się z pracy w s.c. i kiedyś tam potem wróci to będzie pracownikiem s.c. a nie urzędnikem.
so, help me, please....

looknij  w art. 35 ust. 7, chyba że ja to czytam inaczej :D

22 cze 2010, 21:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2007, 12:34

POSTY        22
Post Gimnastyka umysłu
Tzn. ja jak czytam ten art, to mi wychodzi ze jak kogoś wywalą to nie będzie mianowanym (jak się znowu zatrudni) a w innym wypadku ponowne zatrudnienie = od razu mianowanie. a wydaje mi sie ze w testach pojawiło sie takie pytanie i odpowiedz była, że jak się sam zwolni to ponowne zatrudnienie = pracownik s.c.

więc jak to w końcu jest?

22 cze 2010, 21:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2010, 11:06

POSTY        10
Post Gimnastyka umysłu
1] Który kraj ma ten sam odsetek ludzi używających prywatnych i publicznych pojazdów, aby dotrzeć do pracy?
2] W którym kraju jest największa różnica pomiędzy liczbą ludzi w wieku 5?14 lat a 15?24 lat?
3] W przybliżeniu ilu ludzi w kraju B jedzie do pracy motocyklem?
a) 3 mln        b) 5 mln        c) 7 mln        d) 9 mln
4] Jaka jest przybliżona (zaokrąglona) różnica pomiędzy liczbą ludzi dojeżdżających do pracy pojazdami publicznymi i prywatnymi w kraju B?
a) 1 mln        b) 1,5 mln      c) 3mln           d) nie można ustalić[/quote]

Nadir,
Nie mogłem namierzyc odpowiedzi do tego zadania,wiec typuje swoje i prosze o weryfikacje:
w 1 obstawim- C
2-C
3-A
4-B

22 cze 2010, 21:43
Znawca

POSTY        220
Post Gimnastyka umysłu
viewtopic.php?p=60364#p60364
Moje typy:
1.c, 2.c, 3.b, 4.c

22 cze 2010, 22:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2010, 22:49

POSTY        57
Post Gimnastyka umysłu
jaask                    

witam,
mam prośbę - staram sie ogarnąć wszystko do tegorocznego egzaminu i moja największa (jak na razie) słaba strona, to te zadania do których trzeba stworzyć różne dziwne tabelki.
Czy ktoś z Was mógłby przesłać mi na maila (jaask@vp.pl) kilka takich "wzorcowych" zadan z poprawnie rozwiązanymi tabelkami, bym miał szansę zrozumieć, o co w tym chodzi?
będę wdzięczny za pomoc.
pzdr

Poprosiłem TYLKO i kilka przykładowych zadań z rozwiązanymi poprawnie tabelkami, a spotkałem sie z wyjatkowym oburzeniem, że można poszukać na forum... itp itd.
Zaskoczyła mnie ta jakże duża "chęć" pomocy i skłoniła do napisania kilku zdań.
Nie prosiłem o zadne matryce czy pytania testowe, które znajdują sie podobno na forum, o czym nie omieszkała pouczyc mnie alesandra4.
Nie jestem równiez młody i uważający przeszukiwanie forum za marnowanie czasu - czego nie omieszkał wytknąć Badman i alesandra4.
Prosiłem TYLKO o kilka rozwiązanych zadań z tabelkami, bym uchwycił ich mechanizm. I NIC więcej/
Łatwo co niektórzy oceniają innych i łatwo wyciągają wnioski.
A wystarczyłaby niekiedy chwila refleksji, że może ktoś ma na tyle absorbujące zycie zawodowe w połaczeniu z pozazawodowym, iz nie ma możliwości na poświęcenie kilku godzin, by dokładnie przejrzeć wątki na forum.
O zwykłej, ludzkiej chęci pomocy nawet nie wspomne w kontekście tej sytuacji...

Zatem czyniąc zadośćuczynienie tym wszystkim "oburzonym" i ku ich satysfakcji przejrzałem dziś (a raczej wczoraj) watek "postępowanie kwalifikacyjne") - poświęciłem kilka godzin (z przerwami) i kosztem bycia półprzytomnym dzis w pracy znalazłem w małej części to, o co prosiłem, a co niektórych tak bardzo zbulwersowało.
Znalazłem to, co zapewne niektórzy mają na swoich dyskach i mogliby podesłać mi w ciągu kilku minut.
Ale po co pomóc komus bezinteresownie?
Bezinteresowność nie jest dziś w cenie (choć bywaja wyjatki, co zauważyłem przeglądając wątek o postępowaniu kwalifikacyjnym ? proszę więc, by moich słów nie brały do siebie osoby, których stać było na pomoc nawet osobom z zerowym,jak ja, dorobkiem na forum).
Lepiej wyżyć się, skrytykować i mieć z tego niezrozumiałą dla mnie satysfakcję.
A dla tych wszyskich krytykujących moją prośbę polecam lekturę watku "Postpowanie kwalifikacyjne" od okolo 140 strony i dalej - tam wiele osób prosiło o ZNACZNIE szeresze materiały  - czyżby umknęło to Waszej uwadze??? Cóż, straciliście okazję do wyrażenia Waszej chęci ?pomocy?.
Pozdrawiam i przepraszam, że ośmieliłem się poprosić o "głupich" kilka tabelek/

23 cze 2010, 00:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
Post Gimnastyka umysłu
Ciężko mi dzisiaj "chodzą" skarbowcy. Nie moge wkleić cytatu z  zadania o dojeżdżających do pracy, ja mam takie propozycje 1c; 2c; 3c i 4 też c. w trzecim zadaniu wychodzi mi 6,4% więc to najbliżej do 7% dlatego stawiam na c

Mam prośbę do zeszłorocznych mianowanych ;)
Podzielcie sie większą iloscią informacji na temat warunków panujących wokół i na sali egzaminacyjnej. Jedziemy z kolegą na egzamin z Dolnego Śląska. Czy parking jest na tyle blisko, że można w nim zostawić kanapki i picie? Zdązymy w ciągu godzinnej przerwy między egzaminami dojść, czy lepiej gdzieś w szatni? Wiem juz że trzeba się ubrać "na cebulkę" i wodę dadzą "służbową" ;)

23 cze 2010, 07:34
Amator

REJESTRACJA08 sty 2010, 09:39

POSTY        29
Post Gimnastyka umysłu
buster                    

Ciężko mi dzisiaj "chodzą" skarbowcy. Nie moge wkleić cytatu z  zadania o dojeżdżających do pracy, ja mam takie propozycje 1c; 2c; 3c i 4 też c. w trzecim zadaniu wychodzi mi 6,4% więc to najbliżej do 7% dlatego stawiam na c

Ja też stawiam na 4 x c

23 cze 2010, 08:48
Zaawansowany

REJESTRACJA19 sty 2010, 14:17

POSTY        82
Post Gimnastyka umysłu
jeszcze raz dziękuje ASIA78 za pomoc.  :blush:

23 cze 2010, 09:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 793  Następna strona