Ja na jutro wzięłam wolne więc jeszcze trochę poczytam rewelację ostatnich czasów KONSTYTUCJĘ RP - czytałyście ? Polecam, bajka (no trochę szkoda, że nie posłucham )
Nic prostszego! Sama nagraj siebie jak czytasz i później odtwarzaj sobie to w samochodzie, pociągu, autobusie, na plaży...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
18 cze 2010, 05:45
Gimnastyka umysłu
tyle dobrych rad i pozytywnej energii ja niestety cierpię na syndrom samooczyszczania pamięci wkrótce po przeczytaniu ustaw jak czytam - to wszystko jasne i logiczne, a potem pustka:) szczególnie jak czytam Wasze wyczesane pytania, niektóre naprawdę ekskluziw mam nadzieję szczerą, że w stosownym momencie nastąpi odblokowanie i wiedza szerokim strumieniem popłynie . W każdym razie wracając do tematu ja uczę się systematycznie i po niewielkich kawałkach,już od jakiegoś czasu. Na dwa tygodnie przed egzaminem pewnie nawet nie zdążyłabym przeczytać wszystkiego
18 cze 2010, 10:00
Gimnastyka umysłu
ja zaczęłam naukę w maju, od czerwca regularnie, tj. codziennie wieczorem po pracy, przez co jestem już dość mocno zmęczona i niewiele sił pozostaje na inne sprawy. Jeszcze 2 tygodnie i okaże się na ile to wystarczyło.
18 cze 2010, 10:09
Gimnastyka umysłu
Witam wszystkich po długiej nieobecności . Przepraszam wszystkich za zniknięcie (miałam przygotowywać pytania z SC :/), ale sama nie wiem czy mam czytać ustawy, czy przeglądac forum. Jakoś brakuje mi czasu i na jedno i na drugie.
MIałabym ogromną prośbę - czy możecie mi przesłać kilka zadań (tabelki) do rozwiązania, bo ich jakoś najbardziej się boję .
Z góry dziękuję za pomoc.
____________________________________ Domeną wiedzy jest mówić, a przywilejem mądrości - słuchać.
18 cze 2010, 10:19
Gimnastyka umysłu
ciekawe...wszyscy się tak uczą czy odpoczywają po długim tygodniu?
miłego weekendu
18 cze 2010, 22:19
Gimnastyka umysłu
Witajcie! Załączam odpowiedzi do finansów i dyscypliny
Czy was też dopada kryzys formy przed egzaminem? Ja w ramach terapii poprawy nastroju zrobiłam coś pysznego i właśnie zajadam! dla chętnych przepis w załączniku, bardzo łatwy i pyszny, polecam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
19 cze 2010, 11:40
Gimnastyka umysłu
Dzięki Robaczku
Tiramisu z pewnością wyszło pyszne. Smacznego Mnie też coś ciągnie do słodkiego. I nie wiem czy nie rzucę finansów na rzecz upieczenia czegoś pysznego
19 cze 2010, 11:56
Gimnastyka umysłu
Czy ktoś mnie może oświecić od którego roku KSAP przeprowadza postępowanie kwalifikacyjne?
19 cze 2010, 12:19
Gimnastyka umysłu
robaczek1
Witajcie! Czy was też dopada kryzys formy przed egzaminem? Ja w ramach terapii poprawy nastroju zrobiłam coś pysznego i właśnie zajadam! dla chętnych przepis w załączniku, bardzo łatwy i pyszny, polecam
Normalne zjawisko. A wiesz jakie odprężenie przyjdzie po odczytaniu swojego nazwiska na liście wyników egzaminu?! W tym roku musi jeszcze ono być pomiędzy poz. 0001, a poz. 1000....
Zima123
Czy ktoś mnie może oświecić od którego roku KSAP przeprowadza postępowanie kwalifikacyjne?
Od 2007 roku.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 cze 2010, 12:31
Gimnastyka umysłu
Jestem w toku ponownej lektury ustawy o SC, więc kontrolne pytanko na "rozruszanie" Forum
Wskaż prawdziwe twierdzenie. Wyższa Komisja Dyscyplinarna: a) powoływana jest przez Szefa Służby Cywilnej b) w składzie uczestniczy 10 urzędników SC i 5 członków personelu dyplomatycznego c) ma zapewnioną obsługę prac przez Kancelarię PRM d) jest organem w postępowaniu dyscyplinarnym dotyczącym wyłącznie członków Korpusu SC zatrudnionych na wysokich stanowiskach państwowych.
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
19 cze 2010, 13:34
Gimnastyka umysłu
stawiam na c
i pytanko ode mnie:
podstawą opodatkowania w podatku dochodowym jest: 1. wyłącznie dochód 2. wyłącznie przychód 3. dochód, przychód lub podstawa nie jest ustalana
19 cze 2010, 13:47
Gimnastyka umysłu
Czy was też dopada kryzys formy przed egzaminem? Ja w ramach terapii poprawy nastroju zrobiłam coś pysznego i właśnie zajadam! dla chętnych przepis w załączniku, bardzo łatwy i pyszny, polecam
zrobiłam - może nie takie pyszne jak tiramisu - ciasteczka biszkoptowe. Dzięki robaczku od razu poprawił mi się humor.
19 cze 2010, 13:57
Gimnastyka umysłu
madzianna1
stawiam na c
i pytanko ode mnie:
podstawą opodatkowania w podatku dochodowym jest: 1. wyłącznie dochód 2. wyłącznie przychód 3. dochód, przychód lub podstawa nie jest ustalana
Madzianno, nie zapominaj, że to Forum "Skarbowców"... część może się poczuć urażona, ale ponieważ ja nie jestem Skarbowcem, więc strzelam.... yyyyyyyyyyy........ 1?
madzianna1
zrobiłam - może nie takie pyszne jak tiramisu - ciasteczka biszkoptowe. Dzięki robaczku od razu poprawił mi się humor.
Doskonale! SMACZNEGO
19 cze 2010, 13:58
Gimnastyka umysłu
Ja do skarbowców też nie należę na szczęście odpowiedź miałam podaną "na tacy", bo też miałabym problem.