Teraz jest 04 wrz 2025, 13:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Podwyżka w US? 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:23

POSTY        8
Post Podwyżka w US?
Witam. Czy ktoś słyszł cokolwiek na temat podwyżek w us? Do naszego urzędu dotarła taka plotka. Nie bardzo chce się w to wierzyć! Może ktoś coś słyszał co ma sens. ;)

12 cze 2010, 20:59
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Podwyżka w US?
Nic takiego nie słyszałem. Ale myślę, że jak NUS zwolni połowę pracowników to ma szansę przeznaczyć 1/4 zaoszczędzonej kwoty na podwyżki dla pozostałych pracowników (pracujących za 4 - bo za 2-3 już pracują)... ile wygospodaruje dla siebie to nie wiem - ale na pewno zostanie za to doceniony przy nagrodach.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

12 cze 2010, 21:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Post Podwyżka w US?
Magda1972 - niczym się nie martw, nie trap i nie frasuj. Nie tyko Tobie upały dają sie we znaki...
Ja też znoszę je fatalnie :(

13 cze 2010, 05:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 11:45

POSTY        64
Post Podwyżka w US?
w wzw. z powodzią,gradobiciem,afganistanem,dziurką budżetową, returnem kryzysu II, a może już III, suszą w lipcu,pożarami w sierpniu,klęską urodzaju grzybów we wrześniu..... ja tam jestem ostrożna co do podwyżek,podsadzek,wzrostek...[etc] :blush:

13 cze 2010, 12:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 07:23

POSTY        8
Post Podwyżka w US?
Raczej podwyżek w us nie przyznają naczelnicy tylko idą one z góry. Upały mi też nie dokuczają. Liczyłam na odpowiedź od kogoś mającego jakieś informacje. Zauważyłam, że większość osób na formu lubi wylewać swój jad i w tym przypadku to też ma miejsce. GRATULUJĘ :brawa:

13 cze 2010, 17:14
Specjalista

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Podwyżka w US?
magda1972                    

Raczej podwyżek w us nie przyznają naczelnicy tylko idą one z góry. Upały mi też nie dokuczają. Liczyłam na odpowiedź od kogoś mającego jakieś informacje. Zauważyłam, że większość osób na formu lubi wylewać swój jad i w tym przypadku to też ma miejsce. GRATULUJĘ :brawa:

Magda, nie irytuj się :)  Po postu ludziska w skarbówce, zwłaszcza na szeregowych stanowiskach mają  tak rzadko do czynienia z prawdziwą podwyżką z wyjątkiem wzrostu wynagrodzenia o wskaźnik inflacji, a jeszcze biorąc pod uwagę obecne potrzeby rządu, między innymi dla powodzian,  zareagowali na Twoje pytanie śmiechem.  Więcej luzu, dziewczyno :D  A brak odzewu oznacza, że chyba nikt  o podwyżkach jednak nie słyszał i tu się z Tobą łączę w bólu :lol:

13 cze 2010, 17:49
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Podwyżka w US?
Adaneta                    

magda1972                    

Liczyłam na odpowiedź od kogoś mającego jakieś informacje. Zauważyłam, że większość osób na formu lubi wylewać swój jad i w tym przypadku to też ma miejsce. GRATULUJĘ :brawa:

Magda, nie irytuj się :)  Po postu ludziska w skarbówce, zwłaszcza na szeregowych stanowiskach mają  tak rzadko do czynienia z prawdziwą podwyżką
zareagowali na Twoje pytanie śmiechem.  
Więcej luzu, dziewczyno :D
i tu się z Tobą łączę w bólu :lol:

Magda, bo Ty pomyliłaś topiki.
To trzeba było napisac w "Pośmiejmy sie"  :zeby:

Ewentualnie w "Rząd PO 2007 - zobowiązania i ich realizacja"
Przypomnę
Z programu PO :
1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty

PS
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
wczoraj p.o. prezydenta kandydat na prezydenta zweryfikował na
7a. Szybko opuścimy nasze członkostwo w NATO  :lol:

13 cze 2010, 18:43
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Podwyżka w US?
Nawet jeśli będzie jakaś podwyżka, to tak niska, że aż śmieszna

13 cze 2010, 21:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2007, 11:35

POSTY        27
Post Podwyżka w US?
...taak, u nas już wypłacili po 200 zł na łeb...

14 cze 2010, 07:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Post Podwyżka w US?
ponurygrabaz                    

...taak, u nas już wypłacili po 200 zł na łeb...

Człeku skąd ty jesteś? Z tego świata??? Nie rób jaj!!!!!! bo dajesz innym złudną nadzieję.... :nonono:

14 cze 2010, 08:14
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Podwyżka w US?
magda1972                    

Raczej podwyżek w us nie przyznają naczelnicy tylko idą one z góry. Upały mi też nie dokuczają. ...

Nie idą. A jak idą to pod rozwagę NUS'a. Ale i tak nie idą.
A jak Ci nie dokuczają upały to masz rewelacyjne warunki pracy i podwyżka Ci nie potrzebna!  ;)
No chyba, że dzisiaj - wreszcie chłodniej...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

14 cze 2010, 08:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 06:56

POSTY        11
Post Podwyżka w US?
Podwyżki w US może dawać tylko NUS.
Z tego co wiem wiele US dostało w planach finansowych na wynagrodzenia kwotę wyższą niż wynikała z mnożników na 31.12.2009 r.
Wiele NUS już dało podwyżki nawet od 1 stycznia 2010 r.
Kwoty, które są niewykorzystane zwiększają pulę oszczędności.
N w moim urzędzie dodzedł do wniosku, że korzystniej będzie jeśli podwyższy mnożniki. Tak jak powiedział tak zrobił i od 1 czerwca będzie trochę więcej.Podwyżkę dostaną wszyscy jednak nie po równo ale osoby, które miały wśród swojej grupy stanowisk najmniej otrzymają wiecej. Nie będą to oszałamiające kwoty ale cieszą każde pieniądze.

14 cze 2010, 08:47
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 14:30

POSTY        2
Post Podwyżka w US?
Mały US w woj. mazowieckim . U nas jeszcze nie było wzrostu wynagrodzeń o wskaźnik inflacji, który też nie wiem ile miał być (każdy mówi coś innego) .

14 cze 2010, 09:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 19:16

POSTY        21
Post Podwyżka w US?
Duży US wlkp u nas cisza na ten temat, inflacji powiedzieli że w tym roku nie będzie  :(  ale rodzi się nadzieja w tej sytuacji a ona jak wiemy umiera ostatnia

14 cze 2010, 09:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona