Czy może ktoś mi wytłumaczyć, o co chodzi z tymi konsultacjami, do których nie mam dostępu?
07 cze 2010, 19:39
Konsultacje
Adaneto, to są takie tajne narady. Neither for all eyes nor ears.
PS Jak zostaniesz Adminem, to będziesz miała dostęp...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 cze 2010, 20:20
Konsultacje
Nadir
Wiem, wiem, curiosity killed the cat, ale kobiety tak mają, a potencjalni urzędnicy skarbowi podwójnie, terribly sorry
07 cze 2010, 20:25
Konsultacje
Nadir
Przewidujecie jakiś casting w najbliższej przyszłości?
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
07 cze 2010, 20:31
Uwagi do forum
care31
Łubudubu...
Gdyby jeszcze tak nowowyświęcony admin powalczył trochę z "dziećmi trzech klawiszy". Mam na myśli Ctrl-C i Ctrl-V. Co niektórzy myślą, że to forum to backup np. Frondy, Naszego Dziennika itp. Może wystarczyłoby tylko wyrazić własną opinię na poruszony temat i ew. podeprzeć ją linkiem lub krótkim cytatem? No, ale jak ktoś nie potrafi wyartykułować własnego zdania, to Ctrl-C Ctrl-V jest jak znalazł.
Czy chodzi Ci o to, żeby wypowiedzi własne forumowiczów były na forum, a obszerne cytaty w części "ARTYKUŁY"?
____________________________________ "verba volant scripta manent"
07 cze 2010, 20:35
Uwagi do forum
jorge
care31
Gdyby jeszcze tak nowowyświęcony admin powalczył trochę z "dziećmi trzech klawiszy". Mam na myśli Ctrl-C i Ctrl-V.
Czy chodzi Ci o to, żeby wypowiedzi własne forumowiczów były na forum, a obszerne cytaty w części "ARTYKUŁY"?
Care31 (aktualny nick...) nie chodzi o merytoryczną dyskusję, tylko o jątrzenie i prowokowanie. Na "swoim" forum ma poblokowane tematy i nie może sobie podyskutować, to chciałby tutaj. Nie pojmuję tylko co mu przeszkadza odnosić się do tekstu skopiowanego z jakiegoś źródła? Skoro ktoś go kopiuje (sam tak czasami robię, z tym, że zawsze staram się dodać swoje "3 grosze") to znaczy, że identyfikuje się z tym tekstem. Nie widzę w tym nic nagannego. Nie każdy ma talent na miarę Ziemkiewicza, Wildsteina czy Migalskiego
Poza tym kto chciałby dzisiaj w dobie internetu (i miałby na to czas!) siedzieć, wymyślać i pisać swoje komentarze do tego co się dzieje w świecie? Skoro są "piękne teksty" gotowe pod ręką!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 cze 2010, 20:53
Uwagi do forum
Nadir
Care31 (aktualny nick...) nie chodzi o merytoryczną dyskusję, tylko o jątrzenie i prowokowanie. Na "swoim" forum ma poblokowane tematy i nie może sobie podyskutować, to chciałby tutaj. Nie pojmuję tylko co mu przeszkadza odnosić się do tekstu skopiowanego z jakiegoś źródła? Skoro ktoś go kopiuje (sam tak czasami robię i dodaję swoje "3 grosze") to znaczy, ze identyfikuję się z tym tekstem. Nie widzę w tym nic nagannego. Nie każdy ma talent na miarę Ziemkiewicza, Wildsteina czy Migalskiego?
Widać to "swoje" forum jest tylko częściowo "swoje" A tak ad rem to też wolę gdy cytat jest oznaczony jako cytat, bo nie wiem czy zamieszczający wypowiedź forumowicz XXX to Ziemkiewicz czy tylko cytuje "klasyka".
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Dlaczego nie można przeglądać "profili" innych użytkowników forum ? Kiedyś ta funkcja chyba była dostępna. Czy teraz wszyscy ją mają zablokowaną, czy tylko ja ?
Dlaczego nie można przeglądać "profili" innych użytkowników forum ? Kiedyś ta funkcja chyba była dostępna. Czy teraz wszyscy ją mają zablokowaną, czy tylko ja ?
Potwierdzam blokadę.
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
08 cze 2010, 11:54
Uwagi do forum
A ja grzecznie pytam co z obietnicą cofnięcia mi ostrzeżenia?..
Badman
care31
Dobrze. PS. Daruj sobie osobiste wycieczki. ___________________________________________________ Dodałem ostrzeżenie Badmanowi. Cofnę jeśli Cię przeprosi, a Ty przeprosiny przyjmiesz. Nadir.
Hmmmm... Wybaczam i proszę o wybaczenie...
Nie chciałem Cię obrazić personalnie a raczej dobitnie pokazać że ze zdania "Ty nie byłbyś tak nierozsądny jak śp. Kapitan Protasiuk" wypływa logiczny wniosek: śp. Kapitan Protasiuk nie był tak rozsądny jak Ty. A skoro dla Ciebie nie wypływał....
Wracając do meritum "dlaczego ś.p. kapitan/major Protasiuk rozpoczął podejście do lądowania"? Odpowiem pytaniem: dlaczego pilot tego indyjskiego samolotu (albo parę dni wcześniej chyba libijskiego) podchodził do lądowania?
Wracam po prawie 2 tygodniach na forum a ono nadal wisi
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
08 cze 2010, 14:34
Uwagi do forum
Wydaje mi się, że wszyscy zapominacie, że to forum skarbowców... W związku z tym, jeśli chcesz wiedzieć "dlaczego" coś się dzieje, dlaczego coś się robi tak a nie inaczej - odwołać się od decyzji, względnie wystąpić o interpretacje regulaminu... Pamiętaj zapytać min 2 administratorów - pewnie dostaniesz dwie sprzeczne odpowiedzi
08 cze 2010, 14:37
Uwagi do forum
mozeanglia
(...) Pamiętaj zapytać min 2 administratorów - pewnie dostaniesz dwie sprzeczne odpowiedzi
I na dodatek obie nieprawdziwe Jak Białoruś, to Białoruś...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
08 cze 2010, 16:40
nie można stwarzać precedensu
Badman
A ja grzecznie pytam co z obietnicą cofnięcia mi ostrzeżenia?.. Wracam po prawie 2 tygodniach na forum a ono nadal wisi
Grzecznie odpowiadam: wyszedłem trochę przed szereg... Miałem taki zamiar, ale zostałem przegłosowany. Jak Białoruś, to Białoruś Care31 napisał, że przyjmuje przeprosiny i nie ma nic przeciwko cofnięciu Ci ostrzeżenia. Ale chodzi o to, że nie można stwarzać precedensu, by użytkownicy decydowali czy komuś cofnąć ostrzeżenie czy nie. Poza tym: ostrzeżenie po 3 miesiącach wygasa, więc jeszcze tylko do końca wakacji... A ponadto: to przecież nie boli. Spytaj katkow75
08 cze 2010, 17:23
Uwagi do forum
Tak to jest z obietnicami...100 milionów, 3 mln mieszkań, Irlandia, cofnięcie ostrzeżenia... i zawsze "coś" staje dziwnie na przeszkodzie
Ale chodzi o to, że nie można stwarzać precedensu
Przecież w Polsce nie obowiązuje instytucje precedensu