Prof. Danuta Hübner jest przewodniczącą Komisji ds. Rozwoju Regionalneg REGI -oficjalna strona Danuty Hubner
31 maja 2010, 22:36
Gimnastyka umysłu
Komisje stałe AFET Sprawy Zagraniczne DROI Prawa Człowieka - Grzyb A. SEDE Bezpieczeństwo i Obrona - Lisek K. DEVE Rozwój INTA Handel Międzynarodowy - Zalewski P. BUDG Budżet CONT Kontrola Budżetowa - Liberadzki ECON Sprawy Gospodarcze i Monetarne EMPL Zatrudnienie i Sprawy Socjalne ENVI Ochrona Środowiska Naturalnego, Zdrowie Publiczne i Bezpieczeństwo Żywności - Sonik B. ITRE Przemysł, Badania Naukowe i Energia IMCO Rynek Wewnętrzny i Ochrona Konsumentów TRAN Transport i Turystyka REGI Rozwój Regionalny -Hubner D. AGRI Rolnictwo i Rozwój Wsi - Wojciechowski PECH Rybołówstwo CULT Kultura i Edukacja JURI Prawo LIBE Wolności Obywatelskie, Sprawiedliwość i Sprawy Wewnętrzne AFCO Sprawy Konstytucyjne - Trzaskowski R. FEMM Prawa Kobiet i Równouprawnienie PETI Petycje Komisje specjalne CRIS Kryzys Finansowy, Gospodarczy i Społeczny
Komisje parlamentarne : Rozwój Regionalny - HÜBNER, Danuta Maria Przewodnicząca[/quote]
mamy 7 vice i 1 przewodniczącego w komisjach
31 maja 2010, 22:40
Gimnastyka umysłu
katkow75
Pan Abacki stwierdza,że Pan Babacki kłamie. Pan Babacki stwierdza,że Pan Cabacki kłamie. Pan Cabacki stwierdza,że Pan Abacki kłamie i Pan Babacki też kłamie. Który z Panów kłamie, który mówi prawdę?
Dobre! Babacki mówi prawdę Abacki i Cabacki kłamią
tip nr 2: lustro
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
KE zwróciła się do Państw członkowskich o przyspieszenie prac nad wdrożeniem systemu, instalowanego w samochodach, który w razie wypadku kontaktuje się ze służbami ratowniczymi. Nazwa tego systemu to: 1.help- call 2. emergency call 3. hepl signal (HS) 4. e- call
Gazociąg, który będzie przechodził przez 5 krajów tranzytowych i będzie służył do importu gazu z okolic Morza Kaspijskiego nosi nazwę: (podpisanie porozumienia międzyrządowego, VII 2009) 1. Skandles 2.Nord Strem 3.Nabucco 4. Galsi
Dobra już Was nie męczę :) Powinniśmy słuchajcie jakiś konkurs rozpisać. Kto trafi z pytaniem albo pojęciem, które powtórzy się na egzaminie dostaje....i tu czekamy na propozycje :)
31 maja 2010, 23:04
Gimnastyka umysłu
Mamy dwie szklanki:jedną z wodą,drugą z mlekiem. Stołową łyżkę mleka przelewamy do szklanki z wodą i starannie mieszamy.Teraz stołową łyżkę tej mieszanki przelewamy do szklanki z mlekiem. Czego jest więcej:wody w mleku czy mleka w wodzie?
Miłego poranka
01 cze 2010, 05:37
Gimnastyka umysłu
robaczek1
buster
odnośnie zagadek logicznych Nadira- mam inne propozycje rozwiązań niz Robaczek.
Poprosimy o rozwiązanie drogi Nadirze
Rozwiązania podam za kilka dni. Przy okazji przepraszam, że nie podaję odpowiedzi na maile i PW w tym zakresie. Odpowiem na forum. Najprzyjemniejsze to nie osiągnąć cel, ale dążyć do niego...
Uzupełnij:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 cze 2010, 06:03
Gimnastyka umysłu
4
01 cze 2010, 06:27
Gimnastyka umysłu
katkow75
Mamy dwie szklanki:jedną z wodą,drugą z mlekiem. Stołową łyżkę mleka przelewamy do szklanki z wodą i starannie mieszamy.Teraz stołową łyżkę tej mieszanki przelewamy do szklanki z mlekiem. Czego jest więcej:wody w mleku czy mleka w wodzie?
Miłego poranka
wody w mleku
01 cze 2010, 08:45
Gimnastyka umysłu
A moim zdaniem mleka w wodzie...
01 cze 2010, 08:56
Gimnastyka umysłu
Odp: EURONEST i chyba nabucco.
Gdzie mogę znaleźć informacje o partnerstwie wschodnim?
01 cze 2010, 10:50
Gimnastyka umysłu
zadanie Nadira - 4, stawiam na mleko w wodzie
01 cze 2010, 12:49
paroles, paroles, paroles...
nadir
Kelvin ma się do Newtona tak jak temperatura do: a) energii b) mocy c) ciepła d) siły
Nepal ma się do Węgier tak jak Gurkowie do: a) fizylierów b) kozaków c) szaserów d) huzarów e) najemników
Wstrząs ma się do wybuchu tak jak uraz do: a) histerii b) obsesji c) neurozy d) paroksyzmu
Drzewo ma się do liści jak człowiek do: a) ręce b) skóra c) płuca d) krew
Alumn ma się do księdza tak jak elew do: a) żołnierza b) seminarzysty c) oficera d) kadeta
Moralność ma się do dobra tak jak wiedza do: a) wartości b) pracy c) prawdy d) wiary
Taniec ma się do Terspsychory tak jak Tragedia do a) Kaliope b) Melpomeny c) Klio d) Erato
Akacja ma się tak do miodu jak bezpieczeństwo do: a) zagrożenie b) drzewo c) pas d) truteń
Niebo ma się do zbawienia jak koszary do: a) zabudowań b) poboru c) kosynierów d) piekła d) czołgu
Miły ma się do czarującego tak jak dystyngowany do: a) kosmopolitycznego b) rozwiniętego nad wiek c) kulturalnego d) szykownego e) wytwornego
Salonka ma się do kubka tak jak beczka do: a) półmiska b) kielicha c) naparstka d) szklanki
Które słowo ma to samo znaczenie? TEZA a) stwierdzenie b) argument c) dowód d) przypuszczenie
Które słowo ma to samo znaczenie? ULEGŁY a) chętny b) spolegliwy c) ustępliwy d) skłonny
7.Który z pięciu elementów najbardziej nie pasuje do pozostałych czterech? niedźwiedź / wąż / krowa / pies / tygrys A / Z / F / N / E dotknąć / smakować / słuchać / jeść / widzieć
Które słowo nie pasuje do pozostałych? a) trąbka b) flet c) gitara d) saksofon
Które słowo nie pasuje do pozostałych? a) parkiet b) linoleum c) dywan d) smoła
Które słowo nie pasuje do pozostałych? a) wartościować b) oszacować c) dewaluować d) oceniać
Które słowo nie pasuje do pozostałych? a) krewetka b) flądra c) meduza d) ostryga
Niech mi to ktoś sprawdzi, bo słaba jestem straszliwie w takie gierki słowne. Robaczek, ja dalej nie kumam. Tam wszystko jest lustrzanym odbiciem
Na stronie KE znalazłam kiedyś "Sprawozdanie ogólne dotyczące działalności Unii Europejskiej 2009" nie mam linka niestety,ale po tytule znajdziecie. Moim zdaniem warte przeczytania, duuuuużo ciekawostek. Tam też jest o tym partnerstwie wschodnim, Nabucco itp. Praktycznie wszystkie moje pytanka na bazie tego sprawozdania, i można pytać, pytać i pytać...
A co do mleka i wody, to kombinujcie dalej
Ostatnio edytowano 01 cze 2010, 18:43 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
dwa posty złączyłem w jeden
01 cze 2010, 15:26
Gimnastyka umysłu
Myślę, że proporcja jest taka sama ponieważ ilość mleka i wody jest taka pozdr
01 cze 2010, 16:42
Gimnastyka umysłu
Mecz Rogera zawieszony więc wracam do Finansów...a Wy co studiujecie?Jestem troszkę przerażona tempem mojej nauki, bo przejrzałam Forum mniej więcej rok wstecz i wszyscy już byli na ten moment obkuci na maksa...ujujuj...
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.