Limit na ten rok już dawno jest ogłoszony i wynosi 1000! a dane o ilości chętnych - z KSAP
26 maja 2010, 19:21
Postępowanie kwalifikacyjne
W zeszłym roku limit wynosił 1000 mianowań, a zdawało nas trochę ponad 1000 osób, więc teoretycznie wystarczyło zdać. w trakcie oczekiwania na wyniki zmieniono limit o połowę. Ciekawe o ile zmienią w tym roku. Nie wierzę,że mianowanie uzyska aż tyle osób bo to są ogromne koszty. A mamy kryzys i powódź. Czas pokaże.
Te informacje z KSAP to telefonicznie czy osobiście uzyskano? Dziwne, bo KSAP nie udziela informacji w tym zakresie do czasu rozpoczęcia egzaminu.
26 maja 2010, 19:29
_Joanna_
W zeszłym roku limit wynosił 1000 mianowań, a zdawało nas trochę ponad 1000 osób, więc teoretycznie wystarczyło zdać. w trakcie oczekiwania na wyniki zmieniono limit o połowę.
Dokładniej, to przed egzaminem limit był (zgodnie z planem) 1500, a po egzaminie, kiedy już było wiadomo, że z 1059 osób zdało 539, limit obniżono do 1000 osób. Aby uwolnić zamrożone środki w budżecie. I tak już zostało i na ten rok... Choć z pewnością doskonale wiedzieli, że po "odmrożeniu" russkowo jazyka zdających będzie kilka razy więcej niż w poprzednim roku.
miszmasz
Ja też jestem za usunięciem tych "próśb" i niepisaniem tutaj nowych. Mimo, że pomoc Nadira jest nieoceniona i będziemy mu wszyscy zawsze bardzo wdzięczni (niezależnie od wyniku egzaminu ) to trochę tu tego za dużo i ciężko jest znaleźć coś ciekawego, bo za dużo czasu się traci na przerzucanie kolejnych stron z "prośbami". Nie wiem tylko czy to nie za dużo roboty z tym usuwaniem postów...
Wszystko wzięło się z tego, że ogłaszając akcję zgłaszania próśb poprzez PW nie wiedziałem, że nie wszyscy mają taką możliwość. Okazało się, że nowo rejestrowane osoby nie mają z automatu przyznanego dostępu do PW. A właśnie większość takich osób zgłaszała się. Nie chciałem też "piratować" na forum publicznym... Gdybym przewidział skalę zgłoszeń, podałbym swój adres mailowy... Ponieważ topik został opanowany przez zgłoszenia, więc dlatego na czyjąś sugestię utworzyłem topik "Gimnastyka umysłu" przeznaczony wyłącznie do testów. Roboty z tym usuwaniem postów pewnie byłoby teraz sporo, ale jak napisałem wyżej: do ćwiczeń mamy inny topik. A ten pozostał jako "ogłoszeniowo-informacyjny".
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
26 maja 2010, 19:45
beatka82
Hej, co do liczby zgłoszeń... to na 18 maja w KSAP było przyjętych ponad 4500 zgłoszeń...
Beatka82, a te 4500 to jest liczba osób, które dopiero założyły konto na stronach KSAP-u, czy osób które już wysłały zgłoszenie i jednocześnie uiściły opłatę za egzamin?
26 maja 2010, 21:34
inf. o liczbie zgłoszeń które wpłynęły, została podana tel. przez KSAP dla mojej koleżanki
27 maja 2010, 08:19
To 3 lipca będzie wesoło i liczebnie. A gdzie oni nas pomieszczą w tej hali?
27 maja 2010, 08:36
jeśli będzie za dużo osób na jedną salę, wtedy egzamin odbędzie się w Warszawie i w Poznaniu... więc nie trzeba patrzeć na liczbę chętnych tylko jak najlepiej napisać ten egzamin
27 maja 2010, 08:40
Słuchajcie Właśnie jestem po rozmowie z Panią (przemiłą zresztą) z KSAP, która poinformowała mnie, że na dzień dzisiejszy jest ok. 1000 zgłoszeń... spodziewają się max. 1500 zgłoszń do końca maja (chyba nawet tyle nie będzie - tak powiedziała) Zdziwiłam się tą ilością 4500 zgłoszeń i postanowiłam to sprawdzić osobiście. Pozdrawiam wszystkich tegorocznych
27 maja 2010, 10:29
Ja też pozdrawiam. I do nauki.
Jeden z moich kolegów podobno składał dziś aplikację i ma informację, że jest około 1600 kandydatów.
27 maja 2010, 11:13
Hmmm.."papierowych" zgłoszeń jest ok. 1000 sztuk. Pani z KSAP powiedziała: "prawie dokładnie 1000 sztuk". Dojdą jeszcze te, które są na razie tylko elektronicznie zgłoszone..ale to nie będzie nawet 1500 szt. - tak powiedziała mi Pani, która te zgłoszenia przyjmuje Dodam, że głośno roześmiała się po inf. o 4500 chętnych Poprosiła o zdementowanie tych rewelacji W 2007 roku ponoć język rosyjski był na poziomie B1 a teraz jest wymagany B2, dlatego chętnych z rosyjskim wcale nie ma aż tylu Jedno jest pewne..max. 1500 chętnych i się nie martwcie
27 maja 2010, 12:46
konsternacja
Hmmm.."papierowych" zgłoszeń jest ok. 1000 sztuk. Pani z KSAP powiedziała: "prawie dokładnie 1000 sztuk". Dojdą jeszcze te, które są na razie tylko elektronicznie zgłoszone..ale to nie będzie nawet 1500 szt. - tak powiedziała mi Pani, która te zgłoszenia przyjmuje Dodam, że głośno roześmiała się po inf. o 4500 chętnych Poprosiła o zdementowanie tych rewelacji W 2007 roku ponoć język rosyjski był na poziomie B1 a teraz jest wymagany B2, dlatego chętnych z rosyjskim wcale nie ma aż tylu Jedno jest pewne..max. 1500 chętnych i się nie martwcie
Ja dzisiaj rozmawiałam z Pania z KSAP-u i mnie również poinformowała, że 1000 złoszeń ma już w wersji papierowej, ale z pewnościa będzie jeszcze drugi tysiąc. Ponoć każdego dnia wpływa do nich 200 papierowych zgłoszeń. Wydaje mi się, że może być przeszło 2tys osób w porywach do 3tyś. Ci którzy mieli B1 z rosyjskiego juz dawno zrobili sobie B2....także nie pozostaje nic innego jak mocno zakuwać
27 maja 2010, 12:56
Hmmm no i się upierają na 3 tys. KSAP wie ile osób zarejestrowało się elektronicznie..nawet nie 1500 kandydatów wygenerował system..więc nie sądzę, że w kilka dosłownie dni będzie to kolejne 1500 ale może się mylę.. Niech tylko do końca m-ca dotrą papierowe zgłoszenia tych 500 kandydatów Pozdrawiam serdecznie
27 maja 2010, 13:08
konsternacja
B1 pozwalał zdawać w 2004 i 2005 potem w 2006 potrzebny był juz B2. W latach 2007 - 2009 rosyjski był beee.
27 maja 2010, 13:12
Oczywiście nie chodzi o 2007 rok..serdecznie przepraszam ..napisałam "ponoć", bo tak mówili w moim urzędzie.. To nie było zweryfikowane Przepraszam za oczywistą omyłkę :)