Nie siej defetyzmu

W to, że same materiały (cudowne) od NADIRA pomogą, żaden "nieszczęśnik" oczywiście nie wierzy. One są tylko pomocą do wyćwiczenia umiejętności rozwiązywania testów. Ja natomiast staram się pomagać jak, kiedy i ile mogę.
Przy okazji uspokajam kolejny raz podłamane osoby mające problemy z ich rozwiązywaniem:
na egzaminie nie będzie takich skomplikowanych zadań.To są testy nie dla początkujących, a dla osób, które chcą podwyższyć swoje IQ. Nie mam zestawu takich testów typowo "dla początkujących". Prostsze zadania (tablice Ravena czy typu "a ma się do b jak c do d") są pojedynczo podrzucane na forum.
Ale kto te zadania Butler-Pirie rozpracuje, dla tego testy na egzaminie będą jak bułka z masłem. Tabelki są tabelkami. Bywają tylko prostsze i bardziej złożone.
Na egzaminie mogą być takie jak poprzednio, czyli takie które są na tym forum. Mogą też w tym roku jakieś inne. Jak choćby te "Prace pisemne" z lat 200-2004, które wrzuciłem w "Gimnastyka umysłu"
Zauważ, że chyba dla każdego kto podejmuje pierwszą próbę test umiejętności, to "czarna magia". Nie wie zupełnie czego się po nim spodziewać i czego się uczyć. Wiem po sobie.
Do testu wiedzy nie trzeba żadnych ćwiczeń: wystarczy czytać teksty ustaw. Czytać i jeszcze raz czytać. Ale testów umiejętności nie da się wykuć na pamięć. Trzeba ćwiczyć.
A Ty co byś proponował?

Jeszcze cały czerwiec pozostał, więc jak masz jakieś propozycje, to dawaj śmiało. Jeszcze jest na to czas czas. Jak mówią "na naukę nigdy nie jest za późno", czyli: na naukę jest zawsze czas