Teraz jest 06 wrz 2025, 17:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
"Wojna domowa" w US Wałbrzych? 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post "Wojna domowa" w US Wałbrzych?
czemu docinki? Ja to odczytałem jako komplement w stosunku do tej Pani. Bynajmniej ja, czytając "obfite kształty" zrozumiałem, że chodziło o klatkę piersiową... :) Wnioski takie wyciągnąłem na podstawie dowodu w postaci dokumentacji fotograficznej  :czytaj:

19 maja 2010, 11:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 08:04

POSTY        20
Trochę się pogubiłam. Czy joana35 (ta z warunkami od supersapera) to ta sama osoba co pani  Małgosia (która nie ma swojej foci w kadrze kierowniczej)?
Panie Naczelniku US Wałbrzych :excl: Proszę zaktualizować focie kadry kierowniczej na oficjalnej stronie US :excl:  Przecież tak sie nie da pracować :zly1:  My musimy to wiedzieć :D

19 maja 2010, 12:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2007, 11:17

POSTY        94

LOKALIZACJAPyrlandia
Ten temat to kompletne dno, a poziom frustracji sięga zenitu. Forum w tym nie pomoże.

19 maja 2010, 13:41
Amator

REJESTRACJA04 cze 2009, 13:18

POSTY        18
Czemu dno ???
Fajny temat  :wysmiewacz:

Ciekawe tylko, czy ta Pani już jest oficjalnie zastępcą (ma papier), czy tylko na razie się o tym mówi ?
Bo jeśli jest już formalnie zastępcą, to Naczelnik powinien szybko zaktualizować BIP na swojej stronie.
Bo inaczej może zostać posądzony o ukrywanie informacji publicznej.

A proszę zwrócić uwagę, że kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku (art.23 ustawy o dostępie do informacji publicznej).

19 maja 2010, 16:37
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 18:27

POSTY        2
W którym urzędzie NUS zajmuje się merytorycznym załatwieniem spraw?
Z mojego doświadczenia wynika, że już parę lat po awansie mają oni raczej mgliste pojecie o podatkach, więc nie ma znaczenia, że zastępcą NUS-a została sekretarka, z już teraz marną wiedzą na temat podatków.
Dowodem są wyniki testów starych NUS-ów z niedawnych konkursów. Tylko nieliczni je zdali.
Awansowanie na zastępcę któregoś kierownika mogło znacząco zaniżyć poziom merytorycznych rozstrzygnięć urzędu, więc decyzja jest całkowicie uzasadniona, pod warunkiem, że nie będzie udawała, że coś wie.

19 maja 2010, 17:21
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2010, 22:50

POSTY        1
Carolinka                    

A czy ktoś słyszał w Polsce o takim przypadku :
Na Zastępcę Naczelnika w Urzędzie Skarbowym w Wałbrzychu powołano sekretarkę !!!! ...... z tegoż Urzędu.
<_<

Chciałabym zwrócić uwagę na ostatnie awanse na z-ców naczelnika w ościennych us. W Świdnicy kierownik, w Dzierżoniowie kierownik w IS we Wrocławiu na wicedyrektora naczelnik wydziału. To świadczy, że może być normalnie, tylko nie w Wałbrzychu . Sekretarka na naczelnika to wstyd !!! Ta dziewczyna nigdy nie prowadziła postępowań, czynności sprawdzających, kontroli, nie kierowała zespołem ani żadną komórką organizacyjną. Nie ma przygotowania ani metytorycznego ani w zakresie zarządzania ludźmi. Urząd to nie prywatny folwark !!!  Obok prawa powinny być także zasady !!!  Święte słowa, że naczelnik powinien choć raz przyznać się do błędu i błąd naprawić. Świetna propozycja POLO.

19 maja 2010, 18:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2010, 21:12

POSTY        7
diana                    

Chciałabym zwrócić uwagę na ostatnie awanse na z-ców naczelnika w ościennych us. W Świdnicy kierownik, w Dzierżoniowie kierownik w IS we Wrocławiu na wicedyrektora naczelnik wydziału. To świadczy, że może być normalnie, tylko nie w Wałbrzychu . Sekretarka na naczelnika to wstyd !!! Ta dziewczyna nigdy nie prowadziła postępowań, czynności sprawdzających, kontroli, nie kierowała zespołem ani żadną komórką organizacyjną. Nie ma przygotowania ani metytorycznego ani w zakresie zarządzania ludźmi. Urząd to nie prywatny folwark !!!  Obok prawa powinny być także zasady !!!  Święte słowa, że naczelnik powinien choć raz przyznać się do błędu i błąd naprawić. Świetna propozycja POLO.

Na pewno może być normalnie, ale...Zapewne większość z Was, Koleżanki i Koledzy uważa, że decyzja Naczelnika jest błędna. To nie jest zwykły błąd.Nie łudźcie się.Decyzja ta zapewne została bardzo dokładnie przemyślana (jak każda poprzednia).Na pewno NU nie popełniłby tak kardynalnego błędu. Jak można się tak pomylić aby na stanowisko ZN wybrać osobę która wczesniej nie zajmowała się sprawami merytorycznymi i nie kierowała zespołem.Nawet my zwykli pracownicy, którzy z pewnością nie dorównujemy intelektem samemu NU widzimy ,że coś jest nie tak.Odpowiedź na to pytanie jest prosta.Z pewnością dokonując wyboru NU kierował sie zupełnie innymi kryteriami lub miał na uwadze inne "argumenty", pytanie tylko jakie?!Może ktoś z Was zna odpowiedź na to pytanie. Myslę, że wiele wszyscy byśmy zyskali dowiadując się jakie to "silne strony" lub inne "nie do odparcia " argumenty winien mieć 100% kandydat na ZN w US w Wałbrzychu.

19 maja 2010, 21:15
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Ronin123                    

Maxer2007                    

Nowa pani zastępczyni naczelnika to pani z linka Supersapera (ta o obfitych kształtach)
A Wy jak sądzicie  

Sądzę, że powinienieś dostać w mordę za docinki nt fizjonomii tej Pani.

A fizjonomia może mieć "obfite kształty"? :lol:
Zawsze myślałem że figura!

miko                    

Ten temat to kompletne dno, a poziom frustracji sięga zenitu. Forum w tym nie pomoże.

Dlaczego się denerwujesz?
Uśmiechnij się.
Jesteś w ukrytej kamerze :D

19 maja 2010, 21:42
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2010, 20:19

POSTY        1
Tak czytam Wasze wypowiedzi na temat powołania osoby pełniącej obowiązki Zastępcy Naczelnika Urzędu Skarbowego w Wałbrzychu i muszę przyznać, że wstyd mi za Was.
Do tej pory wydawał mi się (i tu trzeba podkreślić, że słowo ?wydawało?, będzie jak najbardziej poprawnym określeniem), że tego typu zachowaniem mogą  wykazać się wyłącznie dzieci. Jak widać myliłem się.  
Owszem, każdy z Nas ma prawo do własnego zdania, jednak są pewne granice, które wyznaczane są przez tzw. ?dobry smak?. A smaku w tym nie ma?
Publiczne ubliżanie osobie, podsycanie pełnej nienawiści atmosfery, tylko dlatego, że osobiście czujemy się niespełnieni, gorsi, jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.
Odnoszę wrażenie, że wszystkie oszczerstwa kierowane pod adresem Pani Naczelnik, są zainicjowane i kierowane  przez osobą, która miała nadzieję na to stanowisko. Cóż, czas pogodzić się z porażką i zająć się pracą. ?

19 maja 2010, 23:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 08:04

POSTY        20
Emil80                    

Tak czytam Wasze wypowiedzi na temat powołania osoby pełniącej obowiązki Zastępcy Naczelnika Urzędu Skarbowego w Wałbrzychu i muszę przyznać, że wstyd mi za Was. ?

Pani Małgosiu, Tobie jest wstyd za nas? :wysmiewacz:  Jest dokładnie odwrotnie.
Ale kiedyś pewnie ludzie zapomną :mur:

20 maja 2010, 07:05
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
miko                    

No to mamy wreszcie wypowiedź sekretarki, tylko nie wiem z jakiego urzędu  :rotfl:

20 maja 2010, 12:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 06:46

POSTY        38
Zastanawiam się, czy to napewno forum skarbowców...

20 maja 2010, 13:33
Amator

REJESTRACJA04 cze 2009, 13:18

POSTY        18
Ponawiam swoje pytanie: czy Pani Małgosia jest już formalnie zastępcą naczelnika, czy tylko na razie się o tym mówi ?

Może ktoś z nowozarejestrowanych użytkowników pracujacych w US Wałbrzych odpowie autorytatywnie na to pytanie ?

A jeśli jest, to przypominam o obowiazku zaktualizowania BIP-u Urzędu Skarbowego, bo kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi, nie udostępnia informacji publicznej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku (art.23 ustawy o dostępie do informacji publicznej).

20 maja 2010, 16:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2010, 10:24

POSTY        3
Emil80                    

Tak czytam Wasze wypowiedzi na temat powołania osoby pełniącej obowiązki Zastępcy Naczelnika Urzędu Skarbowego w Wałbrzychu i muszę przyznać, że wstyd mi za Was. ...
Publiczne ubliżanie osobie, podsycanie pełnej nienawiści atmosfery, tylko dlatego, że osobiście czujemy się niespełnieni, gorsi, jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.
Odnoszę wrażenie, że wszystkie oszczerstwa kierowane pod adresem Pani Naczelnik, są zainicjowane i kierowane  przez osobą, która miała nadzieję na to stanowisko. Cóż, czas pogodzić się z porażką i zająć się pracą. ?

Drogi Emilu80 !
Myślę, że jesteś z naszego Urzędu i ufam , że uważnie przeczytałeś wszystkie posty. Nikt nie ubliża i nikt nie podsyca atmosfery. Nikt nie ma pretensji do p.o. Zastępcy. Komentowane jest tylko zachowanie Naczelnika. Dobrze wiesz, że to nie pierwsza taka sprawa i uszanuj to, że nikt do tej pory nie wraca do przeszłości. Myślę, że wolą zdecydowanej większości jest to, aby tym razem Naczelnik się powstrzymał i przeprowadził nabór na normalnych, uczciwych zasadach. Jeżeli potrafisz, to powiedz czym obecna p.o. Naczelnika wyróżnia sie od przeciętnego pracownika Urzędu. Moim zdaniem niczym. Trudno więc zgodzić się z tym, aby sekretarka obejmowala najwyższe stanowiska. I jeszcze jedno Ty odnosisz wrażenie, że wszystkie oszczerstwa kierowane pod adresem Pani Naczelnik, są zainicjowane i kierowane  przez osobę, która miała nadzieję na to stanowisko. Natomiast ja wiem, bo rozmawiam z ludźmi, że jest inaczej. I można to sprawdzić, chociażby poprzez badanie, w tym momencie zadowolenia pracowników. Tylko władza nie ma odwagi przeprowadzić takiego badania.
Skoro bronisz to przekonaj Naczelnika, aby przeprowadził badanie.

20 maja 2010, 16:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 77 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona