Czyli kopertę z oświadczeniem należy osobiście wsunąć w łapkę Naczelnika?
Koperta ma być szara? Czy może być też biała? C14 czy może być większa?
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
07 maja 2010, 20:41
Oświadczenia majątkowe pracowników sc
kolejny absurd , nie podoba mi się
07 maja 2010, 20:44
Mam pytanie, co mam zrobić ? Nie złożyłam jeszcze oświadczenia majątkowego , jestem na L-4, chciałabym dotrzymać terminu i wysłać pocztą, w jednej , czy dwóch kopertach, zaznaczyć, że zastrzeżone, dołączyć pismo, że wewnątrz jest oświadczenie majątkowe wraz z PIT ?
07 maja 2010, 22:28
kasiulek
23:28 Mam pytanie, co mam zrobić ? Nie złożyłam jeszcze oświadczenia majątkowego , jestem na L-4, chciałabym dotrzymać terminu i wysłać pocztą, w jednej , czy dwóch kopertach, zaznaczyć, że zastrzeżone, dołączyć pismo, że wewnątrz jest oświadczenie majątkowe wraz z PIT ?
Strasznie skomplikowane pytania zadajesz!
I to w dodatku o tak późnej porze...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 maja 2010, 22:37
Do NADIRA Poczekam, jeszcze jest trochę czasu.Wiem, że weekend, ale może jutro ....uzyskam tą ważną dla mnie odpowiedź. Niestety lekarstwa, życzę dobrej nocki
07 maja 2010, 22:43
Badman
Drago
Czyli kopertę z oświadczeniem należy osobiście wsunąć w łapkę Naczelnika?
Koperta ma być szara? Czy może być też biała? C14 czy może być większa?
C14 ? Wystarczy C4. Plus drobniutki mechanizm wyzwalający.
07 maja 2010, 23:41
rychu
widzę Rychu że też lubisz swojego Nusa? witaj w klubie
a swoją drogą czy prawdą jest to że oświadczenia majątkowe od tego roku nie będą przechowywane w zamkniętych kopertach? Takie informacje przekazał nam nasz NUS co mało mi się podoba biorąc pod uwagę że byle kto ma dostęp do danych w urzędach skarbowych
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
08 maja 2010, 16:06
Hmm, tak, też mi się coś obiło o uszy. Zresztą, duża część tego wątku właśnie temu tematowi zdaje się być poświęcona.
08 maja 2010, 17:02
no teraz doczytałem cały wątek co racja to racja
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
08 maja 2010, 18:13
kasiulek
Mam pytanie, co mam zrobić ? Nie złożyłam jeszcze oświadczenia majątkowego , jestem na L-4, chciałabym dotrzymać terminu i wysłać pocztą, w jednej , czy dwóch kopertach, zaznaczyć, że zastrzeżone, dołączyć pismo, że wewnątrz jest oświadczenie majątkowe wraz z PIT ?
Był u nas taki przypadek. Pracownik przebywający na L-4 podał poprzez koleżankę oświadczenie majątkowe w zaklejonej kopercie i dołączył upoważnienie dla pracownika kacelarii "Z" do otwarcia tej koperty, zarejestrowania oświadczenia a następnie zapakowania go w odpowiednią kopertę.
08 maja 2010, 19:32
Polokokta
rychu
widzę Rychu że też lubisz swojego Nusa? witaj w klubie
a swoją drogą czy prawdą jest to że oświadczenia majątkowe od tego roku nie będą przechowywane w zamkniętych kopertach? Takie informacje przekazał nam nasz NUS co mało mi się podoba biorąc pod uwagę że byle kto ma dostęp do danych w urzędach skarbowych
Opisuję jak wygląda to u mnie (łódzkie), od samego początku gdy oświadczenia te wprowadzono: Oświadczenie majątkowe zanosi się do Pani Kadrowej, w ręku, nie w kopercie. Pani Kadrowa ogląda je i mówi, gdzie trzeba poprawić np. wpisać "nie dotyczy" zamiast "nie posiadam", po czym odkłada na kupkę nr 3 na swoim biurku. Raz jeden z kolegów przynióśł w zaklejonej kopercie, jednak Pani Kadrowa odmówiła przyjęcia tegoż. Po upływie terminu do złożenia oświadczeń, wybrane z nich (zawsze te same-od niepokornych) są przez NUS-a i Vice NUSA z radością oglądane. W sumie to i tak bez znaczenia bo dużo wcześniej zostały już obejrzane przez Panią Kadrową, Jej Koleżanki Z Pokoju i możliwe że również przez p. sprzątaczkę, która akurat biurko omiatała. Samo życie bracia skarbowcy
17 maja 2010, 15:29
Mnie udało się złożyć w kopercie, bo robiłam to jeszcze przez pismem regulującym tę kwestię. A może ja się wstydzę, że nie mam żadnych oszczędności ani włości i nie chcę, żeby czytał to ktoś kogo nie lubię i mu nie ufam! Mam nadzieję, że do przyszłego roku ktoś pójdzie po rozum do głowy i wycofa się z tego zalecenia. Jeżeli nie, to pan od "niejawne przez poufne" będzie miał co roku po 15 maja duuuuuużo pracy... No weź to teraz wszystko przeczytaj!
25 maja 2010, 21:20
Brawurka
Mnie udało się złożyć w kopercie....
Dużo wysiłku kosztowała Cię ta walka z niedopuszczeniem do otwarcia koperty?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 maja 2010, 22:37
Obyło się bez walki , wtedy jeszcze nikt nie miał bladego pojęcia, że taki pomysł komuś zaświtał w głowie...