Teraz jest 11 wrz 2025, 05:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:15

POSTY        155
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Oto pytania z poprzedniego roku http://www.ksap.gov.pl/sc/files/PK_SC_pytania.pdf

29 kwi 2010, 17:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 09:48

POSTY        11
Dzieki Miszmasz :rolleyes:

29 kwi 2010, 18:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2007, 14:52

POSTY        10
Do Nadira również bardzoo proszę o przesłanie materiałów na magdalenasagala@wp.pl

29 kwi 2010, 19:31
Amator

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:50

POSTY        14
dss                    

Witam wszystkich którzy przygotowują się do tegorocznego egzaminu, mam do sprzedania poszukiwaną przez wielu książkę ?Rozkosze łamania głowy? Lecha Pijanowskiego, zainteresowanych zapraszam na stronę:
http://www.allegro.pl/item1012685644_ro ... owski.html

Litości !!!! Takie wiekowe wydanie za ponad stówę?  :stop:  Jak to wszyscy chcą zarobić na ludzkiej naiwności, mam tę kniżkę i wcale mi rok temu nie pomogła w przygotowaniach ...

29 kwi 2010, 19:46
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
agnes3950                    

Dessen - dziękuję za materiały. Miłego dnia :rolleyes:
NADIR :piwo:
Przepraszam.
Podziękowania należą się Tobie.

Wybaczam :)

Goliat223                    

dss                    

Witam wszystkich którzy przygotowują się do tegorocznego egzaminu, mam do sprzedania poszukiwaną przez wielu książkę ?Rozkosze łamania głowy? Lecha Pijanowskiego, zainteresowanych zapraszam na stronę:

Litości !!!! Takie wiekowe wydanie za ponad stówę?  :stop:  Jak to wszyscy chcą zarobić na ludzkiej naiwności, mam tę kniżkę i wcale mi rok temu nie pomogła w przygotowaniach ...

Dss na pewno opuści jedno zero...
Co tam jedno zero. Oba zera.
Zero przecież nie ma wartości! ;)

29 kwi 2010, 20:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 09:48

POSTY        11
Nadir, ty to jesteś......ZŁOTY CZŁEK  :P

29 kwi 2010, 20:20
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 14:14

POSTY        1
Witam wszystkich, Do Nadir - czy ja również mogę prosić o materiały - dorotaaae@o2.pl - z góry dziękuję pozdrawiam

Dodano: Pią Kwi 30, 2010 7:15 am

Do Nadir - powtarzam email, nastąpiła mała pomyłka dorotaae@o2.pl

30 kwi 2010, 07:14
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 wrz 2009, 09:34

POSTY        9
Prośba do NADIRA- czy mogłabym również prosić o przesłanie materiałów. Z góry dziękuję  :)
ela-szekalska@wp.pl

30 kwi 2010, 12:28
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 paź 2009, 13:00

POSTY        3
Goliat223                    

dss                    

Fakt - książka za nikogo egzaminu nie zda, nie odważyłabym się również powiedzieć, że któreś z zadań w niej zaprezentowanych pojawiło się na egzaminie w ubiegłym roku. Jedno jednak jest pewne - radosne analizowanie zagadek przypomniało mi, że to frajda logicznie pomyśleć. I to przypomnienie przyniosło efekt - z testu umiejętności miałam świetny wynik, co cieszyło, nawet jeśli sposób oceniania (co się poźniej okazało) budził wątpliwości. W każdym razie - moim zdaniem warto, szczególnie jako przerywnik między Konstytucją a ustawą o finansach publicznych :) Poniżej link do aukcji

http://allegro.pl/item1022000319_rozkos ... owski.html

30 kwi 2010, 18:10
Początkujący

REJESTRACJA03 lip 2009, 23:41

POSTY        4
Witam.
Ja również kieruję prośbę do Nadira.
Byłabym bardzo wdzięczna, gdybym uzyskała materiały do postępowania.
Z góry bardzo dziękuję. grzesiolo@onet.eu

01 maja 2010, 17:46
Nowicjusz

REJESTRACJA17 wrz 2009, 00:02

POSTY        2
Witaj Nadir, ja też nieśmiało  :blush:  dołączam się do grona proszących o testy, mój mail :  sla.mat@wp.pl  . Z góry serdecznie dziękuję.  :rolleyes:

Dodano: Sob Maj 01, 2010 9:07 pm

01 maja 2010, 20:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 sty 2010, 15:21

POSTY        5
Witaj Nadir
Mam prośbę o materiały przydatne w przygotowaniu się do egzaminu w dniu 03.07.2010r.
Mój mail: nieru@o2.pl
Z góry dziękuję.

02 maja 2010, 19:29
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
kika74                    

Nadir, ty to jesteś......ZŁOTY CZŁEK  :P

Skąd wiesz?! ;)
myszka81                    

Do Nadir - powtarzam email, nastąpiła mała pomyłka dorotaae@o2.pl

W skrzynce nadawczej mam kilkanaście maili, które chciałem wysłać, ale nie chciały "pójść". Z różnych przyczyn. Kiedyś już pisałem o tym. Jeśli ktoś zwracał się do mnie o te testy, a nie trzymał odpowiedzi, to niech napisze jeszcze raz.
J501                    

Mam prośbę o materiały przydatne w przygotowaniu się do egzaminu w dniu 03.07.2010r.
Mój mail: nieru@o2.pl Z góry dziękuję.

Wysłałem Ci 6 marca o godz. 23.16.
Ale wysyłam jeszcze raz. :D

02 maja 2010, 20:36
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Informacja dla osób ubiegających się o mianowanie w służbie cywilnej w 2010 r.

Zgłoszenia do postępowania kwalifikacyjnego i wnioski o mianowanie

Uprzejmie informujemy, że w Biuletynie Informacji Publicznej KPRM zostały opublikowane: wzór zgłoszenia do postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie w służbie cywilnej w roku 2010 oraz wzór wniosku o mianowanie w służbie cywilnej absolwenta KSAP w roku 2010.

Formularz zgłoszenia do postępowania w postaci umożliwiającej wypełnienie i wydruk dostępny jest na stronach Internetowego Systemu Zgłoszeń Krajowej Szkoły
Administracji Publicznej (http://rekrutacja.ksap.gov.pl/sc/).

Osoba przystępująca do postępowania kwalifikacyjnego kieruje zgłoszenie do Szefa Służby Cywilnej, składając je bezpośrednio w siedzibie KSAP albo drogą pocztową pod
adresem KSAP z dopiskiem ?zgłoszenie do postępowania kwalifikacyjnego?.
Do zgłoszenia dołącza się dowód wniesienia na rachunek bankowy KSAP opłaty za przystąpienie do postępowania kwalifikacyjnego. W roku 2010 opłata ta wynosi 460,95 zł.
Absolwenci Krajowej Szkoły Administracji Publicznej kierują wnioski o mianowanie (http://bip.kprm.gov.pl/g2/2009_12/1643_fileot.rtf)
do Szefa Służby Cywilnej.

Zarówno zgłoszenie do postępowania kwalifikacyjnego, jak i wniosek o mianowanie w służbie cywilnej absolwenta KSAP składa się w okresie od dnia 1 stycznia do dnia 31 maja.

Jednocześnie uprzejmie przypominamy, że w dniu 1 stycznia br. weszło w życie rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej (DzU nr 218, poz. 1695)
(http://www.dsc.kprm.gov.pl/userfiles/file/pk_2009.pdf).

Rozporządzenie to określa w szczególności zakres tematyczny postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie w służbie cywilnej, jak również zawiera wykaz zagadnień do części sprawdzianu sprawdzającej w toku postępowania wiedzę.

Dokumenty językowe na potrzeby udziału w postępowaniu kwalifikacyjnym.

W związku z wpływającymi do KPRM zapytaniami w sprawie uznawalności na potrzeby udziału w postępowaniu dokumentów potwierdzających znajomość języka obcego uprzejmie wyjaśniamy, że w świetle art. 43 ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej (DzU nr 227, poz. 1505 z późn. zm.) postępowanie kwalifikacyjne dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie prowadzi, z zastrzeżeniem art. 42 ust. 2 ustawy, KSAP, natomiast rodzaje dokumentów potwierdzających znajomość języka obcego, o którym mowa w art. 40 pkt 4 ustawy są określone w Załączniku nr 2 do ww. rozporządzenia.

Zgodnie z art. 43 ust. 2 ustawy o służbie cywilnej, w celu przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego powoływany jest zespół sprawdzający. W myśl § 5 pkt 1 ww. rozporządzenia zespół ten w szczególności sprawdza prawidłowość i kompletność zgłoszeń do postępowania kwalifikacyjnego.

Z kolei w świetle § 3 ust. 1 rozporządzenia informacje o postępowaniu kwalifikacyjnym są upowszechniane przez KSAP. Mając powyższe na uwadze, DSC KPRM rekomenduje
zwracanie się w sprawie pytań dotyczących uznawalności konkretnego dokumentu językowego na potrzeby udziału w postępowaniu bezpośrednio do KSAP.

Termin i miejsce przeprowadzenia sprawdzianu w toku postępowania kwalifikacyjnego

Sprawdzian przewidziany w toku postępowania kwalifikacyjnego dla pracowników służby cywilnej ubiegających się o mianowanie w 2010 r. odbędzie się w dniu 3 lipca 2010 r. w Warszawskim Centrum EXPO XXI, przy ul. Ignacego Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie.

http://www.dsc.kprm.gov.pl/userfiles/PS ... en2010.pdf

03 maja 2010, 09:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 840  Następna strona