Teraz jest 06 wrz 2025, 07:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 702 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 51  Następna strona
VIES 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
Post VIES
Nie. Wykazuje się jedynie świadczenie usług na rzecz unijnych podatników.

16 kwi 2010, 06:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post VIES
Krew mnie zalewa, gdy obserwuję zlewkę mojej Izby w przedmiocie VAT Ref.
Zero szkoleń praktycznych, zero pomocy, jedno wielkie zero!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Np jeden gość przesłał wniosek, w pierwszych dniach kwietnia, gdzie jako okres wskazał 01.02.2010r-15.02.2010r, ponieważ dotyczy on faktur od podatników z Belgii za paliwo z tego okresu; innych faktur  w 1Q2010r z Belgii nie ma.
I się bujam z tym wnioskiem , bo przecież teoretycznie może być minimalnie z okresu 3 miesięcy.
Izba każe mi wydać postanowienie o odmowie przesłania wniosku... (wytyczne i prawo milczą w tym temacie).
Ostatecznie olałem "dobre rady IS" i przesłałem wniosek dalej.

16 kwi 2010, 08:02
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2009, 19:50

POSTY        4
Post VIES
akhir                    

Nie. Wykazuje się jedynie świadczenie usług na rzecz unijnych podatników.

Dziękuję za info!

16 kwi 2010, 19:10
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post VIES
czy zalewa Was fala informacji po terminie oraz załączników VAT-UE/C??? Bo mnie tak <_<

26 kwi 2010, 18:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:19

POSTY        17
Post VIES
a ktos złożył może u was pełnomocnictwo udzielone nierezydetntowi z innego państwa unii do składania w jego imieniu wniosków VAT-ref. co w sytuacji, gdy wniosek jest błedny i trzeba go poprawić, jak się kontaktować z pełnomocnikiem(czy może z samym podatnikiem)?

27 kwi 2010, 19:03
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post VIES
NewLunatiq                    

czy zalewa Was fala informacji po terminie oraz załączników VAT-UE/C??? Bo mnie tak <_<

Yes, yes, yes i czynne żale, bo nasi "wyedukowani" :)

27 kwi 2010, 19:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2010, 22:14

POSTY        4

dla pocieszenia napiszę, że sa urzędy, w których osoby kontaktowe nie były szkolone z systemu VIES w ogóle...:)

Fakt Nie dość że nie były szkolone to zajmuja sie jedynie wprowadzaniem Analiza kuleje :rolleyes:

Dodano: Wto Kwi 27, 2010 8:06 pm

NewLunatiq                    

Zalewa, zalewa prawie jak tsunami A najwiekszy ubaw jest jak sie delikwenta uświadamia że złożył po terminie Mało nie wybuchnie Oczywiście komentarze typu chyba się zmnieniło dopiero w tym miesiącu są na porządku dziennym :rolleyes:

27 kwi 2010, 19:52
Specjalista

POSTY        692

NewLunatiq                    

dla pocieszenia napiszę, że sa urzędy, w których osoby kontaktowe nie były szkolone z systemu VIES w ogóle...:)

Fakt Nie dość że nie były szkolone to zajmuja sie jedynie wprowadzaniem Analiza kuleje :rolleyes:

Dodano: Wto Kwi 27, 2010 8:06 pm

NewLunatiq                    

Zalewa, zalewa prawie jak tsunami A najwiekszy ubaw jest jak sie delikwenta uświadamia że złożył po terminie Mało nie wybuchnie Oczywiście komentarze typu chyba się zmnieniło dopiero w tym miesiącu są na porządku dziennym :rolleyes:

Zaczeliśmy wzywać do informacji za styczeń i za luty gdy wpłynęły kwartalne...To się dopiero zacznie...

27 kwi 2010, 20:09
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Post VIES
U nas napływ informacji po terminie jest... niewiarygodny. Wszyscy zaskoczeni oczywiście. A my szczególnie gdy wpływa plik informacji złożonych przez biuro rachunkowe (a wśród nich znaczna większość zerówek  :rolleyes: ). Pism z czynnym żalem jak na lekarstwo, tak więc mandaciki się sypnęły....
Największy mam ubaw z tych, co to złożyli w kancelarii lub wysłali pocztą 26. i są bardzo zdziwieni że to już po terminie. Starają się przekonać, że jak 25. przypada w niedzielę to tak można  :wysmiewacz:  głęboka cisza zapada gdy mówię, że to mimo wszystko 10 dni po terminie.
Ale ta Unia psikusa zrobiła podatnikom.

28 kwi 2010, 16:50
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post VIES
U nas niektórzy poszli na całość: najpierw składali miesięczne, a teraz dorzucili jeszcze kwartalną. A co!?
I to wcale nie tak mało  :wacko:

28 kwi 2010, 19:18
Specjalista

POSTY        692
Post VIES
Nie mam czasu na analizę niezgodność!! <_<

28 kwi 2010, 20:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 mar 2010, 22:14

POSTY        4
Post VIES
espina                    

U nas napływ informacji po terminie jest... niewiarygodny. Wszyscy zaskoczeni oczywiście. A my szczególnie gdy wpływa plik informacji złożonych przez biuro rachunkowe (a wśród nich znaczna większość zerówek  :rolleyes: ). Pism z czynnym żalem jak na lekarstwo, tak więc mandaciki się sypnęły....
Największy mam ubaw z tych, co to złożyli w kancelarii lub wysłali pocztą 26. i są bardzo zdziwieni że to już po terminie. Starają się przekonać, że jak 25. przypada w niedzielę to tak można  :wysmiewacz:  głęboka cisza zapada gdy mówię, że to mimo wszystko 10 dni po terminie.
Ale ta Unia psikusa zrobiła podatnikom.

Mnie też takie kwiatki wysłane pocztą 26. pozytywnie na resztę dnia nastawiają :wysmiewacz:  Co sie człowiek ubawi słuchając wyjaśnień to jego A fakt że wiekszość to "zerówki" jest jeszcze bardziej zabawny I na co się tłumaczy raz po raz to samo Syzyfowa robota :mur:

28 kwi 2010, 21:55
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Post VIES
NewLunatiq                    

Nie mam czasu na analizę niezgodność!! <_<

Ja nie mam czasu pomyślec o czasie na analizę niezgodności, nie mówiąc o raporcie PL-UE za 4Q2009  :P
Jest wesoło. A majówka tuż tuż  :brawa:

29 kwi 2010, 18:28
Specjalista

POSTY        692
Post VIES
...no i komunikaty poszły, a mnóstwo informacji po terminie leży nie wprowadzonych lub nie wyjętych z kopert... <_<

01 maja 2010, 08:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 702 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 51  Następna strona