A ja bez ceregieli kseruję oryginał i trzymam kopię w biurku. Moim. I tak już od lat ...
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
27 kwi 2010, 20:05
Oświadczenia majątkowe pracowników sc
Leibowitz
A ja bez ceregieli kseruję oryginał i trzymam kopię w biurku. Moim. I tak już od lat ...
I myśle ze nie jest kolega jedynym który tak postępuje
27 kwi 2010, 20:11
Pismo, o którym wspomniał URWIS daje tylko podstawę do tworzenia w skarbowości swojego prywatnego folwarku. U nas w IS w Katowicach wszystkie Panie z Kadr są upoważnione do odbioru oświadczeń majątkowych, które oczywiście składane są bez kopert . Nie ma co IS w Katowicach to jedna "wielka rodzina".
28 kwi 2010, 05:25
A tak trochę z innej beczki, ale w tym samym zakresie tematycznym. W tym roku mija pierwsza 6-latka przechowywania pierwszych oświadczeń. Mam pytanie co dalej z tymi oświadczeniami? Do archiwum, a może oddać pracownikom, a może zjeść?
28 kwi 2010, 19:45
gaagaaz
A tak trochę z innej beczki, ale w tym samym zakresie tematycznym. W tym roku mija pierwsza 6-latka przechowywania pierwszych oświadczeń. Mam pytanie co dalej z tymi oświadczeniami? Do archiwum, a może oddać pracownikom, a może zjeść?
Mniam. Jestem za zjedzeniem
28 kwi 2010, 20:44
Karnista2
gaagaaz
Mniam. Jestem za zjedzeniem
Oddać na makulaturę a za uzyskane środki nabyć "dyplom uznania za ...(tu cokolwiek) dla JVR
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
28 kwi 2010, 21:05
Przekazać do gazety, będzie co czytać
29 kwi 2010, 06:21
gaagaaz
Czy oświadczenie można skorygować i ile lat wstecz mając na uwadze 6-ci letni okres przechowywania
29 kwi 2010, 19:57
urwis
Czy oświadczenie można skorygować i ile lat wstecz mając na uwadze 6-ci letni okres przechowywania
Good question!
Ja zapomniałem o 2-letnim Ferrari i o 3 hektarach. Odrolnionych!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 kwi 2010, 20:08
Myślę, że logika powinna wziąć górę przy oświadczeniach majątkowych. Przecież tj. zalecenie, a nie zobowiązanie. W ciągu 6 lat nikt nie zaglądał do tych oświadczeń i zamierzam poprowadzić sprawy racjonalnie czyli nie zmieniać organizacji w tym zakresie. Będą składane oświadczenia w zaklejonych kopertach. Oszczędzi to przede wszystkim frustrację i dyskomfort dla obu stron. I tak pracownicy mają bardzo dużo złych emocji w różnych sprawach.
30 kwi 2010, 08:22
Cyprys, powiedziałeś, że "będą składane oświadczenia w kopertach", tzn. że są jakieś jednolite wytyczne, bo w IS w Katowicach od kilku lat nie ma żdnych kopert?
30 kwi 2010, 09:00
Oświadczenie o stanie majątkowym
Witam. Jak w tym roku wygląda w Waszych US procedura składania oświadczeń o stanie majątkowym? W latach poprzednich wypełnione oświadczenia wkładane były w koperty, które następnie były zaklejane i składowane w kancelarii tajnej. W tym roku zmieniły się przepisy, a co za tym idzie praktyka niektórych NUS /oświadczenia wraz z kserokopią zeznań nie wkłada się już do zaklejanych później kopert/.
Ostatnio edytowano 06 maja 2010, 21:16 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
07 maja 2010, 02:52
Czyli kopertę z oświadczeniem należy osobiście wsunąć w łapkę Naczelnika?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca