Teraz jest 06 wrz 2025, 18:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 179 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Oświadczenia majątkowe członków korpusu sc 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Post Oświadczenia majątkowe pracowników sc
U nas od lat wszyscy składają we wcześniej przygotowanych kopertach. W czym tu problem???

18 kwi 2010, 16:24
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Z tym, że jest polecenie (na przykład na Mazowszu - również w US), aby od tego roku składać w kopertach otwartych...

18 kwi 2010, 17:26
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Od tego roku ? To pozazdrościć...Na Podkarpaciu jest tak "od zawsze"...

18 kwi 2010, 19:14
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Rozkoszna                    

Od tego roku ? To pozazdrościć...Na Podkarpaciu jest tak "od zawsze"...

Nie mogę się z Tobą Rozkoszna zgodzić - na moim Podkarpaciu składa się w kopertach własnoręcznie zaklejonych. I nie przypominam sobie aby kiedyś było inaczej.

20 kwi 2010, 17:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Nowa - być może trzeba to omówić na privie...W moim miejscu pracy od zawsze skladało się BEZ ŻADNEJ KOPERTY !!! Oświadczenie wraz z kserokopią zeznania podatkowego odbierał pracownik d/s informacji niejawnych. Powtarzam - odbierał oświadczenie i kserokopię zeznania BEZ ŻADNEJ KOPERTY !!! Dziwne, ze nawet w ramach jednej IS są różne sposoby składania tych oświadczeń... <_<

20 kwi 2010, 17:50
Site Admin

POSTY        2059

Teraz ma być już jednolicie: zgodnie z "zaleceniem" wszyscy mają składać bez kopert (w otwartych kopertach).

20 kwi 2010, 18:10
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Czy ktoś mądry może mi wyjaśnić, co w takim razie oznacza sformułowanie
ZASTRZEŻONE  po wypełnieniu
zamieszczone na druku oświadczenia?
Ciekawe jak do tego odnosi się ABW - to oni zajmują się informacjami niejawnymi.

20 kwi 2010, 18:37
Site Admin

POSTY        2059

Dostęp mają jedynie osoby upoważnione. Albo upoważnione przez upoważnionych. Może jeszcze upoważnione, przez upoważnionych przez upoważnionych. A że oświadczenie nie będzie zamykane, to nie będzie śladu, kto zaglądał. I o to chodzi pewnie pomysłodawcy (om). Życzę przyjemnej lektury! Dostęp (prawie) nieograniczony. Wreszcie. Jak za dawnych (dobrych) czasów, gdy o obywatelu odpowiednie służby wiedziały wszystko...

20 kwi 2010, 19:07
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
inspektor                    

Teraz ma być już jednolicie: zgodnie z "zaleceniem" wszyscy mają składać bez kopert (w otwartych kopertach).

Pisząc "zalecenie" masz na myśli pismo WS6/403/9/LSN/2981 z Departamentu Wywiadu Skarbowego ?

Oryginalne pisemko. Zastanawiam się czy jego treść nie nadawałaby się do działu "Pośmiejmy się".
Zaleca się by oświadczenia o stanie majątkowym nie były przechowywane w zamkniętych kopertach, bowiem taki nakaz nie wynika z przepisu 8b ust 1 ustawy o urzędach i izbach skarbowych.Departament twierdzi, że stosowanie tych zaleceń usprawni korespondencję z Departamentem Wywiadu Skarbowego oraz ułatwi przekazywanie kopi tych oświadczeń służbom ochrony państwa.

Jeśli otwarta koperta  "ułatwi" oraz "usprawni" to ja dla szczęśliwości i budowania dobrobytu mojej ojczyzny złożę oświadczenie w niezaklejonej kopercie.
Nie chciałbym się przyczynić do nadmiernego wysiłku urzędników Departamentu, otwarcie zaklejonej koperty mogłoby zapewne znacząco ich nadwyrężyć.  :wysmiewacz:

A poważnie; zastanawiam się, jednak jaką trudność może sprawić pracownikom Departamentu Wywiadu Skarbowego otwarcie zaklejonej koperty?

Przyznam się też, że nie wiedziałem że kopie tych oświadczeń są przekazywane służbom ochrony państwa. Ciekawe.

20 kwi 2010, 19:22
Site Admin

POSTY        2059

Nie znam jeszcze treści tych pism Dyrektora WS (są dwa pisma). Masz rację, że argumentacja jest kuriozalna- ja tam wiem swoje: WS chce mieć dostęp do oświadczeń bez "zbędnych" problemów...

21 kwi 2010, 04:43
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 paź 2009, 15:34

POSTY        67
Mam prośbę , a właściwie zapytanie: w jaki sposób ma dostarczyć oświadczenie osoba , która jest na L-4 i nie dotrze do pracy do dnia 31.05, czy są jakieś ustawowe regulacje, czy to zależy od wewnętrznej decyzji NUS czy DIS? a nawiązując do kopert otwartych czy zamkniętych i ewidencji oświadczeń, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby numer z dzienników zastrzeżonych wpisać na kopercie-zaklejonej kopercie! :dokuczacz:

27 kwi 2010, 08:48
Znawca

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Rzeczywiście, od tego roku oświadczenia mają być składane bez kopert. Trochę to nierozsądne. Jest to dodatkowe obciążenie dla pracownika kancelarii "Z", bo będzie posądzany o wśibstwo, co kto ma, i po co? A tak przyjął w kopercie, i na tej kopercie były nanoszone ewentualne adnotacje o przedłużeniu lub skróceniu okresu ochrony. Poprostu było to bezpieczniejsze, choćby z tego powodu, że nie można podmienić takiego oświadczenia. Poza tym jakie to utrudnienie dla Min. Fin. skoro trafiają tam głównie oświadczenia naczelników w związku z objęciem lub opuszczeniem stanowiska i zazwyczaj przesyłane są pocztą, a więc muszą być zapakowane w dwie koperty. Zupełnie nie rozumiem tego stanowiska  :mur:

27 kwi 2010, 16:07
Amator

REJESTRACJA24 mar 2010, 16:07

POSTY        27
Moriturus                    

inspektor                    

Pisząc "zalecenie" masz na myśli pismo WS6/403/9/LSN/2981 z Departamentu Wywiadu Skarbowego ?

Oryginalne pisemko. Zastanawiam się czy jego treść nie nadawałaby się do działu "Pośmiejmy się".
Zaleca się by oświadczenia o stanie majątkowym nie były przechowywane w zamkniętych kopertach, bowiem taki nakaz nie wynika z przepisu 8b ust 1 ustawy o urzędach i izbach skarbowych.Departament twierdzi, że stosowanie tych zaleceń usprawni korespondencję z Departamentem Wywiadu Skarbowego oraz ułatwi przekazywanie kopi tych oświadczeń służbom ochrony państwa.

Jeśli otwarta koperta  "ułatwi" oraz "usprawni" to ja dla szczęśliwości i budowania dobrobytu mojej ojczyzny złożę oświadczenie w niezaklejonej kopercie.
Nie chciałbym się przyczynić do nadmiernego wysiłku urzędników Departamentu, otwarcie zaklejonej koperty mogłoby zapewne znacząco ich nadwyrężyć.  :wysmiewacz:

A poważnie; zastanawiam się, jednak jaką trudność może sprawić pracownikom Departamentu Wywiadu Skarbowego otwarcie zaklejonej koperty?

Przyznam się też, że nie wiedziałem że kopie tych oświadczeń są przekazywane służbom ochrony państwa. Ciekawe.

Czy napis "Egzemplarz pojedynczy" nie świadczy o tym, że kserować go nie wolno.
Na moje pytanie czy mogę mieć kopię swojego oświadczenia odpowiedziano mi że nie mogę "Egzemplarz pojedynczy"  :wacko:  <_<

27 kwi 2010, 19:16
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
urwis                    

Na moje pytanie czy mogę mieć kopię swojego oświadczenia odpowiedziano mi że nie mogę "Egzemplarz pojedynczy"  :wacko:  <_<

Słyszałem o tym dlatego dla wygody sporządzam takowe oświadczenie za pomocą aplikacji Word, a po wydrukowaniu, oczywiście w jednym egzemplarzu, wersję elektroniczną zachowuję na wszelki wypadek tu i tam. Słyszałem jednak że nie ma problemu, bo to się nie liczy - nie jest podpisane. Nie znam się na tym, i dlatego waham się jeszcze czy zorganizować sobie podpis elektroniczny czy wkleić  na końcu faksymile.  :rotfl:

27 kwi 2010, 19:31
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 179 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona