Może pamiętasz kilka z tych dziwnych słów, które były w teście umiejętności takich jak np. idiosynkrazja? Podobno się powtarzają.
Szczerze mówiąc to mam kompletną pustkę po egzaminie - za dużo tego było. Ale ... np. ochlofobia (lęk przed tłumem) w zestawie w innymi fobiami czy uzależnieniami. Albo kolor, barwa, pigment (nie pamiętam czwartego słowa) czy mediewista (historyk od średniowiecza), internista, geriatra, chirurg - trzeba znaleźć analogie, podobieństwa między wyrazami nie mającymi pozornie nic wspólnego, albo wykluczyć słowo, które wydaje się, że ma podobne znaczenie co pozostałe. Trzeba było również znaleźc błędy w zdaniach, czasem były proste: remanent czy remament, albo zmieniona treść jakiegoś przysłowia, np. podobny jak dwie krople wody (nie pamiętam jakie było słowo zamiast "wody")
mediewista, internista, geriatra, chirurg Takie pytanie (z 2008 roku) było również w 2009 roku!
Przy okazji dokonałem edycji większości postów (uffffff!!!!!) bo po przeniesieniu starego forum na nowy serwer wiele elementów (cytaty, kolory, emotikony) zostało utraconych. Inne kodowanie. Jakimś cudem udało mi się nie usunąć (przez przypadek) żadnego posta!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 kwi 2010, 10:11
Postępowanie kwalifikacyjne
Nadirze, dołączam się do próśb o materiały dot. postępowania. Jeżeli możesz to prześlij na adres rozi7@op.pl. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
01 kwi 2010, 21:16
Nadir czy jest klucz do rozwiązywania tablic Ravena ? siedzę nad tym i mam problemy.
02 kwi 2010, 08:46
darecki
Nadir czy jest klucz do rozwiązywania tablic Ravena ? siedzę nad tym i mam problemy.
Kluczy jest wiele. Nie ma jednego. Przejrzyj ten wątek od 31 strony, a na pewno znajdziesz kilka. viewtopic.php?p=46424#p46424
Asioka
Elda
Czy znacie jakieś linki do testów umiejętności i predyspozycji kierowniczych?
1/ testy umiejętności - to tzw. test IQ, m.in. matryce Rivena (trzeba poszukać w internecie lub książek z testami na IQ) (......)
Nadir
18 Kwi 2009 06:38 pm W tygodniu postaram się conieco - przykładowe testy - podrzucić. Gdańsk zorganizował sobie taki kurs przygotowawczy; właśnie dzisiaj mieliśmy pierwsze zajęcia, jutro dzień drugi Test matryc Ravena Przykładowa matryca Test matryc Ravena (test matryc progresywnych) ? służy do pomiaru poziomu inteligencji ogólnej. Dzięki temu testowi uzyskuje się informacje o wartości u danej osoby tzw. czynnika g, ogólnego czynnika inteligencji.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
02 kwi 2010, 12:38
Zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2009 r. w sprawie sposobu przeprowadzania postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej - § 12. 1. "Część sprawdzianu sprawdzająca umiejętności ma formę testu psychologicznego lub zadań." Czy ktoś z Was ma już może jakieś pomysły co będzie na tej części egzaminu?
05 kwi 2010, 10:25
Jestem tu nowa!! Nadir ja równiez niesmiało prosze o materiały beataw@vp.pl
07 kwi 2010, 08:13
Do NADIR - Witam serdecznie, również uprzejmie proszę o przesłanie materiałów - mkkozik@interia.pl Z góry ślicznie dziękuję
07 kwi 2010, 12:20
Witam wszystkich, też mam zamiar przystąpić w tym roku do egzaminu. W zeszłym roku fajnie sie wspierali forumowicze na tym poście (przeczytałam wszystko - kopalnia wiedzy), mam nadzieję, że i tegoroczni chętnie będą się wymieniać wrażeniami. Pozdrawiam
08 kwi 2010, 10:08
buster
Witam wszystkich, też mam zamiar przystąpić w tym roku do egzaminu. W zeszłym roku fajnie sie wspierali forumowicze na tym poście (przeczytałam wszystko - kopalnia wiedzy), mam nadzieję, że i tegoroczni chętnie będą się wymieniać wrażeniami. Pozdrawiam
Wrażeniami przedegzaminacyjnymi czy poegzaminacyjnymi? Przedegzaminacyjne są tutaj: viewtopic.php?f=21&t=1737&start=270 A na poegzaminacyjne musimy jeszcze poczekać 2 i pół miesiąca. "Musimy" - bo w tym roku i ja też ryzykuję!!!
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
08 kwi 2010, 17:43
Kochani - ma wielką prośbę. Mimo egzaminów, fakultetów i innych sytuacji, w których powinnam mieć do czynienia z tematyką unijną, udało mi się jakoś z tego wybrnąć. W konsekwencji - jestem zielona w tym temacie, a jednak do egzaminu poczytać coś trzeba. Doradźcie jakieś strony internetowe, może macie jakieś opracowania, którymi moglibyście się podzielić, bo nawet nie wiem od czego zacząć. Może jakieś materiały ze szkoleń? Może aktualne wykłady od kogoś znajomego? Albo choć wskażcie tematy - zagadnienia, za które z bólem serca zabrać się muszę. Z góry dziękuję:)
09 kwi 2010, 15:22
martkab
....Doradźcie jakieś strony internetowe, może macie jakieś opracowania, którymi moglibyście się podzielić, bo nawet nie wiem od czego zacząć. Może jakieś materiały ze szkoleń? Może aktualne wykłady od kogoś znajomego? Albo choć wskażcie tematy - zagadnienia, za które z bólem serca zabrać się muszę.