czy ktoś wie jak odszukać podatnika w bazie POLTAX gdy się ma ograniczone dane o podatniku np. tylko imię /błędnie wpisane tzw. literówka/. Wpisanie % w pole nazwisko nie działa, program chce więcej danych o podatniku a ja mam tylko błędne imię
01 kwi 2010, 13:35
Baza POLTAX
a czy masz prawidłowy adres - mozna po adresie
01 kwi 2010, 13:42
Baza POLTAX
niestety nie, tylko błędne imię na podst. raportu o nazwach własnych z POLTAX-u
01 kwi 2010, 13:48
Baza POLTAX
w polu nazwisko wpisz dwukropek. w polu imię np. %and%ej%. F4. pokarze się pole zapytanie. wciśnij enter. F9. i szyk!
Dodano: 01 Kwi 2010 01:08 pm
sorki. w imieniu możesz oczywiście wpisać sobie to błędne imię z raportu
01 kwi 2010, 14:06
Baza POLTAX
marser
niestety nie, tylko błędne imię na podst. raportu o nazwach własnych z POLTAX-u
A kto kazał Ci ten raport zrobić?
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
01 kwi 2010, 17:27
Jak odszukać podatnika w bazie POLTAX
NIN15 dzięki!
06 kwi 2010, 14:05
A czy ktoś zna jakiś myczek, żeby znaleźć osobę po numerze DOW albo numerze telefonu? Kiedyś musiałem kogoś takiego odszukać i bez naproszenia się informatyka, żeby był uprzejmy oderwać się od jakiejś fuchy i napisał skrypt, się nie obyło.
06 kwi 2010, 17:46
jak odszukać podatnika w bazie POLTAX
1. po nr telefonu - bez udziału podatnika raczej nie ma szans
2. po nr dowodu - odbywa się podobnie tak jak szukanie po nazwisku W polu nazwisko wprowadzamy ":" Potem w polu seria i numer dowodu wprowadzamy ten nr którego szukamy Wciskamy F4 i jeżeli jest taki w POLTAX to znajdzie nam "klienta".
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
06 kwi 2010, 18:27
Us_nip
1. po nr telefonu - bez udziału podatnika raczej nie ma szans
Nie bardzo chwytam, o jakim udziale mowa. Gdybym miał podatnika, to nie trzeba mi już jego telefonu i nie muszę go już szukać.
06 kwi 2010, 18:34
Dlaczego dopiero teraz ktoś odkrył mi ":" ??? Toż to istne cudo Poproszę o więcej
06 kwi 2010, 19:01
Barbarka
Dlaczego dopiero teraz ktoś odkrył mi ":" ??? Toż to istne cudo Poproszę o więcej
Można jeszcze używać skrótów do wyszukiwania stosując znak '%'. Np: pisząc w nazwie firmy: ZAK%UBE%SPO% Pokaże listę wszystkich ZUSów nawet z błędami w polskich literach.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
06 kwi 2010, 19:37
Taxator
A czy ktoś zna jakiś myczek, żeby znaleźć osobę po numerze DOW albo numerze telefonu? Kiedyś musiałem kogoś takiego odszukać i bez naproszenia się informatyka, żeby był uprzejmy oderwać się od jakiejś fuchy i napisał skrypt, się nie obyło.
Można to zrobić samemu w Aplikacji KONTROLA, bez łaski informatyka.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
06 kwi 2010, 19:48
Słoniu
Taxator
Można to zrobić samemu w Aplikacji KONTROLA, bez łaski informatyka.
I jeszcze prościej w internecie GOOGLE.pl , lub DITEL.pl i obejdzie się bez łaski KONTROLERA
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
06 kwi 2010, 19:53
tranqilo
Barbarka
Można jeszcze używać skrótów do wyszukiwania stosując znak '%'. Np: pisząc w nazwie firmy: ZAK%UBE%SPO% Pokaże listę wszystkich ZUSów nawet z błędami w polskich literach.
% -Tego nauczyłam się bardzo szybko. I często wykorzystuję. ":" ma ciekawsze zastosowanie. Są miejsca gdzie % nie działa - np. nie da się nim zastąpić nazwy ulicy. Szczególnie mnie to ... kiedy chcę kogoś poszukać a nie wiem jak wpisano nazwę ulicy- MC Skłodowskiej, Marii Skłodowskiej Curie, ????