Teraz jest 04 wrz 2025, 09:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Zaopatrzenie w materiały biurowe w skarbówkach 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post Zaopatrzenie w materiały biurowe w skarbówkach
Supersaper tak bywa jak się kontroluje tylko sauny i solaria bo chyba nie powiesz mi, że w pomieszczeniu biurowym znajdującym się wewnątrz budynku jest 45 stopni...

30 mar 2010, 21:41
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Zaopatrzenie na materiały biurowe to za dużo powiedziane...  :stop:
Powiedzmy sobie szczerze - w US-ach jest PATRZENIE na "materiały biurowe" i wyobrażanie sobie, że są!
Człowiek pracujący w US-ie powinien posiadać ogromną wyobraźnię, bo musi jakoś uzupełnić te niedostatki, które wynikają z oszczędności panujących w US-ie. Ciekawe, kiedy pracownicy zaczną przynosić z domu do pracy papier toaletowy. To by dopiero było... jak w PRL-u każdy dumnie kroczyłby do pracy niosąc na szyi sznur z papierem toaletowym  :P
W lecie już i tak do pracy przynosimy ze sobą baniaki z wodą. W zeszłym roku dali nam wodę jak już było po tych wielkich upałach  :piwo:

30 mar 2010, 22:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2008, 16:49

POSTY        42
W PRL nie nosiłam do pracy papieru toaletowego ale teraz to robię  :dupa:  :wsciekly:

31 mar 2010, 00:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2006, 18:43

POSTY        93
U mnie z ilością różnych materiałów biurowych nie jest wcale tak źle. Mam za to dużo uwag do ich jakości, bo jak to zwykle bywa kupuje się to co najtańsze. I markery na ten przykład, czy cienkopisy lądują zaraz w koszu na śmieci. Nie wiem zatem, czy nie lepiej kupić czegoś mniej ale lepsze i droższe, niż byle co za grosze.

31 mar 2010, 08:39
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Dexter789                    

czajniki elektryczne, czy wentylatorki na upalne letnie dni

Hogata                    

W PRL nie nosiłam do pracy papieru toaletowego ale teraz to robię :dupa: :wsciekly:

Nie wiedziałam, że czajniki i wentylatory to materiały biurowe  :dokuczacz: nie wspominając już o papierze toaletowym.
Choć nie powiem, milej się z nimi pracuje.... i jest prawie jak w domu :D

susana83                    

Jeśli chodzi o upalne dni... u Nas jest nie do wytrzymania (w pokoju gdzie nie ma przewiewu - pokój w pokoju jest grubo ponad 30st - 33,34 st) Chciałam zauważyć, że pracodawca musi zapewnić pracownikom odpowiednia temperaturę, która nie może przekroczyć 30st przy pracy siedzącej...

Ostatnio mieliśmy szkolenie BHP. Pani nam pięknie opowiadała, jakie to warunki powinniśmy mieć - tzn. kiedy za zimno jest na pracę. Wszyscy parsknęli śmiechem, że zimno to nic, gorąco to dopiero jest czad. I co się okazało? Nie ma (podobno) górnej granicy temperatury  :zly1:  a jeśli pracodawca zapewnia wodę (pomijam w jakiej ilości, bo to jest kuriozum totalne), to w ogóle powinniśmy cicho siedzieć.

31 mar 2010, 12:56
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Nie zajmujmy się jakie jeszcze materiały mamy. Zapytajcie ogólne działy ile kasy na te materiały do końca roku im zostało. Bedziecie w szoku

31 mar 2010, 15:37
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
ale krzyczeć nie trzeba, ślepy też nikt aż tak nie jest...

31 mar 2010, 15:40
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
sorki za wielkie literki :piwo:

31 mar 2010, 15:41
Znawca

POSTY        200
NewLunatiq                    

Nie zajmujmy się jakie jeszcze materiały mamy. Zapytajcie ogólne działy ile kasy na te materiały do końca roku im zostało. Bedziecie w szoku

Pytanie o kasę na materiały może przypominać skecz Kabaretu TEY pt.: "Z tyłu sklepu"...
Przychodzi klient do sklepu i kręci się koło półek. Sprzedawca go zauważył i rozpoczęli współny dialog:
"- Czego?
- Proszę?
- Pytam się grzecznie, czego... Pan sobie życzy?
- Czy jest...? A może...? Czy coś jest???
- To co Pan widzi.
- No to niewiele... ja w takim razie ide do drugiego sklepu Panie kierowniczku".
Ponieważ akcja toczyła się na wsi i innego sklepu nie było, to klient musiał zrobić zakupy w tym sklepie. Zakupy wyglądały w następujący sposób:
-Jest agrest?
- Nie ma.
- A może są porzecz...
- Nie ma, nie ma...
- A...
- Nie ma, nie ma... ale to jest fucha, 8 godzin... nie ma, nie ma, nie ma, nie ma..., a 3200 jest na koniec"  :P

Dobry pomysł: Zapytajcie ogólne działy czy coś w ogóle jest  :D

Dodano: Śro Mar 31, 2010 4:12 pm

Przepraszam moderatorów za tą kolorowankę, bo celem nie było zwrócenie na siebie uwagi. Uznałem, że w ten sposób dialog będzie bardziej czytelny... (klient mówi na czerwono, a sprzedawca na niebiesko)

Dodano: Śro Mar 31, 2010 4:20 pm

Żeby zadośćuczynić regulaminowi forum bez użycia kolorków dorzucę jeszcze mały dialog z Kabaretu Tey nawiązujący do pomysłu związanego z pytaniem się Działów Ogólnych o kasę na materiały biurowe.

Pracownik pyta się kierownika:
- Panie kierowniku ja mam taki mały interes.
Na co kierownik mu odpowiada:
- To nie moja wina.
:dokuczacz:

31 mar 2010, 16:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:33

POSTY        24
U nas można zapomnieć o materiałach biurowych. Co prawda lista "rzeczy potrzebnych" jest tworzona co roku ale to jest jak koncert życzeń, życzyć sobie można... A dostajemy tylko papier A-4 do drukarek i koperty (ale nie opieczętowane bo dział ogólny nie ma na to czasu)
pozostałe rzeczy we własnym zakresie  :mur:

31 mar 2010, 16:22
Znawca

POSTY        200
POPRAWKA: Oczywiście pracownik nie pyta kierownika tylko mówi do niego.

31 mar 2010, 16:23
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
anais acosta                    

U nas można zapomnieć o materiałach biurowych. Co prawda lista "rzeczy potrzebnych" jest tworzona co roku ale to jest jak koncert życzeń, życzyć sobie można... A dostajemy tylko papier A-4 do drukarek i koperty (ale nie opieczętowane bo dział ogólny nie ma na to czasu)
pozostałe rzeczy we własnym zakresie  :mur:

to przykre że zgodziliście się i zgadzacie na taki stan rzeczy...współczuje...

31 mar 2010, 16:25
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
mozeanglia                    

Supersaper tak bywa jak się kontroluje tylko sauny i solaria bo chyba nie powiesz mi, że w pomieszczeniu biurowym znajdującym się wewnątrz budynku jest 45 stopni...

To zapraszam do biura, w którym mam "pracować" również w czasie upałów.
Fakt, czuję się jak w saunie lecz co do solarium to raczej nie. Aby choć odrobinę obniżyć temp. w pomieszczeniu, żaluzje są cały dzień szczelnie zasłonięte, a czasem wręcz musimy włączyć światło (w południe w słoneczny dzień!!!).

31 mar 2010, 20:33
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Taxator                    

U mnie z ilością różnych materiałów biurowych nie jest wcale tak źle. Mam za to dużo uwag do ich jakości, bo jak to zwykle bywa kupuje się to co najtańsze. I markery na ten przykład, czy cienkopisy lądują zaraz w koszu na śmieci. Nie wiem zatem, czy nie lepiej kupić czegoś mniej ale lepsze i droższe, niż byle co za grosze.

O to to to to!
Co z tego że czasami nawet "wszystko" jest kiedy czesto to tylko kant d* rozbić. Im taniej to wcale nie znaczy że oszczędniej. Bo jak już nawet nie od razu to po paru dniach trzeba wyrzucić taki "materiał" do kosza to po co wyrzucać pieniądze w błoto?????   :za2:

03 kwi 2010, 09:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2