Teraz jest 06 wrz 2025, 13:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
KEP - pomocy 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 mar 2010, 21:41

POSTY        3
Post KEP - pomocy
Witam,odziedziczyłam w spadku po koleżance,która odeszła z pracy weryfikację kep,nie przekazała mi żadnych informacji na temat strony praktycznej KEP.Nie mam zielonego pojęcia jak sie do tego zabrac, a termin już za tydzień.Gdzie mogłabym szukac jak się zabrac do weryfikacji,jakiś samouczek? może?

28 mar 2010, 20:12
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Post KEP-Pomocy
Nigdzie na stronach intranetowych nie ma np.: skanów pism, które dotyczą weryfikacji. W wytycznych dla izb i US na 2010 (i za lata wcześniejsze) są podane podstawowe pisma, które dotyczą pracy NIP.

Podstawa do weryfikacji to "Opis nieprawidłowości zgłaszanych do US przez SCW 1.4".
Jeżeli wcześniej nie miałaś styczności z SCW to wyrazy współczucia.

Powodzenia
:piwo:

28 mar 2010, 20:32
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 mar 2010, 21:41

POSTY        3
Post KEP - pomocy
A gdzie ja taki opis znajdę?

29 mar 2010, 06:30
Specjalista

POSTY        570
Post KEP - pomocy
Jest to pismo MF.
Można próbować w "zaprzyjaźnionych" US lub u osoby z IS, która zajmuje się NIP.

29 mar 2010, 09:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2006, 18:43

POSTY        93
Post KEP - pomocy
Us_nip                    

Jest to pismo MF.
Można próbować w "zaprzyjaźnionych" US lub u osoby z IS, która zajmuje się NIP.

Jak chcesz, to mogę się z Tobą "zaprzyjaźnić" i cośkolwiek podpowiedzieć. W razie co zostaw maila na PW. Ale masz bardzo mało czasu, ja swoje sprawozdanie z wykonania posłałem już dziś.
Pozdrawiam.

29 mar 2010, 18:41
Specjalista

POSTY        570
Post KEP - pomocy
misiapysia                    

Witam,odziedziczyłam w spadku po koleżance,która odeszła z pracy weryfikację kep,nie przekazała mi żadnych informacji na temat strony praktycznej KEP.Nie mam zielonego pojęcia jak sie do tego zabrac, a termin już za tydzień.Gdzie mogłabym szukac jak się zabrac do weryfikacji,jakiś samouczek? może?

A kierownik nie jest "źródłem fachowej wiedzy dla pozostałych członków zespołu"*?

*naleciałości po procesie opisywania i wartościowania stanowisk w US :rotfl:

29 mar 2010, 19:19
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Post KEP - pomocy
A co za problem?
Czarny nadajesz, szary wyjaśniasz.
Pospiesz się, bo nie długo się skończy. Właśnie czytam sobie "Założenia do projektu ustawy o zmianie ustawy o zasadach ewidencji i identyfikacji podatników i płatników oraz zmianie niektórych innych ustaw" dołączone do pisma AP15/0301/1/10/2612 z 25 marca 2010, w którym to piśmie uprzejmie proszą o zgłoszenie uwag.
No i mam uwagę: na koniec wszystko zaorać.

29 mar 2010, 20:54
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]