Teraz jest 11 wrz 2025, 00:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2010, 13:12

POSTY        2
Post Egzamin na mianowanego
Witam, zamierzam w tym roku przystapić do egzaminu na urzędnika mianowanego. Jako, że będę go zdawać pierwszy raz bardzo proszę wszystkich, którzy to juz przechodzili o rady i refleksje na ten temat. Czy jest jakiś dobry sposób na przygotowanie się do testu umiejętności? a może ktos jest w tej samej sytuacji co ja - warto byłoby powymieniać informacje...
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem i zapraszam do dyskusji :)

08 mar 2010, 12:39
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Egzamin na mianowanego
Ewa0412                    

Witam, zamierzam w tym roku przystapić do egzaminu na urzędnika mianowanego. Jako, że będę go zdawać pierwszy raz bardzo proszę wszystkich, którzy to juz przechodzili o rady i refleksje na ten temat. Czy jest jakiś dobry sposób na przygotowanie się do testu umiejętności? a może ktos jest w tej samej sytuacji co ja - warto byłoby powymieniać informacje...
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem i zapraszam do dyskusji :)

Na tym forum materiałów ile dusza zapragnie  :D

08 mar 2010, 14:44
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2010, 12:46

POSTY        1
Post Postępowanie kwalifikacyjne
madzka                    

Czy ktoś zdawał może ostatnio egzamin z rosyjskiego. Jakie były tematy na ustnym do przygotowania. Bardzo bym prosiła o jakies informacje.

Pisemny był trudny. Ostatnia część - skarga do firmy organizującej konferencje albo zapytanie  chyba związane było z organizacją wypoczynku letniego.
Na ustnym  czwarta część -1 grupa miała zorganizować urodziny dla kolegi z kursu j. rosyjskiego. Trzeba było zorganizować jakieś atrakcje w trakcie i po zajęciach. 2 grupa miała pomoc znajomym w urządzeniu restauracji. Trzecia część - 1 grupa - artykuł dotyczył nauki j. obcych w przedszkolach w Europie, - 2 grupa - prawdopodobnie  dotyczyło nauczania w szkołach żeńskich i męskich

08 mar 2010, 14:58
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 maja 2009, 21:15

POSTY        2
Ja pamiętam, że w ubiegłym roku sporym zaskoczeniem dla zdających był "zapros" w części pisemnej. Zazwyczaj tematem do opracowania było napisanie podania o pracę lub reklamacji a ten "zapros" rozstroił mnie zupełnie. Dlatego warto też przygotować się na taką ewentualność.
A jeśli chodzi o część ustną - poza ww. tematami do dyskusji było też zagadnienie dotyczące rosnącej ilości bezdzietnych małżeństw.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

08 mar 2010, 21:35
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Kiedyś pisałem tutaj o tym, że rok temu zorganizowaliśmy sobie w Gdańsku 2-dniowe szkolenie za zakresu testów psychologicznych. Kilka osób pytało mnie o namiar na osobę, która je prowadziła. Dzisiaj udało mi się ją "namierzyć". Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę podać nr telefonu do niej.

Oczywiście nie jest to jedyny człowiek w Polsce (ten pan jest z Katowic) która mogłaby takie szkolenie przeprowadzić. Ja byłem bardzo zadowolony z tego szkolenia i dużo z niego skorzystałem. Zdanie egzaminu jest najlepszym tego dowodem :D

09 mar 2010, 20:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 12:01

POSTY        17
Dziekuję bardzo wszystkim za informacje na temat egzaminu z języka. Wiem czego się mozna spodziewać. A wszystkim zdajacym w tym roku egzamin na urzędnika zyczę powodzenia.

10 mar 2010, 07:37
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2009, 08:31

POSTY        5
Witaj Nadir, możesz przesłać na pchwies@interia.pl numer tel. do osoby, która prowadziła kurs z testów psychologicznych?

10 mar 2010, 08:25
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Czy sa tutaj osoby z woj. łódzkiego, które byłyby chętne do udziału w szkoleniu ?
Może jakoś się zorganizujemy i skorzystamy z namiarów od Nadira ?

10 mar 2010, 08:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Cześć, jestem z łódzkiego, skończyłam kurs przygotowawczy na urzędnika mianowanego i część dot. umiejętności była kiepsko zorganizowana. Zresztą w tym roku mogą to być zadania lub testy psychologiczne. Ośrodki kształcenia same nie wiedzą z której części mają przygotowywać.  Ale próbować trzeba.

Dodano: 10 Mar 2010 06:11 pm

Jestem otwarta na wszelkie szkolenia itp. Czekam tylko na wiadomość.

10 mar 2010, 19:10
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
espina                    

Czy sa tutaj osoby z woj. łódzkiego, które byłyby chętne do udziału w szkoleniu ?
Może jakoś się zorganizujemy i skorzystamy z namiarów od Nadira ?

Polska jest dziś mała więc może ktoś z innych terenów też się przyłączy. Fajnie gdyby pomysł sprzedać jakieś malej firmie szkoleniowej. Niech ona wszystko zorganizuje - tak będzie prościej. Forum będzie niezłym miejscem kontaktowym.

10 mar 2010, 21:20
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
A jeśli ktoś już brał udział w takim szkoleniu, proszę, niech napisze, ile kosztowało i ile trwało. W jednym z ROKK - 310 zł/2 dni x 6godz :czytaj:

10 mar 2010, 22:00
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Ja jestem jak najbardziej za!!
Szczególnie zachęca cena jaką podała Aleksandra4, bo wcześniej słyszałam tylko o kwota grubo powyżej 1000 zł....

12 mar 2010, 06:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 09:35

POSTY        53
Skończyłam kurs w zeszłym roku  w Warszawie, firma ma siedzibę w samym śródmieściu, kurs 50 godzin około 1700 zł. Część dot. wiedzy i umiejętności kierowniczych była ok, ale część dot. umiejętności -zadania - to porażka. Testy psychologiczne są do zdania, ale test z zadań to jedna wielka niewiadoma.  Może rzeczywiście warto się zgrać i popracować zwłaszcza nad zadaniami, gdyż tu przy ocenianiu panuje "wolna amerykanka". Pozdrawiam.

12 mar 2010, 08:46
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
_Joanna_                    

Skończyłam kurs w zeszłym roku  w Warszawie, firma ma siedzibę w samym śródmieściu, kurs 50 godzin około 1700 zł.

Wow :excl:  
Za 2 dniowe szkolenie (16 godzi) zapłaciliśmy 3200 zł.
Były nas 22 osoby. Wyszło po 145 zł za 16 godzin na osobę.

13 mar 2010, 22:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 840  Następna strona