Teraz jest 06 wrz 2025, 17:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Zaliczki VAT-7D 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
Post Zaliczki VAT-7D
Witam
Mam ogromną prośbę, czy może ktoś napisać jak należy księgować zaliczki jakie są wykazywane w deklaracji VAT 7 D? Pozdrawiam

22 lut 2010, 22:47
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Zaliczki VAT-7D
jjb28                    

Witam
Mam ogromną prośbę, czy może ktoś napisać jak należy księgować zaliczki jakie są wykazywane w deklaracji VAT 7 D? Pozdrawiam

a czy Departament AP już przysłał oficjalne pismo w tej sprawie na które urzędy czekają od roku? Wiem że było pismo Informatyki, że przekazali sprawę do DAP, ale jakoś nie przypominam sobie odpowiedzi. Pytano o obowiązek wprowadzania ZOB D przez wymiary...

22 lut 2010, 23:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
Post Zaliczki VAT-7D
ZOB-D należy wprowadzić jedynie w sytuacji kiedy podatnik dobrowolnie dokona wpłaty. Jeśli wpłaty nie ma, czekamy na złożenie VAT-7D, wówczas wprowadzamy dokumenty wewndętrzene na same odsetki ODS-D.

23 lut 2010, 07:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 13:08

POSTY        6
Post Zaliczki VAT-7D
Jeżeli chodzi o księgowanie zaliczek na kartach kontowych to my je generujemy a po wpłynięciu deklaracji sprowadzamy czy suma wpłaconych zaliczek pokrywa się z kwotą wykazaną w deklaracji (w Hepldesku znajduje się opis postępowania z wpłatami dokonywanymi przez podatników VAT po zmianie metody rozliczania z miesięcznej na kwartalną VAT-7D oraz obsługa VAT-7D i zaliczek w wymiarze i rachunkowości). Ogólnie rzecz biorąc deklaracja stwarza wiele problemów przy księgowaniu szczególnie korekt  :mur:

23 lut 2010, 08:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]