Teraz jest 08 wrz 2025, 20:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 lis 2009, 14:49

POSTY        7
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Chyba trzeba się już zacząć uczyć, bo egzamin gdzieś pewnie koło 26 czerwca, a to już tylko 5 miesięcy...... :wacko:

29 sty 2010, 14:05
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Vater                    

Nadir                    

tworzenia oddzielnego topiku do zamieszczania materiałów. W topiku "Postępowanie kwalifikacyjne" jest miejsce na wszystko co związane z postępowaniem.

Zgadzam się, że tam jest absolutnie wszystko - problem w tym, że niektórych odstrasza ilość stron do przekopania w tym temacie...

To lepiej niech zrezygnują z postępowania. Jeśli tu jest dużo stron, to co powiedzieć o treści przepisów i minimalnej ilości literatury?
Może tak swoja drogą, ktoś zrobi zbiorówkę z co ciekawszych rzeczy i zamieści jako 1 czy 2 pliki na forum. Postawię  :piwo:

29 sty 2010, 17:56
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
ewa77                    

Chyba trzeba się już zacząć uczyć, bo egzamin gdzieś pewnie koło 26 czerwca, a to już tylko 5 miesięcy...... :wacko:

Eeeeeee tam.... Ja w marcu gromadziłem materiały, w kwietniu przybierałem się do nauki, a uczyć zacząłem się w maju. Po długim weekendzie. I w czerwcu zdałem! Taki zdolny jestem    :blush:

(i właśnie napisałem 2.500-go posta....)

PS
Skromność to moja największa zaleta....   :mellow:

29 sty 2010, 18:19
Znawca

REJESTRACJA21 sie 2009, 19:01

POSTY        205
Gratuluję. Chyba zrobię to samo, mam nadzieję, że wynik też będzie podobny.
A serio dziękuję za cenne wskazówki i mam nadzieję, że do końca czerwca będzie ich jeszcze więcej.
Tez jestem zadania, że lepszym wyjściem jest kontynuacja tematu w tym topiku niż tworzenie nowego.

29 sty 2010, 20:37
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

To lepiej niech zrezygnują z postępowania. Jeśli tu jest dużo stron, to co powiedzieć o treści przepisów i minimalnej ilości literatury?
Może tak swoja drogą, ktoś zrobi zbiorówkę z co ciekawszych rzeczy i zamieści jako 1 czy 2 pliki na forum. Postawię  :piwo:

Zbiorówkę "z co ciekawszych rzeczy" niech już zrobi ktoś, kto będzie przekopywał kolejne strony. Trudno - rezygnuję z :piwo:
Dorzucę jeszcze tylko opracowanie, które nazwałbym "Prawie wszystko o Unii Europejskiej". Są to podstawowe informacji w zakresie instytucji i organów UE.
http://www.speedyshare.com/files/206378 ... PEJSKA.doc

O Unii wykułem "prawie wszystko", a i tak na pytanie "co z wymienionych jest dochodem UE" miałem kłopot. Tego nie doczytałem! Ostatecznie okazało się, że wybrałem tę właściwą odpowiedź.
Przy okazji pytań w zakresie budżetów zwracam uwagę na różnicę między dochodem a przychodem! ;)
Niby proste, bo każdy odróżnia te 2 pojęcia, ale w pytaniu może chodzić o przychód i 3 odpowiedzi dotyczą dochodu, a tylko jedna przychodu. Niby wszystkie są wpływami, ale nie wszystkie przychodami.

29 sty 2010, 21:14
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Od 1 grudnia panuje nam Traktat Lizboński i powyższe opracowanie może być częściowo nieaktualne

29 sty 2010, 21:34
Amator

REJESTRACJA25 maja 2009, 09:46

POSTY        24
Witam, materiały podane w linku odnośnie UE są zebrane w całość i z pewnością do wykorzystania. A może ktoś słyszał o kursach, które są organizowane pod kątem przygotowania do egzaminu do SC?

31 sty 2010, 12:05
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
RyszardOchódzki                    

Witam, materiały podane w linku odnośnie UE są zebrane w całość i z pewnością do wykorzystania. A może ktoś słyszał o kursach, które są organizowane pod kątem przygotowania do egzaminu do SC?

Nie słyszałem ale czytałem  ;)
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?f=6&t=1449

31 sty 2010, 16:27
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Czy ktoś odstąpi mi (za drobną opłatą, rzecz jasna) testy na inteligencję: "Sprawdź swoje IQ" - autorzy Butler, Pirie. Nakład jest już kompletnie wyczerpany :unsure:

01 lut 2010, 19:06
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
alesandra4                    

Czy ktoś odstąpi mi (za drobną opłatą, rzecz jasna) testy na inteligencję: "Sprawdź swoje IQ" - autorzy Butler, Pirie. Nakład jest już kompletnie wyczerpany :unsure:

Jak się ładnie uśmiechniesz (do mnie), to mogę Ci udostępnić...  Za darmo...  :rolleyes:

01 lut 2010, 20:01
Amator

REJESTRACJA25 maja 2009, 09:46

POSTY        24
Oooo, ta ja może za jakiś czas uśmiechnę się do ''ALESANDRY4'' w sprawie tych materiałów, bo przecież ''wszystkie Ryśki to fajne chłopaki''.

01 lut 2010, 20:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lis 2009, 20:48

POSTY        11
Przyłączam się do uśmiechu :rolleyes:  i czekamy na materiały

01 lut 2010, 21:01
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Ja nie chcę, wezmę materiały od Dody - w końcu należy do Mensy  :D

01 lut 2010, 21:04
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Nadir                    

alesandra4                    

Jak się ładnie uśmiechniesz (do mnie), to mogę Ci udostępnić...  Za darmo... :rolleyes:

Uśmiecham się szeroooko i ... :piwo:

01 lut 2010, 21:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 840  Następna strona