Ptaszki ćwierkają, że coś będzie się działo 15 stycznia
A wyniki egzaminów drugiej tury egzaminów to gdzieś są?
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
13 sty 2010, 17:30
Kiedy zmiany na "górze" po egzaminach?
olek168
Ptaszki ćwierkają, że coś będzie się działo 15 stycznia
Pewnie jakiś Paweł się schleje , a może nawet z Makarym
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
13 sty 2010, 19:31
15 tuż tuż, a termin nominacji ponoć przesynięty, na razie na 1 luty
14 sty 2010, 10:29
ciekawe ilu będzie naczelników, którzy nie zdali dwukrotnie pisemnego egzaminu a zostali powołani. może jak nie ma pana H.S. to nie dojdzie do takiego paradoksu. wg mnie nie ważne zabrakło jeden czy dwa punkty, taki gość nie powinien myśleć o takim stanowisku (to może być ważne tylko dla tego kandydatka któremu zabrakło, żeby mógł się pocieszyć).
14 sty 2010, 20:15
A ja myślę Gryzli, że będziesz cholernie zazdrościć tym którzy zostali powołani bez zdanego egzaminu. Co więcej...pewnie myślisz, że ktoś z AP to czyta i pod wpływem Twojej opinii zmieni mu się światopogląd. Ja natomiast nie widzę żadnej różnicy pomiędzy kandydatem, który z egzaminu miał np. 45 pkt a tym który miał 44 i nie przeszedł. Czysty brak szczęścia. Nie wiem ile pkt miał mój NUS, ale choćby miał 5 pkt to jest najfajniejszym NUSem jakiego miałem i kropka.
14 sty 2010, 21:41
moim zdaniem osoba która zdała egzamin nie gwarantuje, iż będzie dobrze kierować urzędem... wiem coś na ten temat... także dla mnie nie będzie niespodzianką sytuacja, że zostaną powołane na NUSów osoby, które nie zdały pisemnych...
14 sty 2010, 22:27
Emilka38 - fakt nie zdania egzaminu chyba jednakowóż nie gwarantuje, że będzie się dobrym NUS'em? No chyba, że to jakaś akcja protestacyjna! Nie zdam - bo się znam!!!
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
Czemuś te egzaminy służą, jak każdy egzamin: zdasz idziesz dalej, nie zdasz - stoisz w miejscu albo się cofasz. Dyskusja kto będzie lepszy, ten co zdał czy ten co nie zdał, jest bez sensu. Były dwa podejścia, kandydaci mogli je wykorzystać. Teraz mają jeszcze trzecie, to tak jak "warunek" na studiach .
Ostatnio edytowano 15 sty 2010, 18:24 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
gramatyka....
15 sty 2010, 18:17
gryzli
Czemuś te egzaminy służą, jak każdy egzamin: zdasz idziesz dalej, nie zdasz - stoisz w miejscu albo się cofasz. Dyskusja kto będzie lepszy, ten co zdał czy ten co nie zdał, jest bez sensu. Były dwa podejścia, kandydaci mogli je wykorzystać. Teraz mają jeszcze trzecie, to tak jak "warunek" na studiach .
Ten nowo ogłoszony konkurs dotyczy urzędów, w których konkursy przeprowadzono tylko raz. Czyli to jest drugie podejście. Trzeciego nie będzie, chyba.
15 sty 2010, 18:30
Fiskal
A ja myślę Gryzli, że będziesz cholernie zazdrościć tym którzy zostali powołani bez zdanego egzaminu. Co więcej...pewnie myślisz, że ktoś z AP to czyta i pod wpływem Twojej opinii zmieni mu się światopogląd.
Ciekawy pomysł z tym kształtowaniem poglądów ludzi z MF. A może by tak podesłać wyniki ankiety z innego wątku "Nowi NUS (be-)z konkursów" np. nowemu Dyrektorowi AP lub samemu Andrzejowi (można próbować na adresy wg wzoru: imię.nazwisko@mofnet.gov.pl).
17 sty 2010, 18:48
Myślę, że pisemny egzamin ma tylko dac wiedzę MF jakie są merytoryczne umiejętności kandydata. Nie ważne czy miał 35 czy 45 punktów. Ważne , że nie miał 5 lub 10 bo to by o czymś już świadczyło. Ale kilka punktów różnicy może swiadczyć tylko o szczęściu a nie o wiedzy. Dlatego jeśli powołaja kogoś komu zabrakło kilku punktów do 45 dla mnie i muślę, że dla większości skarbowców jest ok. Lepiej takiego powołać, niż jakiegoś aferzystę, lub kogoś kto ma zarzuty lub podatnicy piszą wiecznie skargi. Ludzie konfliktowi nie powinni sprawować stanowisk kierowniczych.
24 sty 2010, 14:50
jareczek
jeśli powołaja kogoś komu zabrakło kilku punktów do 45 dla mnie i muślę, że dla większości skarbowców jest ok
Wyniki ankiety : viewtopic.php?f=6&t=1662 zdają się świadczyć o czymś zupełnie przeciwnym. Czyżbyś należał do grupy tych "szczęśliwców" o których pisałeś?
24 sty 2010, 19:15
chyba tak, jeżeli brakuje kilku to brakuje 10 + kilka. Jak każdy egzamin zdany lub nie. Wniosek z tego do nauki ci co nie zdali.