Hej, widziałam galerię I siebie z uściskiem dłoni Prezesa też Za to zdębiałam jak zobaczyłam, że Szef SC fotografował się z mianowanymi jako atrakcja na koniec imprezy
Wszystkim gratuluję i pozdrawiam
29 gru 2009, 18:40
Postępowanie kwalifikacyjne
norrpl
Hej, widziałam galerię I siebie z uściskiem dłoni Prezesa też Wszystkim gratuluję i pozdrawiam
Hej, a który to numerek fotki???
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 gru 2009, 08:53
Heh - też się odnalazłem na kilku fotkach. Co prawda troszkę daleko ale jestem
30 gru 2009, 10:14
Koledzy Skarbowcy zna ktoś może jakąś dobrą szkołę językową w Białymstoku, gdzie można szybko zrobić (zdać) certyfikat z angielskiego?? Tak sie podjarałem tymi mianowaniami i pomyślałem, że ja też tak chcę
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
30 gru 2009, 12:19
antiFa
Koledzy Skarbowcy zna ktoś może jakąś dobrą szkołę językową w Białymstoku, gdzie można szybko zrobić (zdać) certyfikat z angielskiego?? Tak sie podjarałem tymi mianowaniami i pomyślałem, że ja też tak chcę
Jeśli chodzi o certyfikat TOEIC, to każda szkoła mająca uprawnienia do przeprowadzenia tego egzaminu jest Ci go w stanie przygotować w ciągu 2 tygodni. Nawet, jeśli miałbyś być jedynym przystępującym ( koszt jest wtedy niewiele wyższy ). Wiem, bo sama tak zdawałam
30 gru 2009, 12:44
... a jakiego rzędu jest to koszt?? I czy tak samo postępuje sie przy TELCu??
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
30 gru 2009, 12:49
antiFa
... a jakiego rzędu jest to koszt?? I czy tak samo postępuje sie przy TELCu??
Od pewnego czasu przy każdym egzaminie TELC obecny jest egzaminator zewnętrzny ( o ile dobrze pamiętam z ośrodka w Hamburgu? ), zatem po pierwsze musi się zebrać odpowiednia grupa ( min.10 osób ) a po drugie przygotowanie egzaminu trwa około 2 mies. Są to wszystko inf. uzyskane w moim ośrodku. Za "indywidualnego" TOEICa zapłaciłam około 450 zł ( już dokładnie nie pamiętam ), gdyby było nas więcej koszt byłby w granicach 400 zł. TELC kosztuje ponoć podobnie. Jedyny plus tego drugiego egzaminu jest taki, że w sytuacji gdybyś nie zdał którejś części możesz powtórnie zaliczać tylko ją ( do roku od pierwszego podejścia ). Ale zapłacić musisz jak za pełny egzamin. Według mnie TOEIC jest łatwiejszy.
To są otwarte sesje pod patronatem ETS GLOBAL (jest tam też Białystok).
Płaciłem niecałe 400 zł (w tym 20 zł za certyfikat). Tak się złozyło, że w moim wybranym ośrodku w moim terminie nikt się nie zgłosił, więc zdawałem sam (ale ponieważ była to sesja otwarta, to cena nie wzrosła, bo płaciłem wczesniej - "z góry"). Oprócz tego wiele innych szkół organizuje również sesje "zamknięte" i tam cena może byc uzależniona od ilości uczestników.
Certyfikat dostałem pocztą, listem poleconym, po tygodniu.
Mam pytanie do nowo mianowanych urzędników. Czy dostaliście już może do wypełnienia oświadczenia majątkowe? Zdaje się, że jedno ma być ze stanem na dzień sprzed mianowania, czyli 30 listopada, a drugie ze stanem na 31.12.2009? Do kiedy musicie je wypełnić? U mnie kadry jeszcze nic na ten temat nie mówią, czy u Was już się to może ruszyło?
Mam pytanie do nowo mianowanych urzędników. Czy dostaliście już może do wypełnienia oświadczenia majątkowe? Zdaje się, że jedno ma być ze stanem na dzień sprzed mianowania, czyli 30 listopada, a drugie ze stanem na 31.12.2009? Do kiedy musicie je wypełnić? U mnie kadry jeszcze nic na ten temat nie mówią, czy u Was już się to może ruszyło?
podaj podstawę prawną
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
podaj podstawę prawną
Hi, hi, podstawę prawną U nas od lat oświadczenia majątkowe składają wszyscy jak leci - urzędnik, kierownik i każdy zwykły robol. Pokaż takiego, który odmówi...
Art. 10. 1. Osoby określone w art. 1 oraz w art. 2 pkt 1?5 i 7?11 są obowiązane do złożenia oświadczenia o swoim stanie majątkowym. [...] 2. Urzędnicy służby cywilnej zajmujący inne stanowiska niż określone w art. 2 są obowiązani do złożenia oświadczenia, o którym mowa w ust. 1. [...] 4. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa się kierownikowi jednostki (dyrektorowi generalnemu urzędu), z zastrzeżeniem ust. 5 i 6, przed objęciem stanowiska, a następnie co roku do dnia 31 marca, według stanu na dzień 31 grudnia roku poprzedniego, a także w dniu opuszczenia stanowiska. Kierownik jednostki (dyrektor generalny urzędu) dokonuje analizy zawartych w oświadczeniu danych.
... U nas od lat oświadczenia majątkowe składają wszyscy jak leci - urzędnik, kierownik i każdy zwykły robol. Pokaż takiego, który odmówi...
OK. Do tego jest rzecz jasna podstawa prawna, więc tak być powinno (choć są niejasności w pewnych grupach pracowników wynikające ze zbiegu przepisów). Ja się pytam o podstawę prawna do przypadku opisanego w poście usera "Jet". W szczególności chodzi mi o oświadczenie na dzień mianowania (a raczej dzień poprzedzający to wydarzenie). Pierwszy raz spotkałem się z tym problemem i uważam, że warto go zgłębić (może faktycznie były jakieś przegapione zmiany ). Podobne rozwiązanie przecież istnieje w samorządach.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Nie wiem, czy oświadczenie "przed objęciem stanowiska" ma mieć stan na dzień, tydzień czy jeszcze inną liczbę dni przed tym wydarzeniem. Logiczne by chyba było, żeby na dzień przed. Taki na przykład nasz Szef S.C. złożył to oświadczenie z datą 14.04.2009, a powołano go chyba z datą 15.04.2009 (w starych aktualnościach informacja o jego powołaniu jest właśnie z 15.04.2009). Pytanie tylko, czy my powinniśmy byli takie pierwsze oświadcznie złożyć przed mianowaniem, czy też może mamy na to więcej czasu (ile?).