A dziękować, dziękować za słowa ale to pocieszyło "Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić; odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować; mądrość, abym ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili. "
03 gru 2009, 16:04
Likwidacja OZ Izb Skarbowych
pp12377
A te us-y to się tak palą do przejęcia ludzi z oz-tów jak ci ludzie to tych us-ów. Z tych us-ów zresztą mają zwolnić zatrudnionych na czas okreslony żeby zrobić miejsce. I to wszystko przez pomysł jednego facia bez charakteru, którego garnitur ma więcej charyzmy niż on sam.
Paranoja Poco się starać, jak i tak cię wyleją bez względu na twą wartość, pracowitość i potrzeby urzędu? Czy to jest ten nowoczesny system zarządzania kadrami w SC? Czy tak ma wyglądać ISO w skarbówce? A czemu to przechodzą ludzie bez etatów?
PS. - abstrahuję od samego bezsensu działania DIS.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
03 gru 2009, 18:09
Dziwię się tylko , że V-ice DIS w Poznaniu wykonuje takie polecenia DIS aż się nie chce wierzyć.. Może ma w tym jakiś cel???
07 gru 2009, 21:51
Witam wszystkich po dddddłłuuuuuuuuuuuuuuugiej przerwie. OZ Piła i OZ Kalisz walczą. Uruchomiliśmy "wszystkich" ważnych i czekamy na dalszy rozwój wypadków. Dyrekcja wykonuje ruchy zaczepne, ale my jestesmy twardzi i tak łatwo się nie poddamy:)))
Pozdrawiam
08 gru 2009, 08:43
Daj Kobieto taką wiarę innym jak Twoja. U nas nadzieja powoli pada a i wiadomości żadnych. Daj Kobieto ludziom wiarę.
08 gru 2009, 18:00
Witam, wczoraj była narada Dyrektorów IS w Białobrzegach. Czy ktoś coś wie????
10 gru 2009, 10:03
jeszcze nie, narazie trzeźwieją
10 gru 2009, 13:55
Przecież oni nie piją, tylko w piłeczke grają na turniejach. Jak pewien Donek
Dodano: Sob Gru 12, 2009 4:13 pm
Żałośni sa ci DIS p.o. obecni, szczególnie ta kamracka brać paligłupa na wschodzie. To juz jest DNO.
11 gru 2009, 14:19
Ponieważ tak bardzo chcemy zostać przeniesieni do US-ów, że dostaliśmy dziś pismo o zakańczaniu spraw oraz o przekazywaniu do IS- u nowych. Niech żyje pomysłodawca. Życzę mu równie radosnej pracy jaką nam zorganizował.
14 gru 2009, 19:38
buła
Ponieważ tak bardzo chcemy zostać przeniesieni do US-ów, że dostaliśmy dziś pismo o zakańczaniu spraw oraz o przekazywaniu do IS- u nowych. Niech żyje pomysłodawca. Życzę mu równie radosnej pracy jaką nam zorganizował.
Tak z ciekawości spytam. Dlaczego nie chcecie zostac przeniesieni do US? Rozumiem, ze chodzi glównie o dojazdy, o trudności w zaaklimatyzowaniu sie w nowym miejscu pracy. Ale czy tylko o to?
15 gru 2009, 07:02
Mam wrażenie, że to było pytanie retoryczne. Ty pewnie znasz odpowiedź. Boją się, że nie dadzą sobie rady, bo tylko pracownicy US są przyzwyczajeni do ciężkiej pracy, o przygotowaniu merytorycznym nie wspominając. Przecież w Oz nic się nie robi. No może tylko kombinuje jak utrudnić życie Us.
15 gru 2009, 07:54
Wpis Bafometa najlepiej pokazuje solidarność zawodową grupy społecznej zwanej "skarbowcami".
A co do twierdzeń o przygotowaniu merytorycznym, to skad ta pewność?. Przeprowadziłeś może jakieś badania w tym zakresie ? Może twierdzisz tak, bo akurat pracujesz w US ? Czy gdybyś przypadkiem pracował w OZ, w IS lub - nie daj Boże - w MF, nie twierdziłbyś inaczej ?
Uważam, że wszędzie (na każdym szczeblu) można znależć ludzi przygotowanych merytorycznie jak i kompletnych ignorantów, więc lepiej nie uogólniać.
15 gru 2009, 08:42
solidarność zawodowa to jedna sprawa a odrobina inteligencji, umiejętności czytania między wierszami i rozpoznania szyderstwa druga rzecz.
mój wpis był podyktowany właśnie solidarnością zawodową, o której mówisz. generalnie sporo jadu jest na forum, a OZ-ty "cieszą" się szczególną sympatią.
15 gru 2009, 09:50
Bafomet popieram w całości twoje spostrzeżenia dot.OZ, i to nie tylko ze swojego podwórka, ale ich działania w zakresie kontroli decyzji US mogą wynikać ze strachu przed DIS-sami lub MF. Dla tego chcą pokazać swoją nie zbędność w istnieniu