Być może termin do 15-go ma właśnie zachęcić do ich składania? Bo jeśli nie, to zamiast ograniczać ilość papierów nowe rozwiązanie właśnie zwiększy ich ilość. I to ilość, którą będą musiały wklepać pojedyncze osoby kontaktowe, bo na zwiększenie liczby etatów nie ma chyba co liczyć...
28 lis 2009, 13:28
VIES
Vater
Być może termin do 15-go ma właśnie zachęcić do ich składania? Bo jeśli nie, to zamiast ograniczać ilość papierów nowe rozwiązanie właśnie zwiększy ich ilość. I to ilość, którą będą musiały wklepać pojedyncze osoby kontaktowe, bo na zwiększenie liczby etatów nie ma chyba co liczyć...
ale pomarzyć nikt Ci nie zabroni:)
28 lis 2009, 14:02
VIES
Vater
(..) na zwiększenie liczby etatów nie ma chyba co liczyć...
A propos etatów - jak odbieracie nowe wspaniałe wieści pt "VAT Refund" ? Projekt procedur w tej sprawie brzmi pięknie i nieskomplikowanie (jak zawsze... ), nieprawdaż? Z ciekawości zapytam: jak u Was rozwiązano lub mają zamiar rozwiązać kwestie obsady stanowisk zajmujących się obsługą tej aplikacji? Czy - jak u mnie - najprawdopodobniej będą to kolejne obowiązki osób kontaktowych ?
Pozdrawiam współtowarzyszy niedoli
05 gru 2009, 19:02
VIES
U nas do osób kontaktowych dokooptowano w tym celu jeszcze osoby odpowiedzialne za e-Deklaracje (coby miał kto wnioski wstępnie weryfikować).
06 gru 2009, 10:56
VIES
espina
Vater
(..) na zwiększenie liczby etatów nie ma chyba co liczyć...
A propos etatów - jak odbieracie nowe wspaniałe wieści pt "VAT Refund" ? Projekt procedur w tej sprawie brzmi pięknie i nieskomplikowanie (jak zawsze... ), nieprawdaż? Z ciekawości zapytam: jak u Was rozwiązano lub mają zamiar rozwiązać kwestie obsady stanowisk zajmujących się obsługą tej aplikacji? Czy - jak u mnie - najprawdopodobniej będą to kolejne obowiązki osób kontaktowych ?
Pozdrawiam współtowarzyszy niedoli
odpowiedź mojego naczelnika: "to tylko VIES; damy jakoś radę"
Dodano: 06 Gru 2009 10:17 am
Vater
U nas do osób kontaktowych dokooptowano w tym celu jeszcze osoby odpowiedzialne za e-Deklaracje (coby miał kto wnioski wstępnie weryfikować).
bez jakiegokolwiek wstępnego szkolenia u nas nic narazie nic nie rusza.
06 gru 2009, 11:16
VIES
u nas coś słychać w temacie szkolenia dot. VAT Refund - mamy zgłosić liczbę osób. ciekawe co to za cudo będzie....
07 gru 2009, 11:18
VIES
Szkolenie dobra rzecz - przecież chyba nie każą w tak ważnej sprawie uczyć się samemu...
07 gru 2009, 12:21
VIES
Vater
Szkolenie dobra rzecz - przecież chyba nie każą w tak ważnej sprawie uczyć się samemu...
rozłożą duży ekran i będą mówić: "po kroku pierwszym enter, potem F9", a na pytania o problemach: "proszę je zgłaszać na bieżąco, ponieważ jest to wersja robocza i sami nie wiemy jak to będzie..."
07 gru 2009, 20:37
VIES
NewLunatiq
Jak osobom kontaktowym podobało się szkolenie w Koninie?
Było ok
08 gru 2009, 09:39
VIES
Ruszył VIES 2.1. pierwsze wrażenia? Moje takie, że prawie nic się nie zmieniło. Prawdziwa zamiennik po wymianie komunikatów za styczeń (co dziwne na wymianę komunikatów za IV kw. 2009 czekamy o wiele dłużej - będą funkcjonowały różne wzory wezwań i informacji). Są już nowe wzory VATUE VATUEK VATUEA VATUEB i VATUEC
05 sty 2010, 16:23
VIES
VIES 2.1. ruszył, ale z małym poślizgiem Ja tam czekam na VAT Refund i okolice sierpień/wrzesień - będzie jazda. A okres jak zawsze sprzyjający, czyli urlopowy Ile osób w Waszych urzędach podano do obsługi konta funkcyjnego VAT Refund?
05 sty 2010, 16:45
VIES
espina
VIES 2.1. ruszył, ale z małym poślizgiem Ja tam czekam na VAT Refund i okolice sierpień/wrzesień - będzie jazda. A okres jak zawsze sprzyjający, czyli urlopowy Ile osób w Waszych urzędach podano do obsługi konta funkcyjnego VAT Refund?
Konto to może przeglądać każdy, kto zna do niego hasło. W moim US konto to będzie obsługiwane przez 3 osoby
06 sty 2010, 11:39
VIES
szkolenia były , ale marne bo tylko teoretyczne bez udziału nowego systemu, szkolenia praktyczne owiane są tajemnicą.
06 sty 2010, 11:50
VIES
Kolejny system do obsługi. Jak na razie tylko POLTAX opiera się wszelkim zmianom.
Ostatnio edytowano 06 sty 2010, 15:49 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz