Teraz jest 04 wrz 2025, 11:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Podwyżki w Wywiadzie Skarbowym 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2009, 08:14

POSTY        1
Post Podwyżki w Wywiadzie Skarbowym
Według mnie w takim kształcie w jakim obecnie jest WS to nienadającą się do niczego komórka. Prędzej samemu coś się znajdzie czy ustali niż można liczyć na pomoc z ich strony. Nie wspomnę o metodach działania dla mnie to śmiechu warta pseudo-amatorszczyzna. Gdyż jak nazwać coś takiego, że pewne dane zwykłymi dostępnymi kanałami przez net można znaleźć co dla nich nieraz sprawia nie lada wyzwanie. Moim zdaniem sama idea powołania takich wydziałów może jest szczytna ale nie w takiej formie.

06 gru 2009, 22:23
Amator

REJESTRACJA18 maja 2009, 19:21

POSTY        15
Straszne. Nie znam drugiej takiej służby jak skarbowa, która tak by się żarła między sobą. Urzędy skarbowe nienawidzą kontroli skarbowej, kontrola skarbowa przegryzłaby gardło izbie skarbowej, a izba skarbowa uważa, że pracownicy US i KS to głąby i nieduki. Nawet w samym UKS-ie "zwykła" kontrola uważa, że "unijni" nic nie robią a biorą kasę, dla inspektorów merytoryczni to podludzie, a kontrola uważa, że wywiad to nieroby i ściemniacze (i vice versa). STRASZNE
Prawda jest taka, że wszystko zależy od ludzi. Są normalni, bardzo konkretni inspektorzy, są komisarze przewyższający wiedzą inspektorów. I są wywiadowcy, którzy swoją pracą zasługują na szacunek całej braci skarbowej (na marginesie - na pewno nie są to wywiadowcy dolnośląscy).
Drodzy skarbowcy, nie musimy się kochać, ale przynajmniej szanujmy się nawzajem.

06 gru 2009, 22:29
Zaawansowany

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:39

POSTY        74
Te animozje wynikają ze zróżnicowania zarobków. W UKS-ach iks-y zarabiają zdecydowanie lepiej od pozostałych pracowników w us-ach i is-ach. Wiem co piszę bo jak przeniesli mnie do DUS-u to zdecydowanie odczułem to na własnej kieszeni. Ministerstwu bardzo chyba zależy na tym, żeby ludzie  między sobą się żarli bo wtedy łatwiej jest nimi rządzić zgodnie z zasadą dziel i rządź.

07 gru 2009, 11:43

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Chyba nie tylko ze zróżnicowania zarobków.
Raczej z mentalności tego ludka : http://www.youtube.com/watch?v=zmoUp7008CI

09 gru 2009, 23:16
Amator

REJESTRACJA22 cze 2009, 13:34

POSTY        24
Nie jest dla mnie zrozumiały fakt, że podwyżki dla Unijnych są OK a dla WS to zdrada, zdrada.... .
Rozumiem bolączki kontroli jeśli chodzi o współpracę z WS, ale proponuje wszystkim Ustawę o KS i Dział 4.
A jeśli chodzi o podwyżki w WS to problem sam się rozwiązał. Zlikwidują WS i przyłączą do CBA i UKSy nie będą musiały już patrzeć na Nas a planowanie przejmie wszystkie sprawy.
Dalszy krok MFu będzie likwidacja UKSów-Unijni do Urzędów Woj. a reszta do USów i UCelnych.
Oszczędności oszczędności. A jesli ktoś mi napisze że bzdura.
Przypomne kolegę z SzNP który mówił mi, że nigdy nie założy munduru, a dzisiaj jest funkcjonariuszem ,mundurowym w Służbie Celnej. :lol:

24 gru 2009, 14:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2007, 00:20

POSTY        55
Ale pieprzysz Morska. Ale jak napisałaś wcześniej w CBA tak na was czekają jak na unijnych w UW. Kazdy ma swoich nikt nie chce obcych.

24 gru 2009, 15:01
Amator

POSTY        24
Wypierdek brawo  :rotfl: etaty etaty a nie ludzie!!!
A pieniądze dla Unijnych?? Z unii?? p]Prawda??!!

29 gru 2009, 23:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 gru 2009, 17:16

POSTY        31
Nie podzielam do końca mało przyjaznych opinii na temat WS. Z mojego doświadczenia wynika, że jest wręcz odwrotnie. Można w pełni korzystać do potrzeb prowadzonych postępowań pozyskiwane przez tą formację zarówno dowody jak i pozyskiwaną wiedzę którą należy przełożyć na procesową.Każdy inspektor kontroli skarbowej wie o tym i docenia. Natomiast wypowiedzi niektórych "fachowców" świadczą wręcz o ich braku rozeznania co do istoty celu WS. Jest to służba która z istoty powołania nie może upubliczniać swojego działania.Wypowiedzi takie świadczą o mizerocie tych osób, którym brak pokory w dociekaniu do stanu faktycznego. W tej pracy nie ma skrótów, układanie cegiełki po cegiełce rodzi logiczny mur dowodowy. Faktem jest , iż w WS powinni pracować których charakteryzują pewne cechy i mieć określone predyspozycje /determinacja,pomysłowość,kreatywność,analityczność itd. którą nie zawsze wynosi się z kończonych szkół.Inną jest natomiast sprawą, co dzieje się z gromadzoną przez WS wiedzą która jak domniemam przekazywana jest oprócz potrzeb danego UKS także "wyżej"  i jak jest spożytkowywana przez następne kanały jej dystrybuowania. Dobór kadr do tej działalno,sci nie może być przypadkowy. Nie powinny dec ydować o tym koligacje rodzinne ani polityczne. Jeśli one wystąpią to przypomina to granat w ręku dziecka.

15 sty 2010, 11:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2009, 18:10

POSTY        5
Skąd się tacy "fachowcy" w WS biorą... I mean "miss morska" maybe "mr morski"  :mur:  <_<

15 sty 2010, 20:39
Amator

POSTY        24
Takie czy tacy biorą się z; IS, IC, US, UC, UKS, Policji, SG i innych służb.
Jeszcze jakiś pytanie Paoola?  :dupa:

24 sty 2010, 22:01
Zaawansowany

REJESTRACJA22 maja 2009, 10:53

POSTY        45
Morska, masz coś ode mnie na PW

25 sty 2010, 09:50
Amator

POSTY        24
Olin 72 niestety nie posiadam możliwości odbioru PW  :mur:

25 sty 2010, 09:58
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
morska                    

Olin 72 niestety nie posiadam możliwości odbioru PW  :mur:

OŻEŻKU... Ciekawe jak to możliwe.
Próbowałaś przy pomocy urządzenia peryferyjnego, zwanego "myszką", kliknąć w taką ciemnomorską listewkę w miejscu gdzie napisane jest "NOWYCH PW:X" i nic?
Ani chybi to robota wrażego wywiadu. Niekoniecznie skarbowego.  :wysmiewacz:

25 sty 2010, 11:04
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:39

POSTY        74
Może to chodzi o Jana Wrażego. To były piłkarz Górnika Zabrze z lat 70-tych, chyba obrońca.

25 sty 2010, 14:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona