Teraz jest 10 wrz 2025, 18:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 19:34

POSTY        27
Post Postępowanie kwalifikacyjne
No i jest problem, jak u was naliczają dodatkowy urlop. dziś mnie poinformowano że będzie naliczany proporcjonalnie - choc jeszcze nie sa tego pewni ( przysługują mi 2 dni, więc jestem ciekawa jak  to naliczą :):) a co najgorsze miałam już zaplanowany urlop na święta, rodzina zaproszona, a mnie nie będzie :(

01 gru 2009, 13:44
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2009, 09:49

POSTY        2
Iwka                    

W dowód uznania dostaniesz dodatek służbowy i zawiść kolegów. Na nic więcej bym nie liczyła...

Przyznanie dodatku pozbawi Was podwyżek przez najblizsze 10 lat, poza ew. podwyżką w samym dodatku SC.
Zacznijcie obserwowac to zjawisko. A podobno dodatek SC nie jest integralną częścią wynagrodzenia, więc jako taki nie powinien być brany przy przyznawaniu podwyżek (ktorych i tak nie ma, niestety).

Pozdrawiam
Urzędnik z 2003r.

01 gru 2009, 14:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
pyza                    

No i jest problem, jak u was naliczają dodatkowy urlop. dziś mnie poinformowano że będzie naliczany proporcjonalnie - choc jeszcze nie sa tego pewni ( przysługują mi 2 dni, więc jestem ciekawa jak  to naliczą :):)

Nie daj się!  :zly1: Należą Ci się całe 2 dni!  :zly1: Ciekawe, czy tym którzy nabyli prawa w poprzednich mianowaniach też naliczyli proprcjonalnie? Przecież nowa ustawa o SC weszła w życie dopiero od marca 2009... Idąc tym tokiem rozumowania, im też za styczeń i luty się nie należy... :D

01 gru 2009, 14:44
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Ivka                    

pyza                    

No i jest problem, jak u was naliczają dodatkowy urlop. dziś mnie poinformowano że będzie naliczany proporcjonalnie - choc jeszcze nie sa tego pewni ( przysługują mi 2 dni, więc jestem ciekawa jak  to naliczą :):)

Nie daj się!  :zly1: Należą Ci się całe 2 dni!  :zly1: Ciekawe, czy tym którzy nabyli prawa w poprzednich mianowaniach też naliczyli proprcjonalnie? Przecież nowa ustawa o SC weszła w życie dopiero od marca 2009... Idąc tym tokiem rozumowania, im też za styczeń i luty się nie należy... :D

Napisz pytanie (nie skargę!!) do Szefa SC  ile ci przysługuje w tym roku. Możesz czekać spokojnie na odpowiedź - urlop przechodzi na następny rok. Następnie papier pokaż w kadrach lub daj kopię swojemu szefowi z podaniem o korektę przyznanego urlopu.
Cóż już odczuwasz ujemne strony bycia USC - 1 dnia - ale może to dobry znak?  :blush:

01 gru 2009, 18:43
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Nie ma podstaw do "proporcjonalnego" dzielenia dodatkowego urlopu
pyza                    

Problem?
Ja nie widzę żadnego problemu.
12 dni = 1 dzień = 480 minut
2 dni =  1/6 dnia = 80 minut   :lol:

OK żartowałem.
Nie ma żadnych podstaw do "proporcjonalnego" dzielenia dodatkowego urlopu. Dodatkowy urlop nie wynika z kodeksu pracy, a z ustawy o sc.

Nadir                    

(....)
Co do kwestii "tegorocznego dodatkowego urlopu".
Art. 105. 1. ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej (Dz. U. z dnia 23 grudnia 2008 r. nr 227, poz. 1505)
Urzędnikowi służby cywilnej przysługuje corocznie dodatkowy urlop wypoczynkowy w wymiarze wynoszącym po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej 1 dzień. Urlop ten wzrasta z każdym rokiem pracy o 1 dzień aż do osiągnięcia 12 dni.
Nie widzę tutaj (ani nigdzie dalej) mowy o jakimś proporcjonalnym wymiarze urlopu.
Przy maksymalnym wymiarze czyli 12 dniach nie byłoby problemu z jego podziałem. 12:12=1 Przy 6 dniach - pół dnia. Ale jak go podzielić przy 5 czy 7 dniach?
5/12 i 7/12 dnia?!
A przy 1 dniu urlopu? 1/12 dnia? Czyli 40 minut??!!  :o

01 gru 2009, 21:59
Zaawansowany

REJESTRACJA04 lis 2006, 12:05

POSTY        31

LOKALIZACJA3-city
A na stronie dsc mozna znaleźć coś takiego, jak w załączniku.
pzdr

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

[color=#FFFF00][color=#FFFF00][color=#0040FF][color=#0040FF][color=#0040FF][/color][/color][/color][/color][/color]

01 gru 2009, 22:14
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post dodatkwoy urlop sc nie podlega dzieleniu
R.E.F.                    

A na stronie dsc można znaleźć coś takiego, jak w załączniku.

I wszystko jasne :D
Dzięki R.E.F. za dowód potwierdzający moją tezę i rozwianie wszelkich wątpliwości wszystkim wątpiącym  :piwo:

Więcej tutaj:
http://www.abc.com.pl/problem/1522/2

A tutaj komentarz do ustawy o sc "Nowe zasady zatrudniania pracowników i urzędników służby cywilnej":
http://g.infor.pl/p/_wspolne/pliki/6000 ... _60096.pdf

Ech! Nie ma to jak looknąć w google ;)

02 gru 2009, 06:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 19:03

POSTY        266
Post dodatkwoy urlop sc nie podlega dzieleniu
Nadir                    

Ech! Nie ma to jak looknąć w google ;)

Wygooglać, znaczy się  :D

02 gru 2009, 07:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 19:34

POSTY        27
Dzięki za wszystkie informacje :)
Już tą kwestię wyjaśniam, dam Wam znać co z tego wyszło :)

02 gru 2009, 08:20
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 09:58

POSTY        1
Post w całości a nie proporcjonalnie
Witam.
U mnie w izbie też były wątpliwości związane z dodatkowym urlopem, ale kierownik kadr zadzwonił do Stolicy i ustalił:
jeśli urlop się należy (spełniony jest warunek 5 lat) to
w całości a nie proporcjonalnie.
I jest to urlop wypoczynkowy, więc niewykorzystany przechodzi na następny rok.
Pozdrawiam

02 gru 2009, 13:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 11:48

POSTY        91
witam,

dzięki za odpowiedź, bo mi w pracy powiedzieli, że jak nie wykorzystam urlopu urzędowego w tym roku to mi przepadnie.

D.

02 gru 2009, 17:24
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
norrpl                    

witam,

dzięki za odpowiedź, bo mi w pracy powiedzieli, że jak nie wykorzystam urlopu urzędowego w tym roku to mi przepadnie.

A pózniej dziwimy sie, kiedy mówią że w urzędach głąby pracują  <_<

02 gru 2009, 19:47
Zaawansowany

REJESTRACJA04 lis 2006, 12:05

POSTY        31

LOKALIZACJA3-city
Nie bądź taki do przodu!
Jak ktoś przeciera szlak urzędnika sc w swoim urzędzie, to ma naprawdę dużo wątpliwości, czy wszystko odbywa się tak, jak powinno. I znikąd pomocy. Tylko forum i wymiana poglądów z bardziej doświadczonymi ludźmi. :excl:

[color=#FFFF00][color=#FFFF00][color=#0040FF][color=#0040FF][color=#0040FF][/color][/color][/color][/color][/color]

02 gru 2009, 20:00
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
R.E.F.                    

Nie bądź taki do przodu!
Jak ktoś przeciera szlak urzędnika sc w swoim urzędzie, to ma naprawdę dużo wątpliwości, czy wszystko odbywa się tak, jak powinno. I znikąd pomocy. Tylko forum i wymiana poglądów z bardziej doświadczonymi ludźmi. :excl:

Miałem na myśli tych ktorzy powiedzieli norrpol że jak nie wykorzysta urlopu urzędowego w tym roku to jej przepadnie.
Sądząc po wcześniejszych wpisach innych osób to pewnie "kadry" tak stwierdziły. A w przytoczonych wcześniej wypowiedzi wynika że to urlop w y p o c z y n k o w y !
To kto w tych "kadrach" pracuje skoro jedne chca dzielic niepodzielny urlop a inne straszą przepadnięciem urlopu w y p o c z y n k o w e g o. <_<

02 gru 2009, 20:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 840  Następna strona