To może jest tak, że ministerstwa i urzędy centralne mają w czwartek, a pozostałe "odpady" w piątek? Jak się pociąg spóźni, to z mianowania nici i będzie oszczędność dla budżetu Dobrze kombinuję?
10 lis 2009, 11:44
Postępowanie kwalifikacyjne
Wysokość dodatku zależy od mnożnika i kwoty bazowej, a te w przyszłym roku nie zmienią się (mnożnik dla 4 lub 5 najniższych stopni służbowych). Ustawa o SC mówi tylko, że dodatek się należy i raczej tego nie zmienią. A dodatkowy urlop mogą zabierać
Z tego co pamiętam była przymiarka do 5 lub 6 stopni przy czym max dodatek nie mógłby być wyższy niż 50% pensji zasadniczej. A dodatkowego urlopu niech nie zabierają!
10 lis 2009, 12:03
Jet
wielblad
Niech ktoś z miejscowych napisze jak najsprawniej dojechać komunikacją miejską z Centralnego do siedziby KPRM.
Sorry, wkleił mi się dwa razy ten sam załącznik i nie mogę go usunąć.
10 lis 2009, 12:10
wielblad
Ustawa o SC mówi tylko, że dodatek się należy i raczej tego nie zmienią. A dodatkowy urlop mogą zabierać
Jak to "dodatkowy urlop mogą zabierać"?! Ja już zaplanowałem 38 dni na następny rok
wielblad
Niech ktoś z miejscowych napisze jak najsprawniej dojechać komunikacją miejską z Centralnego do siedziby KPRM.
Ja jadę taxi A co?! Stać mnie (choć raz w życiu) na to Choć dodatek na koncie będzie dopiero około 28 grudnia...
Tylko muszę zwrócić uwagę, aby cwaniak warszawski nie wiózł mnie na Al. Ujazdowskie przez Żerań!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
10 lis 2009, 12:21
Nadir
Choć dodatek na koncie będzie dopiero około 28 grudnia...
Zaraz, zaraz... dodatek mają płacić razem z pensją, a ta musi być wypłacona do 24 grudnia . Tych kilku dni im nie odpuszczę, pół roku czekam
10 lis 2009, 12:43
Pablo8019 - ślubowanie składają wszyscy razem A jeśli chodzi o termin to moim zdaniem nie ma sensu doszuliwać się jakiegoś klucza ... Jestem z lokalnego urzędu na śląsku i mam 27.11 - to nawet mi bardzo pasuje bo nie trzeba na drugi dzień się "zwlekać rano do roboty"
10 lis 2009, 14:07
Czy jest ktoś z pierwszej pięćdziesiątki co ma czwartek? bo jak dotąd pierwsza 50-tka ma piątek ... A co z tym prywatnym fotografem? to już kolega obok nie może cyknąć zdjęcia? Myślicie, że po mnianowaniu, to nie będzie chciał bylejakiego aparatu do ręki chwycić?
10 lis 2009, 19:32
wielblad
To może jest tak, że ministerstwa i urzędy centralne mają w czwartek, a pozostałe "odpady" w piątek? Jak się pociąg spóźni, to z mianowania nici i będzie oszczędność dla budżetu Dobrze kombinuję?
Wielbłąd może mieć rację. Właśnie się dowiedziałam od kolegi, którym był mianowany (co prawda dawno temu bo w 2005 roku), że ich też podzielono na dwie grupy - najpierw byli mianowani pracownicy ministerstw i innych centralnych instytucji, a w późniejszym terminie ci z terenowych urzędów. Impreza "szaraków z prowincji" trwała podobno około godziny i miała znaaaaaaacznie skromniejszą oprawę.
10 lis 2009, 20:48
leoncjo
Co do kwestii wyjadu to nie będę się krępować i poproszę o wyjazd służbowy. Inni pracownicy, którzy uzyskali wcześniej mianowanie bez problemu to załatwili, więc mam nadzieje, że i tym razem nie będzie inaczej. Poza tym szkoda mi mojego urlopu bo jako pracownikowi z krótkim stażem nawet na ten dodatkowy się w tym roku nie załapię.
A mi każą brać urlop...
12 lis 2009, 08:35
a u nas, chyba w związku z tym, że Szef napisał: umożliwienie wzięcia udziału w uroczystości, kadrowa wręczając kserokopię pisma zapowiedziała, żeby wziąć na ten dzień delegację - co oznacza, że u nas jest to wyjazd służbowy
12 lis 2009, 09:08
No to mi umożliwią udzielając mi łaskawie urlopu
12 lis 2009, 09:46
No to mi umożliwią udzielając mi łaskawie urlopu
A jak to się ma jesli chodzi o prawo pracy? Od kiedy to wręcza się pracownikowi przebywającemu na urlopie dokumenty związane ze zmianą stosunku pracy ?
12 lis 2009, 10:20
pablo8019
A mi każą brać urlop...
Skandal, wstyd, oszustwo... Zrób tak jak leoncjo, i pisemnie poproś o wyjazd służbowy.
12 lis 2009, 12:31
Byłem mianowany w 2005r., nie było podziału na ludzi z ministerstw i urzędów centralnych i resztę z prowincji. Podział oczywiście był, ale wyglądało to tak, że w pierwszej grupie były osoby, które uzyskały największą ilość punktów - chyba pierwsza setka, a w innym terminie reszta.